Ξέρω πόσους βαθμούς μάζεψες φέτος σε σχέση με πέρσι: Μόνο ο ΠΑΟΚ με θετικό πρόσημo από το Big-5!

Γιώργος Ντυμένος
Ξέρω πόσους βαθμούς μάζεψες φέτος σε σχέση με πέρσι: Μόνο ο ΠΑΟΚ με θετικό πρόσημo από το Big-5!

bet365

Συγκρίναμε τα φετινά αποτελέσματα των 13 ομάδων με τα αντίστοιχα πέντε ματς της περυσινής σεζόν. Βόλος και Αστέρας Τρίπολης έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής, καθώς βρίσκονται στο «+6» και στο «-8» αντίστοιχα, ενώ από το Βig-5 μόνο ο ΠΑΟΚ έχει θετικό πρόσημο...

Φτάσαμε στην πρώτη διακοπή της σεζόν για το πρωτάθλημα της Super League Interwetten και το πρωτάθλημα θα σταματήσει στην 5η αγωνιστική λόγω υποχρεώσεων σε επίπεδο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Με αφορμή το υπάρχων «δείγμα» επιχειρήσαμε μία βαθμολογική σύγκριση, ώστε να δούμε που βρίσκονται οι ομάδες και πιο συγκεκριμένα αναζητήσαμε τι έκαναν στα αντίστοιχα περσινά τους παιχνίδια της κανονικής περιόδου , ώστε να δούμε αν το «ταμείο» είναι «συν» ή «πλην».


Το εγχείρημα φυσικά και δεν είναι 100% αντιπροσωπευτικό, αφού εκτός όλων των άλλων πέρσι στην κατηγορία υπήρχε η ΑΕΛ και φέτος τη θέση της πήρε ο Ιωνικός. Θεωρητικά για να το επιχειρήσουμε υπάρχουν 2 «τρόποι». Ο πρώτος αφορά την «αντικατάστασή» των αγώνων τους και ο έτερος να υπολογιστούν αυτά των Νικαιωτών με τα περσινά του ΠΑΣ Γιάννινα, ως εκείνος που ανέβηκε τότε κατηγορία. Επιλέξαμε «αφαιρετικά» την πρώτη, αφού ούτως ή άλλως τα αποτελέσματα της «έρευνας» δεν αποτελούν «πανάκεια» για τη φετινή εικόνα/παρουσία των ομάδων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως αρκετά από τα αντίστοιχα παιχνίδια της περασμένης χρονιάς διεξήχθησαν υπό άλλες συνθήκες και με διαφορετικά δεδομένα κτλ. Δεν μπορεί να είναι το «ίδιο».

Πάντως από τα όσα θα δούμε παρακάτω προκύπτουν ορισμένα «ευρήματα» που αντικατοπτρίζονται και στα όσα παρατηρούμε μέχρι στιγμής στο γήπεδο, όπως το «+6», σε σχέση με πέρσι, του Βόλου που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και το «-8» του Αστέρα Τρίπολης, που την περασμένη χρονιά είχε μπει στα play off αλλά στην τρέχουσα δεν έχει ακόμη κερδίσει.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό «δείγμα» έχουμε για τις 13 από τις 14 ομάδες και θα «λείπει» ο Ιωνικός που ήταν στη Super League 2.
....

ΒΟΛΟΣ (+6)
Η πιο κερδισμένη βαθμολογικά ομάδα είναι ο Βόλος, καθώς στην πεντάδα των φετινών της αγώνων διπλασίασε τη συγκομιδή του, από το «6» στο «12». Παρότι όπως και φέτος έτσι και πέρσι έχασε μόνο 1 από τα συγκεκριμένα παιχνίδια, η μεγάλη προς όφελός του διαφορά έγκεινται στο γεγονός πως ενώ την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε ισόπαλος με Λαμία στο Πανθεσσαλικό και στη Ριζούπολη στην τρέχουσα κέρδισε τα 2 αυτά ματς, ενώ ο 1 πόντος «μείον» που προκύπτει από την ήττα της Λεωφόρου (πέρσι απέσπασε ισοπαλία) «υπερκαλύπτεται» από τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς πρόσφατα επικράτησε ενώ πέρσι ηττήθηκε.

ΦΕΤΟΣ
Λαμία 2-1
Απόλλων Σμ.* 3-1
Ατρόμητος 3-0
Παναθηναϊκός* 1-5
Αστέρας Τρ. 2-1
Σύνολο: 12

ΠΕΡΣΙ
Λαμία 1-1
Απόλλων Σμ.* 3-3
Ατρόμητος 1-0
Παναθηναϊκός* 1-1
Αστέρας Τρ. 0-1
Σύνολο: 6

ΟΦΗ (+4)
Από τις πλέον κερδισμένες ομάδες της σεζόν είναι μέχρι στιγμής οι Κρητικοί, παρότι η διακοπή τους βρήκε χωρίς νίκη. Παρόλα αυτά έχουν μόνο 1 ήττα από τον ΠΑΟΚ, όπου έχασαν και την περασμένη χρονιά. Στον αντίποδα οι 4 ισοπαλίες που πήραν στα προηγούμενα παιχνίδια τους (με Αρη, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης εντός) είναι σε αγώνες που τη σεζόν 2020/21 έχασαν χωρίς μάλιστα να βρουν δίχτυα και αυτόματα το «ταμείο» τους βρίσκεται ήδη στο «+4».

ΦΕΤΟΣ
Αρης* 0-0
ΑΕΚ 3-3
Αστέρας Τρ. 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα* 1-1
ΠΑΟΚ 0-3
Σύνολο: 4

ΠΕΡΣΙ
Αρης* 0-1
ΑΕΚ 0-2
Αστέρας Τρ. 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα* 0-1
ΠΑΟΚ 0-3
Σύνολο: 0


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (+3)
Στους μέχρι στιγμής κερδισμένους της σεζόν είναι και ο Παναιτωλικός, παρότι τα 4 από τα 5 φετινά του αποτελέσματα είναι ίδια με πέρσι (ισοπαλίες με Αστέρα στο Αγρίνιο και στη Λαμία, ήττες από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Η διαφορά έγκεινται στο ότι πριν από μερικές εβδομάδες έφυγε νικητής από το Περιστέρι όπου την περασμένη σεζόν έχασε και για αυτό τα «καναρίνια» βρίσκονται στο «+3».

ΦΕΤΟΣ
Αστέρας Τρ. 0-0
Ατρόμητος* 2-1
ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία* 2-2
ΑΕΚ 1-3
Σύνολο: 5

ΠΕΡΣΙ
Αστέρας Τρ. 1-1
Ατρόμητος* 0-2
ΠΑΟΚ 1-3
Λαμία* 0-0
ΑΕΚ 0-2
Σύνολο: 2
....

ΠΑΟΚ (+2)
Με ήττα σοκ ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ τη σεζόν, καθώς στην πρεμιέρα έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα με 1-0. Ομως έκτοτε έκανε 4 σερί νίκες (οι 3 στην επαρχία) και το «ταμείο» του, σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά του ματς, βρίσκεται στο «+2». Η γκέλα με τον «Αγιαξ της Ηπείρου»... ισοσκελίστηκε και κάτι παραπάνω από τις νίκες στην Τρίπολη και με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη όπου το 2020/21 «άφησε» 5 βαθμούς (ήττα και ισοπαλία αντίστοιχα) και αυτόματα ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι plus.

ΦΕΤΟΣ
ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Αστέρας Τρ.* 1-0
Παναιτωλικός* 1-0
ΑΕΚ 2-0
ΟΦΗ* 3-1
Σύνολο: 12

ΠΕΡΣΙ
ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Αστέρας Τρ.* 1-2
Παναιτωλικός* 3-1
ΑΕΚ 2-2
ΟΦΗ* 3-0
Σύνολο: 10


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (0)
Μόλις 2 από τα 5 ματς του «τριφυλλιού» έληξαν με το ίδιο αποτέλεσμα πέρσι και φέτος, ωστόσο δεν διαφοροποιήθηκε η βαθμολογική του συγκομιδή. Οι «πράσινοι» και τις 2 σεζόν κέρδισαν στη Λεωφόρο τον Απόλλωνα Σμύρνης και έχασαν στους «Ζωσιμάδες», όμως από εκεί και πέρα η νίκη του «Κλεάνθης Βικελίδης» έγινε ήττα, σε αντίθεση με την ισοπαλία κόντρα στο Βόλο που τη διαδέχθηκε το ευρύ 5-1 και το χαμένο ντέρμπι του Φαλήρου όπου απέσπασε «λευκή» ισοπαλία. Ετσι έμεινε στο «7».


ΦΕΤΟΣ
Απόλλων Σμ. 4-0
ΠΑΣ Γιάννινα* 0-1
Αρης* 0-1
Βόλος 5-1
Ολυμπιακός0-0
Σύνολο: 7

ΠΕΡΣΙ
Απόλλων Σμ. 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα* 0-1
Αρης* 1-0
Βόλος 1-1
Ολυμπιακός* 0-1
Σύνολο: 7

ΛΑΜΙΑ (-1)
Πάνω-κάτω στα ίδια με πέρσι επίπεδα βρίσκεται η Λαμία. Για την ομάδα υπολογίζεται το ίδιο αποτέλεσμα που έκανε σε Λάρισα και Νίκαια (νίκη/νίκη) και η μόνη διαφοροποίησή της αφορά την αναμέτρηση του Βόλου, όπου την περασμένη σεζόν απέσπασε ισοπαλία αλλά φέτος ηττήθηκε. Από εκεί και πέρα για 2η σερί χρονιά έχασε εντός από τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και παραχώρησε ισοπαλία στον Παναιτωλικό.

ΦΕΤΟΣ
Βόλος* 1-2
Ολυμπιακός 1-2
ΑΕΚ* 0-1
Παναιτωλικός 2-2
Ιωνικός* 2-1
Σύνολο: 4

ΠΕΡΣΙ
Βόλος* 1-1
Ολυμπιακός 0-6
ΑΕΚ* 0-1
Παναιτωλικός 0-0
ΑΕΛ* 1-0
Σύνολο: 5

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (-1)
«Τρένο» πάει φέτος ο ΠΑΣ και μάλιστα ακόμη δεν έχει ηττηθεί σε κάποιο παιχνίδι του (2-3-0 το ρεκόρ του). Με το όσο αφαιρετική είναι η σύγκριση της αναμέτρησής του στη Λάρισα με εκείνη που έδωσε πρόσφατα στη Νίκαια, στην πεντάδα των αγώνων που έχει ήδη παίξει η συγκομιδή του είναι λιγότερη από την αντίστοιχη περσινή (-1). Οπου επικράτησε του Παναθηναϊκού στους «Ζωσιμάδες» όπως και στην τρέχουσα σεζόν, όμως κέρδισε ακόμη σε Περιστέρι και τον ΟΦΗ στα Γιάννινα, όπου τις τελευταίες ημέρες έμεινε στην ισοπαλία. Το «-4» από τα δύο αυτά παιχνίδια «καλύπτεται» μόνο από το 1-0 της Τούμπας όπου και επικράτησε στην πρεμιέρα και για αυτό «προκύπτει» το «μείον».

ΦΕΤΟΣ
ΠΑΟΚ* 1-0
Παναθηναϊκός 1-0
Ιωνικός* 0-0
ΟΦΗ 1-1
Ατρόμητος* 1-1
Σύνολο: 9

ΠΕΡΣΙ
ΠΑΟΚ* 1-2
Παναθηναϊκός 1-0
ΑΕΛ* 0-0
ΟΦΗ 1-0
Ατρόμητος* 2-0
Σύνολο: 10

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (-2)
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι μία από τις 4 ομάδες που ο υπολογισμός των βαθμών της δεν είναι 100% «αντιπροσωπευτικός/ενδεικτικός», καθώς στην πρώτη πεντάδα των αγώνων της αντιμετώπισε πέρσι την ΑΕΛ και φέτος τον Ιωνικό. Εκεί μάλιστα έγκειται, τρόπο τινά, και η η διαφορά των 2 βαθμών που έχει συλλέξει λιγότερους (2 από 4), αφού όπως και στην περασμένη σεζόν έτσι και στην τρέχουσα ηττήθηκε σε Λεωφόρο, Φάληρο, ενώ τον πόντο που «έχασε» από την ισοπαλία με το Βόλο τον «βρήκε» στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ομως την περασμένη αγωνιστική χρονιά επικράτησε των «βυσσινί» στη Ριζούπολη αλλά πριν από μερικές ημέρες παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στους Νικαιώτες.

ΦΕΤΟΣ
Παναθηναϊκός* 0-4
Βόλος 1-3
Ολυμπιακός* 1-4
Ιωνικός 0-0
Αρης* 0-0
Σύνολο: 2

ΠΕΡΣΙ
Παναθηναϊκός* 0-1
Βόλος 3-3
Ολυμπιακός* 0-2
ΑΕΛ 1-0
Αρης* 0-1
Σύνολο: 4
....

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (-2)
Σε μπελάδες «έμπλεξε» πέρσι ο Ατρόμητος και με γνώμονα τη φετινή του συγκομιδή στα αντίστοιχα παιχνίδια του, τότε στο Περιστέρι ενδέχεται να μείνουν και πάλι χαμηλά. Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκεκριμένη πεντάδα τους έδωσε την περασμένη σεζόν 4 βαθμούς και στην τρέχουσα μόνο 2, αφού δεν έχουν κερδίσει και το 1-1-3 της περιόδου 2020/21 «έγινε» 0-2-3 στην αυτή που διανύουμε. Μάλιστα το «παράδοξο» είναι πως μόνο 1 από τα 5 αποτέλεσματά τους είναι το ίδιο (η ήττα στο Βόλο), καθώς πήραν μεν πόντους με Ολυμπιακό στο Φάληρο και ΠΑΣ εντός, όμως πρόσφατα έχασαν «4» περσινούς στις εντός έδρας ήττες που γνώρισαν από Παναιτωλικό, Αρη.

ΦΕΤΟΣ
Ολυμπιακός* 0-0
Παναιτωλικός 1-2
Βόλος* 0-3
Αρης 1-3
ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Σύνολο: 2

ΠΕΡΣΙ
Ολυμπιακός* 0-4
Παναιτωλικός 2-0
Βόλος* 0-1
Αρης 2-2
ΠΑΣ Γιάννινα 0-2
Σύνολο: 4

ΑΡΗΣ (-2)
Εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα σε σχέση με πέρσι φέρνει ο Αρης την τρέχουσα σεζόν και η σούμα στα 5 φετινά του παιχνίδια, πάντα σε σύγκριση με την περασμένη όσο μπορεί να υπάρξει τέτοια αφού μεταξύ άλλων το 20/21 αγωνίστηκε στη Λάρισα και φέτος στη Νίκαια, είναι στο «-2». Πιο συγκεκριμένα οι «κίτρινοι» κέρδισαν μεν τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (ήττα και ισοπαλία πέρσι αντίστοιχα), όμως παραχώρησαν «λευκές ισοπαλίες» σε ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης που την προηγούμενη χρονιά είχαν κερδίσει. Παράλληλα ηττήθηκαν στη Νίκαια ενώ είχαν επικρατήσει στο Αλκαζάρ και για αυτό το «ταμείο» δείχνει «μείον».

ΦΕΤΟΣ
ΟΦΗ 0-0
Ιωνικός* 0-1
Παναθηναϊκός 1-0
Ατρόμητος* 3-1
Απόλλων Σμ. 0-0
Σύνολο: 8

ΠΕΡΣΙ
ΟΦΗ 1-0
ΑΕΛ* 3-0
Παναθηναϊκός 0-1
Ατρόμητος* 2-2
Απόλλων Σμ. 1-0
Σύνολο: 10


ΑΕΚ (-3)
Στην κατηγορία των ομάδων που δεν υπάρχουν αντίστοιχα περσινά τους ματς ανήκει η ΑΕΚ, καθώς στην πρεμιέρα υποδέχθηκε τον Ιωνικό άρα για την περσινή της συγκομιδή «μετράμε» την ΑΕΛ. Εκεί πάντως δεν αλλάζει κάτι (νίκη/νίκη) σε αντίθεση με τα παιχνίδια της σε «Γεντί Κουλέ» και Τούμπα, όπου η Ενωση στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2020/21 πήρε 4 βαθμούς και φέτος μόνο 1. Αυτόματα βρίσκεται στο «-3» σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

ΦΕΤΟΣ
Ιωνικός 3-0
ΟΦΗ* 3-3
Λαμία 1-0
ΠΑΟΚ* 0-2
Παναιτωλικός* 3-1
Σύνολο: 10

ΠΕΡΣΙ
ΑΕΛ 4-1
ΟΦΗ* 2-0
Λαμία 3-0
ΠΑΟΚ* 2-2
Παναιτωλικός* 2-0
Σύνολο: 13


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (-4)
Αήττητος παραμένει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αήττητος ήταν και στα αντίστοιχα 5 περσινά του παιχνίδια. Ομως οι «ερυθρόλευκοι» δεν κέρδισαν φέτος τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο όπως έπραξαν την περασμένη χρονιά και αυτόματα έχουν 4 λιγότερους πόντους. Από απόλυτο (5χ5) και 15 βαθμούς, «έπεσαν» στους 11.

ΦΕΤΟΣ
Ατρόμητος 0-0
Λαμία* 2-1
Απόλλων Σμ. 4-1
Αστέρας Τρ.* 2-0
Παναθηναϊκός 0-0
Σύνολο: 11

ΠΕΡΣΙ
Ατρόμητος 4-0
Λαμία* 6-0
Απόλλων Σμ. 2-0
Αστέρας Τρ.* 4-0
Παναθηναϊκός 1-0
Σύνολο: 15
....

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (-8)
Η ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογική απώλεια είναι οι Αρκάδες. Την περσινή σεζόν στα αντίστοιχα 5 παιχνίδια τους είχαν 10 βαθμούς και μόνο 1 ήττα (στην Τρίπολη από τον Ολυμπιακό), όμως φέτος όχι μόνο δεν κέρδισαν κάποιο, αλλά έχασαν στα 3 και η συγκομιδή τους είναι μόλις 2 πόντοι. Ετσι βρίσκονται στο «-8».

ΦΕΤΟΣ
Παναιτωλικός* 0-0
ΠΑΟΚ 0-1
ΟΦΗ* 0-0
Ολυμπιακός 0-2
Βόλος* 1-2
Σύνολο: 2

ΠΕΡΣΙ
Παναιτωλικός* 1-1
ΠΑΟΚ 2-1
ΟΦΗ* 1-0
Ολυμπιακός 0-4
Βόλος* 1-0
Σύνολο: 10

Με * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα