Πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού μετά από 7,5 χρόνια για την ομάδα Νέων του «Αγιαξ της Ηπείρου»

Γιώργος Μανταίος
Πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού μετά από 7,5 χρόνια για την ομάδα Νέων του «Αγιαξ της Ηπείρου»

bet365

Το Gazzetta σας παραθέτει όλα όσα έγινα στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε.

Η ζωή είναι γεμάτη αντιθέσεις. Το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Το πρωί της Κυριακής στα Γιάννινα από τη μία πλευρά ήταν η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού με επιτελείο δέκα ατόμων στον πάγκο, αν προσθέσουμε και τον Βασίλη Τοροσίδη που είχε ταξιδέψει με την πρώτη ομάδα. Γυμναστής, αναλυτής, φροντιστής, βοηθοί και φυσικά ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στο ντεμπούτο του στους Νέους του «Θρύλου». Από την άλλη πλευρά τα παιδιά του ΠΑΣ Γιάννινα με τον προπονητή Χρήστο Αγγέλη να έχει ως μοναδικό συμπαραστάτη στον πάγκο το γενικό αρχηγό Βασίλη Λώλη, ενώ στη προθέρμανση προσέτρεξε σε βοήθεια ο προπονητής της Κ17, Γιάννης Λώλης. Εκ των ενόντων, δηλαδή, για να βγει ένα πολύ δύσκολο ματς.

Κι όμως, οι Ηπειρώτες πέτυχαν ακόμα έναν άθλο επικρατώντας 1-0 κι αυτή ήταν η πρώτη νίκη τους επί του Ολυμπιακού σε επίπεδο Κ19 μετά τον Απρίλιο του 2014! Οι «ερυθρόλευκοι» ρίσκαραν με τον «μικρό» (2005) Γατόπουλο σε θέση σέντερ φορ, όμως από την άλλη και ο ΠΑΣ χρησιμοποίησε συνολικά εννέα ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2004 και έφτασε δίκαια στη νίκη με κορυφαίους τους Πήλιο, Γωγουβίτη (αμφότεροι του 2003).

Εκατό... παρά δέκα ο ΠΑΟΚ

Διευρύνεται το αήττητο σερί της Κ19 του ΠΑΟΚ που επικράτησε εύκολα 3-0 του Βόλου στη Σουρωτή. Έτσι έφτασε τα 90 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, σε μια διαδρομή 46 μηνών, από τον Δεκέμβριο του 2017! Ο «Δικέφαλος» οδεύει προς την «κατοστάρα» αλλά ακολουθεί πρόγραμμα «φωτιά» τις επόμενες εβδομάδες, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας τόσο τον Ολυμπιακό (24/10) όσο και τον Παναθηναϊκό (7/11).

Ο Στέλιος Μαλεζάς χρησιμοποίησε και τρεις παίκτες του 2005 (θυμίζουμε ότι το ηλικιακό όριο της κατηγορίας είναι το 2002), τον Βαρέλα, τον Καστίδη και τον Κωττά. Και οι τρεις θα ενσωματωθούν σύντομα στις εθνικές ομάδες των χωρών τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17: στην Πορτογαλία ο Βαρέλα, στην Ελλάδα οι άλλοι δύο.

* Εικόνα διάλυσης παρουσίασε η Κ19 του Ιωνικού μετά από την απομάκρυνση του Δημήτρη Τερεζόπουλου την περασμένη εβδομάδα, για την οποία σας είχαμε πληροφορήσει αποκλειστικά. Την προπόνηση της Παρασκευής ανέλαβε ο Αντώνης Τσιμπάκης προερχόμενος από την Κ17, αλλά απομακρύνθηκε κι αυτός. Παίκτες ενημερώθηκαν ότι δεν υπολογίζονται, ενώ ναυλώθηκε πούλμαν 25 θέσεων για να μεταβεί η αποστολή στο Κορωπί το απόγευμα της Κυριακής. Δηλαδή μόνο οι 20 της αποστολής και κάποιοι συνοδοί, που δεν θα έχουν μόνιμο ρόλο αφού ο νέος προπονητής θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Φυσικό επακόλουθο ήταν ο περίπατος του Παναθηναϊκού που προηγήθηκε 2-0 στο 12΄, επικράτησε άκοπα με 4-1 και έπιασε τον Ατρόμητο στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά με ένα ματς περισσότερο.

* Πρώτο «τρίποντο» για τον ΟΦΗ και μάλιστα εκτός έδρας, 2-1 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Πρωταγωνιστής ήταν ο Αποστολάκης που δημιούργησε και τα δύο γκολ των νικητών, ενώ «έφτιαξε» ακόμα δύο τα οποία δεν ολοκλήρωσαν οι συμπαίκτες. Ο σκόρερ Τρουμπούλης διακρίθηκε για τους γηπεδούχους, ενώ το ματς παρακολούθησε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας και ο γενικός αρχηγός της πρώτης ομάδας, Φώτης Κουτσοσπύρος.

* Συναρπαστικό είναι το πρωτάθλημα Κ15 με 18 γκολ να σημειώνονται στις τέσσερις αναμετρήσεις του ενιαίου ομίλου. Σπουδαίο ματς έγινε στο Κορωπί Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3 όπου είχαμε και «μανατζερικό» ενδιαφέρον, όπως αναφέραμε αναλυτικά. Ο «Δικέφαλος» του Δημήτρη Ορφανού έχει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και είναι η μοναδική ομάδα σε όλα τα πρωταθλήματα Super League, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών, που διατηρεί απόλυτο ρεκόρ. Το ματς παρακολούθησε ο εθνικός προπονητής Κ15 Άγγελος Χατζόπουλος, ο οποίος φροντίζει να προμηθεύεται άμεσα τα video της αγωνιστικής αφού είναι πρακτικά αδύνατο να βρίσκεται σε όλα τα γήπεδα. Την πρακτική αυτή η οποία έγινε ιδιαίτερη απλή μετά την τεχνολογία κινηματογράφησης της Veo που προμήθευσε σε όλες τις ΠΑΕ η Super League, ακολουθούν οι ομοσπονδιακοί όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Ίδιο σκορ σημειώθηκε και στο γήπεδο της Προοδευτικής, με τον Αστέρα Τρίπολης να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να επικρατεί του Ολυμπιακού. Πολύ ωραίο ματς έγινε και στο Γαλάτσι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο (1-1). Όπως πάντα, όλη η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια βρισκόταν εκεί με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου που δεν χάνει ούτε... λεπτό από τα παιχνίδια των υποδομών, όποτε οι υποχρεώσεις του με την πρώτη ομάδα το επιτρέπουν. Έλειπε λόγω ασθένειας ο προπονητής Ιβάν Νεντέλκοβιτς και την καθοδήγηση ανέλαβε ο βοηθός του, Θοδωρής Τριποτσέρης. Όμως εκείνος που ακουγόταν περισσότερο από τον πάγκο της Ένωσης ήταν ο τεχνικός διευθυντής, Ηλίας Καλοπήτας, με συνεχείς υποδείξεις στους παίκτες, αλλά και πολύ έντονες διαμαρτυρίες στον βοηθό διαιτητή με αφορμή ένα... πλάγιο άουτ! Σίγουρα όχι η εικόνα που θα θέλαμε να βλέπουμε από έναν τεχνικό διευθυντή ακαδημιών.

Συμπλοκή παραγόντων με παιδιά στη Νίκαια

* Πολύ άσχημες σκηνές διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Νίκαιας όπου η Κ17 του Απόλλωνα Σμύρνης πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη (1-0) με αντίπαλο τον Ιωνικό. Μετά το τέλος του αγώνα παράγοντες των γηπεδούχων συνεπλάκησαν με παίκτες του Απόλλωνα. Μιλάμε για παιδιά 15 και 16 ετών και για παράγοντες ενήλικες. Πραγματικά πρωτοφανές...

* Στο βόρειο όμιλο της Κ17 ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντίπαλο. Με 6 νίκες και μία ισοπαλία σε 7 ματς, αλλά και συντελεστή τερμάτων 29-6 απλώς περιμένει το τέλος της κανονικής σεζόν για να διασταυρωθεί στο Final Four με τον δεύτερο του νότιου Ομίλου. Το Σάββατο πέρασε εύκολα 6-1 από τα Γιάννινα, με το αποτέλεσμα ασφαλώς να είναι απόλυτα αιτιολογημένο, αλλά το σκορ να αδικεί τους γηπεδούχους. Ενώπιον του ομοσπονδιακού προπονητή Κ17, Αλέξανδρου Αλεξιάδη, οι παίκτες του ΠΑΟΚ τα έδωσαν όλα αφού μετράμε πλέον αντίστροφα για τις κλήσεις ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Γκιτέρσος με ένα γκολ και μία ασίστ καθάρισε το ματς, στη συνέχεια χατ-τρικ πέτυχε ο Αλέξανδρος Αδάμ, ενώ σκόραραν και οι Γεωργιάδης, Βασιλειάδης. Όλοι τους στελέχη της εθνικής ομάδας Κ17, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Αρκετοί agents βρέθηκαν και στο γήπεδο της Σουρωτής, μεταξύ των οποίων ο Ζήσης Βρύζας, ο Λάμπρος Χούτος και ο Θεόφιλος Καρασαββίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα