Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0 (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός πίεσε αφόρητα τον Παναθηναϊκό στο β' ημίχρονο, αλλά - εν αντιθέσει με το ματς εναντίον της Φενέρμπαχτσε- δεν βρήκε χώρους και ευκαιρίες και... «έπεσε» στον «τοίχο» Αλμπέρτο Μπρινιόλι που ήταν ο MVP του 0-0 στο ντέρμπι.

Ισόπαλο χωρίς σκορ(0-0) το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της χρονιάς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού. Αλμπέρτο Μπρινιόλι που ήταν καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχίας του Ολυμπιακού.

Μαζί στην ενδεκάδα Ελ Αραμπί και Τικίνιο

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την ευτυχία να διαθέτει έναν... σηληνιασμένο Τικίνιο, έναν Ελ Αραμπί που είναι υψηλής ποιότητας σέντερ φορ και για αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός τους ξεκίνησε μαζί στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι, όπως είχε κάνει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.


Σε διάταξη 4-2-3-1 ο Βατσλίκ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Δεξιός μπακ ο Λαλά, αριστερός ο Ρέαμπουτσουκ και ο Σισέ με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μπροστά τους ο Αγκιμπού Καμαρά, δεξί εξτρέμ ο Μασούρας, αριστερός ο Ελ Αραμπί και στην κορυφή ο Τικίνιο.

Βασικός ο Παλάσιος και άμυνα ανάγκης!

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε από ίωση την τελευταία στιγμή τους Διούδη, Κώτσιρα, Ιωαννίδη, είχε εκτός τον Φραν Βέλεθ και δημιούργησε μια ενδεκάδα που δύσκολα θα ξαναδούμε μέλλον. Ο Σέρβος τεχνικός, πάντως, έκανε μια μίνι έκπληξη και ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικό τον Σεμπάστιαν Παλάσιος.


Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την «πράσινη» εστία στο ντεμπούτο του. Σάρλια και Πούγγουρας οι δύο στόπερ. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ και δεξιός ο Σάντσες. Αλεξανδρόπουλος και Ρούμπεν οι δύο αμυντικοί μέσοι. Στο δεξί «φτερό» ο Χατζηγιοβάνης, στο αριστερό ο Bιτάλ, ο Παλάσιος σε ρόλο ελεύθερου και «φουνταριστός» στο 4-2-3-1 ο Καρλίτος.

Aπόλυτη ισορροπία

Ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και αρκετά μεγάλη δόση τακτικής από τους δύο προπονητές είδαμε στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης». Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό και να χτυπήσει στα ίσια την αναμέτρηση.

Το ανασταλτικό πλάνο των δύο ομάδων είχε «εγκλωβίσει» τα δημιουργικά ατού αμφοτέρων, με την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς να έρχεται στο 24' όταν από σέντρα του Λαλά, ο Αγκιμπού Καμαρά μόνος του εντός περιοχής, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.

rty

Οι φιλοξενούμενοι στα... καπάκια απάντησαν με τον Καρλίτος να καθυστερεί αλλά να δίνει την μπάλα στον Βιτάλ που από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια, σούταρε ψηλά άουτ ενώ στο 33' από σέντρα του Χουάνκαρ, ο αμαρκάριστος Χατζηγιοβάνης δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι.

Από το 35' και μετά οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν πιο σωστά και περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους(56%-44%), έπαιξαν με μεγαλύτερη υπομονή και είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές για να σκοράρουν. Τικίνιο(36'), Μασούρας(40') και Αγκιμπού(45'+7'), όμως, δεν κατάφεραν να στείλουν τις τελικές τους στο πλεκτό παρά τις καλές προϋποθέσεις που υπήρχαν. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, σε ένα αρκετά μοιρασμένο ντέρμπι σε όλα τα επίπεδα.

Κυριαρχία του Ολυμπιακού, «ήρωας» ο Μπρινιόλι!

Στο δεύτερο μέρος, το οποίο είχε μια οκτάλεπτη διακοπή από το 52' μέχρι και το 60' λόγω καπνογόνων, ο Ολυμπιακός είχε ρόλο πρωταγωνιστή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί πάρα πολύ, να είναι κλεισμένος στα 2/3 του γηπέδου και να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα ή να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Oι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν αρκετά και είχαν δύο πολύ μεγάλες στιγμές. Μία με τον Ρέαμπτσουκ και μία με τον Αγκιμπού. Κοινός παρανομαστής και στις δύο φάσεις ο πορτιέρε των «πρασίνων», Αλμπέρτο Μπρινιόλι που είπε «όχι» με σπουδαίες επεμβάσεις. Ο Ιταλός τερματοφύλακας στα πολλά γεμίσματα του Ολυμπιακού, έδωσε σιγουριά και ασφάλεια.

qax

Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Βαλμπουενά, Κουντέ, είχε την μπάλα έξω από την περιοχή ο Ολυμπιακός αλλά σπατάλησε την κατοχή σε αρκετές βιαστικές και πρόχειρες σέντρες απέναντι στην καλή οργανωμένη άμυνα των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έπαιξαν άμυνα με... λύσσα και είχαν μόνο μια στιγμή δημιουργικά με ένα μακρινό σουτ του Αλεξανδρόπουλου. Οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς ανώτεροι, είχαν δοκάρι από σέντρα του Λαλά στο 70' αλλά σε γενικές γραμμές αναποτελεσματικοί στην τελική πάσα και επιλογή ενώ αρκετά από τα σουτ που έκαναν στα όρια της περιοχής, βρήκαν στα σώματα των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού».

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να πέφτει στην τρίτη θέση(11) και τον Παναθηναϊκό(7) να παραμένει στο -4 και στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


MAN OF THE MATCH: Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κατέβασε ρολά στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν καθοριστικός στο να κρατήσει την ισοπαλία μέχρι το τέλος το «τριφύλλι». «Καθάρισε» όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του και είχε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε ενέργειες του Ρέαμπτσουκ και του Αγκιμπού Καμαρά. Σπουδαίο ντεμπούτο από τον έμπειρο άσο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κέβιν Λαλά. Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού δημιούργησε αρκετά ρήγματα, είχε καλές σέντρες(μία από αυτή πήγε στο δοκάρι στο 70') και ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Για τον Παναθηναϊκό στο ύψος του ο Ρούμπεν στην μεσαία γραμμή με αρκετή «βρώμικη» δουλειά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ματέους Βιτάλ και Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Βραζιλιάνος και ο Αργεντινός εξτρέμ του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να φανούν απόψε στο Φάληρο, δεν έδωσαν πράγματα δημιουργικά στον Παναθηναϊκό και η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε πολλά ρηχά νερά.

Σε ομαδικό επίπεδο σίγουρα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερες επιλογές στο επιθετικό τρίτου και να μην σπαταλά τις καλές προϋποθέσεις με βιαστικές σέντρες ενώ ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, κλείστηκε πολύ και έπαιξε με την φωτιά!

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αγκιμπού Καμαρά είχε μία τεράστια ευκαιρία να σκοράρει στο 24', δεν έστειλε την μπάλα προς την εστία, δεν έκανε πάσα προς τον Τικίνιο και σπατάλησε μια σπουδαία φάση για την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Σλάβκο Βίντσιτς και των βοηθών του. Σωστά ακυρώνει το γκολ του Τικίνιο για φάουλ του Σισέ στον Μπρινιόλι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο μηδέν στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο αλλά να μην μπορεί να αξιοποιήσει την συντριπτική κατοχή της μπάλας και να «πέφτει» πάνω σε έναν σπουδαίο Μπρινιόλι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Μπουχαλάκης (90+9΄ Λόπες), Μ. Καμαρά (90΄ Κούντε), Μασούρας (82΄ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Βιτάλ (90+8΄ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (79΄ Μακέντα), Παλάσιος (79΄ Λούντκβιστ), Καρλίτος (90+3΄ Μαουρίσιο)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα