Βόλος - Αρης 1-2: O Θεός του πολέμου! (vids)

Βόλος - Αρης 1-2: O Θεός του πολέμου! (vids)

bet365

Στη «μάχη» του Βόλου, που κράτησε 3 ώρες (!!!) τα είχαμε όλα! Επεισόδια, δακρυγόνα, ξύλο, συμπλοκές σε εξέδρα κι αγωνιστικό χώρο, τρεις κόκκινες, δοκάρι και νικητή. Ο Άρης έφυγε με το σπουδαίο διπλό (1-2) χάρη στα γκολ των Εντιαγέ και Γκαρσία!

Ξύλο, (σχεδόν) ωριαία διακοπή και… καλό ποδόσφαιρο. Όλα τα είχε ο αγώνας στον Βόλο όπου ο Άρης ήταν πολύ πιο ουσιαστικός από τον Βόλο και πήρε αυτό που τόσο απελπισμένα έψαξε. Μπαντού Ντιαγε και Ματέο Γκαρσία ήταν οι παίκτες «κλειδιά» για τους Θεσσαλονικείς, ενώ στον μέχρι πρότινος κορυφαίο του Βόλου, τον Τομ Φαν Βέερτ, μάλλον αποδίδεται ο τίτλος του μοιραίου καθώς έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες.

Ο Φαν Βέερτ «κατάφερε» να το χάσει

Το παιχνίδι άρχισε με… ανοιχτά χαρτιά καθώς οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές στα βασικά σχήματά τους με εξαίρεση αυτή της χρησιμοποίησης του Ντάνιελ Μαντσίνι αντί του Μπρούνο Γκάμα. Ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας, ο δε Βόλος επένδυσε στις μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, στο κλέψιμο της μπάλας και στο παιχνίδι… χώρου. Έτσι προήλθε η φάση του 5ου λεπτού όπου ο Φαν Βέερτ (μετά από εξαιρετική μπαλιά του Φερνάντες) κινήθηκε μεταξύ των δύο στόπερ του Άρη, ξεπέρασε και τον Κουέστα, ο οποίος βγήκε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του, αλλά έκανε κακό πλασέ και ο Μπράμπετς απομάκρυνε την μπάλα προ της εστίας.

Ξύλο, χημικά και διακοπή

Από νωρίς, η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από νωρίς λόγω των μέτρων απαγόρευσης παρουσίας οπαδών του Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, βάσει της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει η ΠΑΕ Βόλος. Ωστόσο, οπαδοί του Άρη βρέθηκαν έξω από το Πανθεσσαλικό, μάλιστα κάποιοι εξ’ αυτών είχαν προμηθευτεί εισιτήρια νωρίς το πρωί αλλά επίσης δεν τους επιτράπηκε η είσοδος. Με τις αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες σε κάθε σημείο πρόσβασης του Σταδίου και τους οπαδούς του Άρη να θέλουν να μπουν στο γήπεδο, υπήρξαν συγκρούσεις και χρήση χημικών.

Αυτή η ένταση μεταφέρθηκε και εντός του Σταδίου καθώς τα επίσημα του Πανθεσσαλικού μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης καθώς οπαδοί του Άρη κινήθηκαν κατά του Αχιλλέα Μπέου πετώντας αντικείμενα. Η Αστυνομία ήταν παντελώς απούσα, αυτή η ένταση κράτησε για περίπου 7-8 λεπτά και τελικώς με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και αφού επιτράπηκε η είσοδος των οπαδών του Άρη στο γήπεδο, η κατάσταση εκτονώθηκε για να ακολουθήσει κάτι που αν γινόταν ευθύς εξαρχής δεν θα σημειώνονταν επεισόδια καθώς οι οπαδοί του Άρη τοποθετήθηκαν στο πέταλο του Σταδίου.

Την ίδια ώρα όμως, υπήρξε ένταση κι εντός του αγωνιστικού χώρου μεταξύ των παικτών όπου ο Μπαριέντος έριξε μπουνιά στον Μπερτόγλιο, ο Αργεντίνος απάντησε με τον ίδιο γα να ακολουθήσει το χτύπημα του Γκρίλο αλλά και του Νίνη στον ποδοσφαιριστή του Άρη. Εκεί η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει μεταξύ των παικτών και υπό αυτές τις συνθήκες ο διαιτητής Καραντώνης διέκοψε τον αγώνα στο 13ο λεπτό κι έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Επιστροφή… μία ώρα μετά

Αυτή ήταν η διάρκεια της διακοπής του αγώνα λόγω των επεισοδίων και το παιχνίδι άρχισε με αποβολές. Ο Καραντώνης πήγε στο VAR για να τσεκάρει πόσοι εμπλέκονταν στο ξύλο μεταξύ των παικτών και απέβαλε τους Γκρίλο, Μπαριέντος (αναπληρωματικός) από τον Βόλο και τον Φακούντο Μπερτόγλιο από τον Άρη. Οι αποβολές άλλαξαν ρόλους και σχέδια καθώς ο Τσοκάνης αναγκάστηκε να υπηρετήσει ρόλο κεντρικού αμυντικού, ενώ ο Άκης Μάντζιος έδωσε εντολή στον Μπαντού Ντιαγέ να διαδραματίσει ρόλο αντι-Μπερτόγλιο. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, απείλησε με δύο κεφαλιές του Φαμπιάνο από στημένες φάσεις αλλά και με τον Μαντσίνι στο 32’ όπου με την εκτέλεσή του, ο Αργεντίνος δεν μετουσίωσε μια τρομερή ενέργειά του.

Το δοκάρι και ο Ντιαγέ

Η δεύτερη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε κι αυτή στον Βόλο. Αυτή τη φορά ο Φεράρι είδε την κίνηση του Φαν Βέερτ στον χώρο, ο Ολλανδός πρόλαβε την έξοδο του Κουέστα με πλασαριστό σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Ισπανού. Στην αμέσως επόμενη φάση (35’), Μπαντού Ντιαγέ και Ματέο Γκαρσία έβγαλαν μια εξαιρετική συνεργασία, ο Σενεγαλέζος εκμεταλλεύτηκε τον διασκελισμό του για να μπει στην περιοχή κι εκεί εκτέλεσε όμορφα τον Κότνικ (0-1).

Αυτό το γκολ άλλαξε τη λογική των δύο ομάδων καθώς ο Άρης συνέχισε πιο συντηρητικά σε αντίθεση με τον Βόλο που απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε με το εξαιρετικό σουτ του Ρομέρο αλλά και από ένα αντίστοιχο του Φερνάντες. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ακόμη όμορφη προσπάθεια από τον Βόλο και πιο συγκεκριμένα από τον Όροζ αλλά το τελείωμα της φάσης ήταν απογοητευτικό.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Πριν καν κυλήσει ο χρόνος στο ηλεκτρονικό πίνακα του Σταδίου, ο Άρης απέκτησε ισχυρό προβάδισμα με τον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντίνος «διάβασε» τη φάση και ότι ο Ρίνερ δεν είχε αντιληφθεί την κίνησή του, έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε τον Κότνικ (0-2). Η απάντηση του Βόλου ήταν άμεση καθώς στο 48’ και στην κατάληξη μιας φάσης διαρκείας, ο Μπαρτόλο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-2). Ο Βόλος ενίσχυσε την πίεσή του αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, δίχως να φτάσει σε επίπεδο τελικής φάσης.

Το φρεσκάρισμα του Μάντζιου

Βλέποντας την ομάδα του να χάνει μπάλες, ο Άκης Μάντζιος φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή του με την είσοδο του Λούκας Σάσα, πέρασε στο παιχνίδι και τον Χούαν Ιτούρμπε «σημαδεύοντας» τις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 69’ ο Καμαρά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (με το κεφάλι) έπειτα από σέντρα του Κριστιάν Γκάνεα και στο 71’ ο Ντάνιελ Σούντγκρεν δεν εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος του Φεράρι καθώς από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε παράλληλα της εστίας. Είχε προηγηθεί ένα δυνατό σουτ του Μαντσίνι όπου η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Νέο επεισόδιο Ρομέρο-Καμαρά

Παρότι έπεσε ο ρυθμός του αγώνα μετά το 70ο λεπτό, τα νεύρα παρέμειναν τεντωμένα, αυτό φάνηκε τουλάχιστον στο 80’ όπου μια αψιμαχία μεταξύ Ρομέρο-Καμαρά «προσέλκυσε» κι άλλους παίκτες κι έτσι σταμάτησε μια πολλά υποσχόμενα επίθεση του Άρη. Εκεί, ο Βόλος έπαιξε το τελευταίο χαρτί με δύο ακόμη αλλαγές. Στο 85’ ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι σε μια παράξενη φάση όπου μια φαινομενικά χαμένη μπάλα – από την κακή αντίδραση του Κότνικ – η μπάλα έφτασε στον Λούκας Σάσα ο οποίος από πολύ πλάγια θέση έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Βόλος ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να βρει τρόπο για να φτάσει στη ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε επικίνδυνα γεμίσματα ή σουτ εκτός περιοχής και ουσιαστικά δεν έφτασαν σε επίπεδο τελικής προσπάθειας. Ο δε Άρης προσπάθησε να διαχειριστεί το παιχνίδι και το κατάφερε.

Την κόκκινη κάρτα είδαν οι Μπαριέντος, Γκρίλο (Βόλος) και Μπερτόγλιο (Άρης). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Νίνης, Ρομέρο (Βόλος), Καμαρά, Ντιαγέ (Άρης)

ΜVP: Μια ασίστ κι ένα γκολ – το 3ο του φέτος – έγραψε το κοντέρ για τον Ματέο Γκαρσία από τα πόδια του οποίου άρχισαν οι περισσότερες καλές φάσεις του Άρη στο παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Μπαντού Ντιαγέ έκανε πολύ ώριμο παιχνίδι και φυσικά ήταν αυτός που άνοιξε και το σκορ για την ομάδα του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Φαν Βέερτ δεν αξιοποίησε τις δύο εξαιρετικές κινήσεις του και τουλάχιστον τρεις φορές ξεχάστηκε στην επίθεση. Η δική του αναποτελεσματικότητα κόστισε στην ομάδα του.

Η «γκάφα»: Αυτή του Ρίνερ στο δεύτερο γκολ του Άρη καθώς είχε κακό κοντρόλ, δεν αντιλήφθηκε και την κίνηση του Ματέο Γκαρσία.

Το «στραγάλι»: Παρά τα τεντωμένα νεύρα από την αρχή του παιχνιδιού και τη διακοπή, ο διαιτητής Καραντώνης διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι αλλά υστέρησε στον πειθαρχικό έλεγχο.

Το σχόλιο του Gazzetta: Συνήθως η κουβέντα γίνεται για την αποτελεσματικότητα του Άρη, αυτή τη φορά η ατζέντα περιλαμβάνει το αντίθετο. Ο Άρης ήταν πιο ουσιαστικός από την ομάδα του Βόλου και σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος. Σε αντίθεση με τον Βόλο που είχε μοιραίο τον Φαν Βέερτ.

ΒΟΛΟΣ (Γκιγκέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ, Ρομέρο, Ρίνερ (81’ Σοάρες), Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες, Νίνης (54’ Ρεγκατέν 64’ Βοϊτκόφσκι)), Όροζ (81’ Τερεζίου), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο (63’ Λούκας Σάσα), Ντιαγέ, Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία (75’ Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (63’ Ιτούρμπε), Καμαρά (90’ Σάκιτς).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα