Ολυμπιακός: Οταν παίζεις με δύο φορ δεν συνεπάγεται ότι θα σκοράρεις πιο εύκολα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οταν παίζεις με δύο φορ δεν συνεπάγεται ότι θα σκοράρεις πιο εύκολα

bet365

Προφανώς και ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν η νίκη αλλά αυτό το 0-0 του Φαλήρου με τον Παναθηναϊκό είχε κέρδη σε πρόσωπα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Δεν υπάρχει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που να μην θέλει να νικήσει ο Ολυμπιακός και φυσικά ισχύει και το αντίστροφο.

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο όπου στήθηκε μία γιορτή για τη βράβευση του Σπανούλη αλλά και με ένα γεμάτο γήπεδο. Δεν έχει σημασία που για τον Παναθηναϊκό ο κορυφαίος παίκτης ήταν ο Ιταλός γκολκίπερ Αλμπέρτο Μπρινιόλι που ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο ντεμπούτο του. Για τον Ολυμπιακό σημασία είχε να μπορέσει να νικήσει και αυτό δεν συνέβη παρότι ο Μαρτίνς... φόρτωσε την επίθεσή του και με Τικίνιο και με Ελ Αραμπί. Και αυτό δεν συνέβη, άρα δεν ήταν και μία τόσο καλή μέρα στη δουλειά με αυτό το 0-0.

Παρατήρηση εδώ: ανεξάρτητα από τη διάταξη της ομάδας, τις περισσότερες φορές που σε μεγάλα ματς ο Ολυμπιακός έχει δύο φορ στο βασικό του σχήμα τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο εύκολα. Τι σημαίνει αυτό; Πως ακόμα κι αν έχεις δύο φορ μέσα στην 11άδα σου, αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα σου θα βρει γκολ και φυσικά είναι κάτι που έχει γίνει ξανά φέτος στον Ολυμπιακό. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού δεν εγγυάται το γκολ!

Και ο Τικίνιο αλλά και ο Ελ Αραμπί ήταν μέσα σε φάσεις, όμως ο Ολυμπιακός αυτό που ήθελε ήταν το γκολ. Και δεν το πήρε από κανέναν από τους δύο.

Ναι, ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον Παναθηναϊκό - περισσότερο στο β' μέρος - και είχε αρκετές ευκαιρίες και δεδομένα περισσότερες από τον αντίπαλό του, όμως το γκολ δεν το βρήκε. Προσωπικά θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο και το ματς της Πέμπτης με τη Φενέρ αλλά και οι δύο διακοπές που υπήρξαν λόγω των καπνογόνων. Στο πρώτο ημίχρονο για ένα επτάλεπτο και στο δεύτερο μέρος για εννιάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν παρά τη μεγάλη πίεση που άσκησε στον αντίπαλό του και τις φάσεις που δημιούργησε τη νίκη δεν την πήρε και έτσι έμεινε πίσω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με το 2ο φετινό του 0-0. Αναμφίβολα πάντως τέτοια ματς δείχνουν και στον ίδιο τον Ολυμπιακό πώς τον περιμένουν φέτος οι αντίπαλοι και ότι υπάρχουν αγώνες που μπορούν να τον... μπλοκάρουν έστω κι αν αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του αντίπαλου γκολκίπερ. Ο Παναθηναϊκός αυτό που είχε σχεδιάσει ήταν τακτική που τουλάχιστον θα του αποφέρει την ισοπαλία και αυτό το πέτυχε.

Λαλά

Υπήρχαν κέρδη; Ναι, για Λαλά και Αγκιμπού Καμαρά

Κένι Λαλά λοιπόν. Ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό. Πολύ καλός τακτικά και αμυντικά και με μεγάλες βοήθειες δημιουργικά αλλά και επιθετικά ενώ πήγε ακόμα και να βάλει ένα απίθανο γκολ με αυτό το 'γέμισμά' του που δυσκόλεψε πολύ τον Μπρινιόλι. Και κάτι άλλο. Ο Λαλά ήταν καλός και στο β' μέρος στην Πόλη.

Ο Γάλλος μπακ - που απ' όλο το ρόστερ είναι ο μόνος που αυτή είναι η κλασική του θέση - έβγαλε πειστική εικόνα που φανερώνει ότι είναι ένας παίκτης στον οποίο μπορεί να ποντάρει η ομάδα. Όπως θετικότατος ήταν για ακόμα ένα ματς ο Αγκιμπού Καμαρά με μεγάλη συμβολή αμυντικά, δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Και ας ήταν μέσα στη φάση του 24' που θα μπορούσε να είχε τελειώσει με γκολ για τον Ολυμπιακό εάν είχε λειτουργήσει διαφορετικά.

Συμπερασματικά; Ναι η Ευρώπη και το ματς με τη Φενέρ έπαιξε ρόλο για τον Ολυμπιακό. Όμως δεν τον βοήθησε η προσέγγισή του στο ματς ούτε το γεγονός ότι είχε δύο κλασικούς φορ στην αρχική του διάταξη, όπως σίγουρα θα περιμένε παραπάνω πράγματα από τα λεγόμενα βαριά... χαρτιά του κυρίως από πλευράς τελικής προσπάθειας και επιθετικής ουσίας. Με τον Πέδρο Μαρτίνς - που στο β' μέρος δεν έκανε γρήγορα τις αλλαγές του αλλά και από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν πήρε πράγματα - πάντως να έχει παράπονα και από τον διαιτητή αλλά και από το γεγονός ότι υπήρξαν διακοπές στο ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.