Ολυμπιακός: Οκτώ γκολ με 4-2-3-1, μηδέν γκολ με 4-4-2 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οκτώ γκολ με 4-2-3-1, μηδέν γκολ με 4-4-2 (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει 4 βαθμούς από τα εντός έδρας ματς με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα παρότι είχε στο αρχικό του σχήμα δύο επιθετικούς.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αν και αήττητος καθώς έχει δύο εντός έδρας αποτυχίες. Τα δύο 0-0 με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό. Και τα δύο ματς αυτά στο Φάληρο. Απώλειες που τον έχουν κάνει να χάσει έδαφος στη βαθμολογία της Super League Interwetten. Απώλειες που δημιουργούν έξτρα πίεση σε προπονητή και παίκτες, όπως είναι λογικό. Κοινό στοιχείο και των δύο αυτών αγώνων ήταν η παρουσία δύο επιθετικών στο αρχικό σχήμα που όμως δεν απέφεραν γκολ. Δύο ματς βέβαια που έχουν τις διαφορές τους υπό την έννοια πως με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός ήταν και άτυχος με τις πολλές ευκαιρίες που είχε.

Με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με 4-4-2. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Καρμπόβνικ, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ, στόπερ οι Σισέ και Παπασταθόπουλος. Μπουχαλάκης και Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο στον άξονα, δεξιά έπαιξε ο Λόπες και αριστερά ο Βαλμπουενά. Στην κορυφή έπαιξαν οι Ελ Αραμπί και Τικίνιο. Στο παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου μάλιστα όπου ο Ολυμπιακός είχε ένα... τσουβάλι ευκαιριών ο Μαρτίνς προς το τέλος είχε και 3ο φορ στο γήπεδο καθώς έβαλε στο 88' τον Αλγκασίμ Μπα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πήγε με παρόμοια προσέγγιση αλλά και τον Ελ Αραμπί στα άκρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με Βατσλίκ στο τέρμα, άμυνα με Σισέ, Σωκράτη, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά, κέντρο με Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, τον Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Τικίνιο και άκρα με Ελ Αραμπί και Μασούρα.

Ούτε στο ντέρμπι του βγήκε αυτή η προσέγγιση. Ο απολογισμός των τελικών με τον Ατρόμητο ήταν 19-4 υπέρ του Ολυμπιακού και με τον Παναθηναϊκό ο αριθμός αυτός ήταν στο 18-4.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Τα στατιστικά από το Ολυμπιακός - Ατρόμητος από το site της Super League

Η ανάγκη για εναλλακτικό σχέδιο και το πρόβλημα όταν δεν βγαίνει το πλάνο με 2 φορ

Ο Ολυμπιακός εφόσον αυτή η διάταξη δεν του βγαίνει θα πρέπει να έχει εναλλακτικές σωστής δόμησης του παιχνιδιού του και... απαντήσεις είτε από τον πάγκο είτε μες στη ροή του παιχνιδιού. Ο Ελ Αραμπί με τον Τικίνιο δείχνουν να μην μπορούν να παίξουν καλά μαζί καθώς είναι σαν να... μπλέκει ο ένας στο πεδίο... ευθύνης του άλλου. Ειδικά δε σε πιο μεγάλα ή δύσκολα ματς ή σε αγώνες όπου η τακτική του αντιπάλου είναι να παίξει προσεκτικά τακτικά / αμυντικά αλλά και όσο πιο κλειστά γίνεται για να κρατήσει το μηδέν.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Τα στατιστικά από το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός από το site της Λίγκας

Ο Ελ Αραμπί δε έχει αγωνιστεί ξανά ως ακραίος στον Ολυμπιακό αλλά είναι μία καθαρά πειραματική θέση που μπορεί να τον... απομονώσει σε ένα ματς. Επιπλέον όταν ο Ολυμπιακός έχει στο γήπεδο και τους δύο ποιοτικούς του φορ δεν μπορεί να προκύψει ανάλογη λύση από τον πάγκο καθώς τρίτη επιλογή τέτοιου επιπέδου δεν υπάρχει. Κοινώς τα δύο αυτά ματς με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό μπορεί να αποδειχθούν... παθήματα που θα γίνουν μαθήματα για τη συνέχεια και για να βελτιώσει την προσέγγισή του στους αγώνες ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Πώς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στα ματς που νίκησε

Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λαμία όπου επιβλήθηκε με σκορ 2-1 παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ. Δεξιός μπακ ο Καρμπόβνικ, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σισέ - Σωκράτης. Το δίδυμο των αμυντικών μέσων συνέθεσαν οι Μ. Καμαρά και Μπουχαλάκης. Δεξιός εξτρέμ ήταν ο Ονιεκούρου, αριστερός ο Βαλμπουενά και ο Α. Καμαρά έπαιξε πίσω από τον Τικίνιο.

Στο 4-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο γηπεδούχος Ολυμπιακός ξεκίνησε με σχήμα 4-2-3-1 και επάνοδο του Μασούρα στο αρχικό σχήμα. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια και ο Μαρτίνς είχε τον Ανδρούτσο δεξί μπακ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερό, ενώ στόπερ είναι οι Μπα και Σισέ.

Οι Μπουχαλάκης και Κούντε οι αμυντικοί χαφ, δεξιά στην πτέρυγα ο Μασούρας, αριστερά ο Ονιεκούρου και πίσω από τον Τικίνιο ο Αγκιμπού Καμαρά.

Με τον Αστέρα στο 0-2 ο Ολυμπιακός είχε ξανά αρχική διάταξη με 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ. Δεξιός μπακ ο Καρμπόβνικ, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ, οι Σισέ και Σωκράτης συνέθεσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μ. Καμαρά και Μπουχαλάκης. Στο δεξί φτερό ο Μασούρας, στο αριστερό ο Ονιεκούρου και ο Α. Καμαρά πήρε θέση πίσω από τον Τικίνιο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα