Παναθηναϊκός: Παιδικά λάθη και ακόμη μία τιμωρία!

Παναθηναϊκός: Παιδικά λάθη και ακόμη μία τιμωρία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Παιδικά λάθη και ακόμη μία τιμωρία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την νέα ήττα του Παναθηναϊκού μακριά από την Λεωφόρο, τα... δώρα της «πράσινης» άμυνας, την επιλογή Πούγγουρα που «πλήρωσε» ο Γιοβάνοβιτς και απορεί για τον Χερόνιμο Μπαράλες.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και στην Τρίπολη, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να ξαναχάσει εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι όπου ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημά του και έχει καταφέρει να κυριαρχήσει και αυτή την φορά να προηγηθεί με το επιθετικό τρανζίσιον για σεμινάριο στο 30' και την συνεργασία Ρούμπεν-Παλάσιος-Καρλίτος.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε την τρίτη ήττα σε τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις του φετινού πρωταθλήματος και πλήρωσε και με το παραπάνω τα αστεία, κωμικά και ανεπίτρεπτα λάθη της αμυντικής του γραμμής ή για να είμαστε ακριβείς, της ανασταλτικής του λειτουργίας. Το «τριφύλλι» πέταξε την καρδάρα που είχε γεμίσει με γάλα από την ισοπαλία στο Φάληρο και την τεσσάρα στον Ιωνικό, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά το πρόβλημα που έχει στο να πάρει «τρίποντα» μακριά από το γήπεδό του.

Μέχρι πρότινος θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι θέμα καθαρά αγωνιστικό αλλά όσο περνάει ο καιρός και οι «πράσινοι» δεν νικούν εκτός έδρας, είναι δεδομένο πως θα το θέμα θα γίνει και ψυχολογικό, με τα αποδυτήρια να «ποτίζουν»... κόμπλεξ κατωτερότητας μακριά από την Λεωφόρο.

Έκανε δώρο στον Αστέρα δύο γκολ σε 12 λεπτά, πλήρωσε ο Ιβάν την επιμονή του στον Πούγγουρα

Η πλάστιγγα έγειρε εις βάρος του Παναθηναϊκού σε ένα δωδεκάλεπτο. Από το 33' μέχρι και το 45' όταν επέτρεψε, όταν έκανε δώρο στον Αστέρα δύο γκολ. Όσα είχαν βάλει οι Αρκάδες στα έξι προηγούμενα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα. Είναι απίστευτα τα ατομικά και ομαδικά λάθη των «πρασίνων» σε αυτό το διάστημα και ενώ στο 30' είχαν καταφέρει να περάσουν μπροστά στο σκορ με το 8ο φετινό γκολ του Καρλίτος.

Στην φάση του 1-1 ο Αχιλλέας Πούγγουρας λειτουργεί με απίστευτη αφέλεια. Λάθος κοντρόλ, τραγική αντίληψη της φάσης και πέναλτι πάνω στον Μπαράλες. Όλη η φάση είναι δική του. Στο 2-1 ο Μπρινιόλι «πουλάει» την μπάλα στο μεσαίο τρίτο με πρόχειρο βολέ και ο Σίτο κάνει «παρέλαση» ενώ τον καταδιώκουν οι Αλεξανδρόπουλος, Σάντσες, Σάρλια και κανείς δεν κάνει ένα... τιμημένο φάουλ. Ο Πούγγουρας έχει χάσει τον Σόνι στο δεύτερο δοκάρι και κάπως έτσι ο- μέχρι εκείνο το σημείο ακίνδυνος- Αστέρας σκοράρει δύο φορές.

xax

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε το εξής: Στο 4-1 με τον Ιωνικό, ο Παναθηναϊκός δέχεται την ισοφάριση, από μία φάση που ξεκινά από λάθος απομάκρυνση του Πούγγουρα και συνεχίζεται με λάθος αντίδραση της υπόλοιπης άμυνας που βιάστηκε να «βγει» προς τα έξω μετά την στατική φάση. Ο Βέλεθ είναι έτοιμος εδώ και δύο εβδομάδες.

Είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο αξιόπιστος διαθέσιμος στόπερ του «τριφυλλιού» και παρέμεινε στον πάγκο, με τον Γιοβάνοβιτς να επιμένει στον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, ο οποίος είχε κάνει ένα τόσο χοντρό «τσαφ» στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν έχει την πολυτέλεια το «τριφύλλι» να αφήνει στον πάγκο τον Ισπανό στόπερ, όσο θα απουσιάζει ο Μπαρτ Σένκεφελντ, με τον Σβόνιμιρ Σάρλια να έχει σε ακόμη ένα ματς καλή εικόνα και να αποφεύγει τα εύκολα λάθη με τα οποία μας «συστήθηκε».

Βιαστικές επιλογές, αργές εναλλαγές και ένας αντίπαλος να «πεθαίνει» για κάθε μπάλα

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό είχε τον Παναθηναϊκό να πιέζει ασφυκτικά τον Αστέρα Τρίπολης που επέλεξε να παίξει αποκλειστικά πίσω από την μπάλα, να «κλειστεί» στο αμυντικό του τρίτο στο τελευταίο εικοσάλεπτο και να προσπαθήσει να διαφυλάξει το υπέρ του 2-1. Η ομάδα του Ράσταβατς είναι μία από τις καλύτερες σε αυτό το κομμάτι και ορθά αποφάσισε να «επενδύσει» σε αυτό, έστω και αν το... παράκανε, αφού δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα.

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν κάποιες φάσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφτιαξαν την... κραυγαλέα, την καθαρή μεγάλη ευκαιρία. Αυτό συνέβη γιατί είχαν αρκετές βιαστικές επιλογές στο επιθετικό τρίτο, αργές και προβλέψιμες εναλλαγές της μπάλας που δεν του επέτρεψαν να αλλάξει γρήγορα πλευρά και να βρει χώρους και φυσικά πάντα παίζει και ο αντίπαλος. Ένας αντίπαλος που «πέθαινε» για κάθε μπάλα και άπλωνε πόδια και σώματα μπροστά στην μπάλα σε κάθε τελική για να προστατεύσει την εστία του Τσιφτσή που είδε αρκετές προσπάθειες να πηγαίνουν πάνω του.

wax

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός δεν είδε την υπεροχή του να καρποφορεί και παρότι έπαιζε μονότερμα τον αντίπαλο δεν βρήκε ποτέ το δεύτερο γκολ.

Είναι ποδοσφαιρικά άδικο αυτό που συμβαίνει με τον Μπαράλες

Το έχουμε ξανατονίσει κι άλλες φορές σε τούτη την γωνιά, θα το γράψουμε ακόμη μία, καθώς μας έδωσε την αφορμή ο Χερόνιμο Μπαράλες. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική εξήγηση για το πως αυτός ο σέντερ φορ δεν χώρεσε στο ρόστερ καμίας ομάδας του Big5 εδώ και τόσα χρόνια. Ο Αργεντινός στράικερ είναι ο κορυφαίος κεφαλοσφαιριστής που πέρασε από τα γήπεδά μας την τελευταία δεκαετία, είναι ένα καθαρό «Νο 9» που κάθε μεγάλη ομάδα θα πρέπει να έχει στο έμψυχο δυναμικό της για τα... δύσκολα, ως μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή που θα μπορεί να δίνει λύσεις από τον πάγκο όταν τα πράγματα ζορίζουν.

149 παιχνίδια στην SL1, 56 γκολ με την φανέλα της Τρίπολης και της Λαμίας, για τον πιο αδικημένο στράικερ των ελληνικών γηπέδων που συνεχίζει να κάνει την διαφορά στα 35 του.

Υ.Γ1: Την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός παίζει έναν στόχο στο Περιστέρι, το Κύπελλο Ελλάδος, οπότε το... ανέκδοτο με τις ήττες μακριά από την Λεωφόρο πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας που θα μπει με το μαχαίρι στο στόμα για να πάρει οξυγόνο μετά και την σημερινή ήττα από τον Ιωνικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.