Για τον Άρη το πρωτάθλημα αρχίζει τώρα

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Για τον Άρη το πρωτάθλημα αρχίζει τώρα

bet365

«Μπορεί κάποιους να τους ξεβολεύει, κάποιους άλλους να τους χαλά τα σχέδια αφού με την αφαίρεση των 6 βαθμών να περίμεναν άλλες εξελίξεις». Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Αρη.

Ο Άρης στο Βόλο κέρδισε τους πάντες! Κέρδισε ένα αντίπαλο αξιόμαχο ο οποίος έχει καταθέσει τα αγωνιστικά του διαπιστευτήρια στους αγωνιστικούς χώρους προκαλώντας αίσθηση με τις επιδόσεις του, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις του , κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και τους βαθμούς πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο και τέλος, το πιο σπουδαίο από όλα, κέρδισε το χαμένο έδαφος των 6 βαθμών ποινής που οι γνωστοί, άγνωστοι, του επέβαλλαν.

Και όλα δείχνουν ότι έπεται συνέχεια.

Μπορεί κάποιους να τους ξεβολεύει, κάποιους άλλους να τους χαλά τα σχέδια αφού με την αφαίρεση των 6 βαθμών να περίμεναν άλλες εξελίξεις , αλλά επιτέλους είναι καιρός να καταλάβουν όσοι ασχολούνται επιμελώς με τα παρασκηνιακά , ότι τελικά μόνο ο αγωνιστικός χώρος ενός γηπέδου επιβραβεύει όσους δουλεύουν σωστά , μεθοδικά και απερίσπαστα προς την σωστή κατεύθυνση και όχι η στρατηγική των υπόγειων διαδρομών.

Ο Άρης πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης επειδή βελτίωσε ακόμη περισσότερο την ήδη βελτιωμένη εικόνα του από τις δυο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν.

Βελτίωσε την τακτική του όσον αφορά στους ρόλους και ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, βελτίωσε την ταχύτητα του στο passing game, ξεκίνησε και τελείωσε το παιχνίδι με τις σωστές επιλογές σε πρόσωπα στα σωστά χρονικά διαστήματα , αποδεικνύοντας ότι ο φετινός Άρης έχει και βάθος και ποιότητα στο ρόστερ του.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Άρη , αγγίζει τα όρια της πολυτέλειας , να φέρνει από τον πάγκο παίκτες όπως ο Γκάμα, ο Σάσα , ο Ιτούρμπε (που παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό) και να περιμένουν την σειρά τους ποδοσφαιριστές όπως ο Ματίγια , ο Χαίροβιτς και ο Λούμορ!

Το έγραφα σε προηγούμενο blog ότι όταν τα χαφ ελευθερωθούν και αρχίσουν να πατούν στην αντίπαλη περιοχή ή να φτάσουν σε σημείο βολής είναι αδύνατον να μην σκοράρουν.

Το γκολ του Εντιαγέ ουσιαστικά δικαιώνει την κρίση μου. Αλλά είναι και η κίνηση του Εντιαγέ χωρίς την μπάλα , η απόφαση του Σενεγαλέζου να κινηθεί ελεύθερα στο χώρο που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη του πρώτου γκολ.

Όπως και ο τρόπος , η χωρίς δεύτερη σκέψη πάσα του Γκαρσία την κατάλληλη στιγμή , που επιβραβεύει την έμπνευση του Εντιαγέ.

Όσοι παίκτες στην ομάδα ταλαιπωρούν την μπάλα με κολπάκια και τσαλιμάκια οφείλουν να μελετήσουν την φάση του πρώτου γκολ και να διδαχθούν πολλά από τον τρόπο συνεργασίας των δυο αυτών παικτών.

Όσο για τον Γκαρσία όλα δείχνουν ότι επέστρεψε, μάλιστα πιο ώριμος και πιο ουσιαστικός από ότι στο παρελθόν. Παρών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Παρών στην αλληλοκάλυψη , παρών στην δημιουργία , παρών στην τελική προσπάθεια.

Επέστρεψε με βελτιωμένη την ικανότητα του που έτσι κι αλλιώς τον διακρίνει , όσο κανένας άλλος , να διαβάζει τις αδυναμίες του αντιπάλου και να τρέχει να τις εκμεταλλευτεί.

Στο δεύτερο γκολ που σφραγίζει ουσιαστικά την νίκη διαβάζει την ολιγωρία του αντιπάλου αμυντικού, τον λάθος τρόπο με τον οποίο έχει βάλει το σώμα του για να υποδεχθεί την μπάλα , γεγονός που θα τον οδηγήσει σε λάθος κοντρόλ, και καλύπτει την απόσταση με την ταχύτητα που χρειάζεται ώστε ο αμυντικός να μην προλάβει να διορθώσει το λάθος του.

Από εκεί και πέρα το έχω ξαναγράψει. Σε τετ α τετ ο Γκαρσία είναι πιο σίγουρο ακόμη και από πέναλτι ότι θα σκοράρει.

Άλλος παίκτης στη θέση του θα κοιτούσε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο να βρει καλύτερη οπτική γωνία , να διαβάσει τις προθέσεις του τερματοφύλακα για να πλασάρει.

Ο Γκαρσία όμως όχι! Με τη γρήγορη σκέψη που τον διακρίνει παρατηρεί την πρώτη κίνηση του Κότνικ και πλασάρει αμέσως πριν προλάβει ο τερματοφύλακας να διαβάσει τις προθέσεις του.

Πίσω από μια ήττα μπορεί να κρύβεται μια νίκη και πίσω από μια νίκη μια πανωλεθρία. Εξαρτάται από το τι κρύβει το κάθε αποτέλεσμα. Πίσω από την ήττα του Άρη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ κρυβόταν η βελτιωμένη απόδοση της ομάδας σε όλους τους τομείς , κρυβόταν η επιστροφή χαμένης αυτοπεποίθησης, στοιχεία που φανερώθηκαν στη δεύτερη στη σειρά εκτός έδρας δοκιμασία της ομάδας.

Πίσω από την νίκη της ΑΕΚ κρυβόταν οι χτυπητές αδυναμίες της Ένωσης, όπως η συνοχή και η δημιουργικότητα.

Το αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα το γνωρίζουμε πλέον όλοι!

Την ίδια ώρα που κάποιοι μιλάνε για ομάδες τίτλου ή προεξοφλούν την είσοδο τους στην τετράδα ο Άρης προσηλωμένος στους στόχους του , απλά περιμένει. Φροντίζει να βελτιώνει τις αδυναμίες του και περιμένει γιατί έχει ακόμα πολλά να περιμένει από την ποιότητα έμψυχου δυναμικού του.

Στην ζωή πάντως τις ωραιότερες φράσεις τις έχουμε ακούσει από τους λιγομίλητους και όχι από τους φλύαρους!

Και κάτι τελευταίο. Αυτός ξέρει και δεν χρειάζονται διευκρινήσεις! Όπου σταθεί και όπου βρεθεί στολίζει με διακοσμητικά επίθετα τον πρόεδρο του Άρη. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην κρύψει την απέχθεια του! Τώρα που τον έφτασε και τον πέρασε στην βαθμολογία μήπως θα ήταν σοφότερο από το να τον βρίζει να τον συμβουλευτεί;

Ή μήπως προτιμά να συνεχίσει να συμβουλεύεται πρώην παράγοντες άλλων ομάδων που λίγα χρόνια πριν τους αποκαλούσε, το ίδιο ανοιχτά, διεφθαρμένους….

Ο πρόεδρος του Άρη πάντως δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί του γιατί δεν ασχολείται με τα εύκολα!

Οι σύμμαχοι του, σε όσους έτρεχε καλοκαιριάτικα να τους πείσει να τον στηρίξουν για πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας , αλλά και όσους είχε επιλέξει μια εποχή να γράφουν, με το αζημίωτο, για την ανάγκη κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, όλοι τους για το ντέρμπι της Κυριακής έχουν να πουν ότι ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας και τίποτα παραπάνω! Ο καθένας κάνει τη δουλειά του , βλέπετε, όπως έχει μάθει να την κάνει εδώ και χρόνια και όχι σαν κάποιους άλλους που αποφάσισαν να μάθουν μια νέα δουλειά έχοντας πατήσει τα 50!

Ε πως να ασχοληθεί με αυτούς ο πρόεδρος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!