ΑΕΚ: Ο Μήτογλου άρπαξε την ευκαιρία και δικαίωσε τον Γιαννίκη

ΑΕΚ: Ο Μήτογλου άρπαξε την ευκαιρία και δικαίωσε τον Γιαννίκη

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Ο Μήτογλου άρπαξε την ευκαιρία και δικαίωσε τον Γιαννίκη

bet365

Ο Γεράσιμος Μήτογλου συνδύασε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ, με μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο, σύμφωνα άλλωστε και με το WyScout, δικαίωσε τον Αργύρη Γιαννίκη για την επιλογή του κι έδειξε ότι αξίζει μία θέση στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έβαλε απευθείας τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ, καθώς στην πρώτη του ενδεκάδα στον πάγκο της Ένωσης, επιφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις στο βασικό σχήμα και συγκεκριμένα στην τετράδα της άμυνας. Οι Λάζαρος Ρότα και Γεράσιμος Μήτογλου αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα, στη θέση των Μισελέν – Τζαβέλλα και άφησαν θετικές εντυπώσεις. Τόσο ο Ρότα όσο και ο Μήτογλου δεν φάνηκαν αγχωμένοι στο ντεμπούτο τους και βοήθησαν τα μέγιστα, προκειμένου η ΑΕΚ να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και στο τέλος να πανηγυρίσει το τρίποντο.

Η ανοδική πορεία στην καριέρα του

Στα 21 του χρόνια ο Γεράσιμος Μήτογλου, αγωνίζεται έχοντας τον Δικέφαλο στο στήθος του. Μπορεί, η ΑΕΚ να τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από τις άκρως θετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του Βόλου, ωστόσο ο νεαρός αμυντικός, είχε φροντίσει να δείξει τα ποδοσφαιρικά του προσόντα από πολύ νωρίς. Εμφανώς επηρεασμένος από το ποδοσφαιρικό παρελθόν του πατέρα του, ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι Ακαδημίες του Άρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και της Σάντος Πανοράματος.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο Ανδρών, με τον Ατρόμητο Τριαδίου το 2017 κι έπειτα πήρε μεταγραφή στον Αγροτικό Αστέρα, με τον οποίο έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πραγματοποίησε 38 εμφανίσεις μέσα στην επόμενη διετία. Οι άνθρωποι του Βόλου, είχαν τσεκάρει την περίπτωσή του σε αρκετά παιχνίδια που είχε δώσει εκείνες τις χρονιές και τον Ιούλιο του 2019, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Τη διετία που αγωνίστηκε στην ομάδα του Βόλου μέτρησε συνολικά 31 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκοράροντας τρεις φορές. Ο Μήτογλου, ολοκλήρωσε ιδανικά την περυσινή σεζόν και η ΑΕΚ είδε πολλά στοιχεία πάνω του. Γι' αυτό και αποφάσισε να επενδύσει πάνω του προσφέροντας του τετραετές συμβόλαιο. Ωστόσο κάτι που ξεχώρισε ήταν οι επιδόσεις του στις μονομαχίες. Τη χρονιά που μας πέρασε είχε εντυπωσιακά στατιστικά.

Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι στα 22 παιχνίδια πρωταθλήματος, είχε 91,7% σε κερδισμένα τάκλιν, 62,8% σε κερδισμένες μονομαχίες και 72,3% σε μονομαχίες στον αέρα. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια του 880 φορές, ενώ μέτρησε 459 πετυχημένες πάσες. Εντυπωσιακά νούμερα για έναν νεαρό Έλληνα αμυντικό...

Το «μικρόβιο»

«Το μήλο έπεσε κάτω απ' τη μηλιά» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Σίμου Μήτογλου. Η αγάπή του για τον αθλητισμό δεν θα μπορούσε να μην προκύψει από τον πατέρα του, Δημήτρη Μήτογλου. Ο πατέρας του νεαρού αμυντικού της ΑΕΚ, στήθηκε» στο ελληνικό κοινό με τη φανέλα της Δόξας Δράμας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του το πέρασε στον ΠΑΟΚ, καθώς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» κατέγραψε 100 εμφανίσεις και 3 τέρματα. Αποκορύφωμα της πορείας του ήταν, η αναμέτρηση εναντίον στη Νάπολι του θρυλικού Ντιέγκο Μαραντόνα στις 6 Οκτωβρίου του 1988, σε έναν αγώνα που έληξε 1-1.

Άρπαξε την ευκαιρία

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γεράσιμος Μήτογλου αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, προκειμένου να πλαισιώνει τους Γιώργο Τζαβέλλα και Όγκνιεν Βράνιες στο κέντρο της άμυνας. Μπορεί να πήρε χρόνο συμμετοχής σε μερικά από τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε η Ένωση, ωστόσο δεν είδε ποτέ την πόρτα της βασικής ενδεκάδας σε επίσημο ματς. Είτε θα ήταν στον πάγκο, είτε θα παρακολουθούσε από τα επίσημα. Ωστόσο, ο Μήτογλου, με ύψος 195ων εκατοστών δεν το έβαλε ποτέ κάτω και περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του. Τελικά, αυτή δεν ήρθε με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αλλά στο πρώτο παιχνίδι του Αργύρη Γιαννίκη, στον πάγκο της ΑΕΚ, κόντρα στον Ατρόμητο.

Πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας, έχοντας ως παρτενέρ τον Όγκνιεν Βράνιες. Παρά το δεδομένο άγχος, ο Μήτογλου είχε καλή παρουσία και έμοιαζε σα να είχε ήδη παιχνίδια στα πόδια του. Ηταν ανίκητος στον αέρα, έμπαινε δυνατά σε κάθε μονομαχία, δεν φοβόταν να βάλει τα πόδια του στη «φωτιά», είχε άψογη συνεργασία με τον παρτενέρ του, Βράνιες, έβγαινε διαρκώς πρώτος στην μπάλα, είχε δύο καίριες παρεμβάσεις στο 9’ και στο 16’, ενώ πολλές φορές κάλυπτε τα όποια κενά προέκυπταν στην άμυνα της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το WyScout, ο 21χρονος Έλληνας στόπερ, είχε 44 επιτυχημένες πάσες, με το ποσοστό στην ακρίβεια αυτών να φτάνει το εντυπωσιακό 88%! Σχεδόν αλάνθαστος. Οσον αφορά τα ανασταλτικά του καθήκοντα, είχε 3 απομακρύνσεις, 3 κλεψίματα και 5 ανακτήσεις της μπάλας, πίσω από τους συμπαίκτες του Σιμόες, Μοχαμάντι (7) και Βράνιες (6).

μητ1
Οι συνολικές ενέργειες του Μήτογλου κόντρα στον Ατρόμητο
μη12
Το heatmap του Μήτογλου κόντρα στον Ατρόμητο
μη3
Οι μακρινές μεταβιβάσεις του Μήτογλου κόντρα στον Ατρόμητο
μη4
Οι μονομαχίες του Μήτογλου κόντρα στον Ατρόμητο
μη5
Οι συνολικές πάσες του Μήτογλου κόντρα στον Ατρόμητο

Δικαίωσε τον Γιαννίκη

Ο Γεράσιμος Μήτογλου συνδύασε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ με μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο γι' αυτό κι αναδείχτηκε και MVP, όντας ο πολυτιμότερος του αγώνα, από τον κόσμο της Ένωσης στην Viber κοινότητα της ομάδας. Δέχθηκε τα συγχαρητήρια τόσο από τους συμπαίκτες του, όσο κι από τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο ίδιος βέβαια στις δηλώσεις του, φρόντισε να δείξει την ταπεινότητά που διαθέτει προς τον εαυτό του λέγοντας, πως θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. «Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Έχω δουλέψει εδώ και καιρό γι’ αυτή την εμφάνιση. Θα συνεχίσω τη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μήτογλου δικαίωσε και με το παραπάνω τον προπονητή του Αργύρη Γιαννίκη, για την απόφασή του να του δώσει φανέλα βασικού, ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο μπήκε για τα καλά στην εξίσωση για το κέντρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα