Ο Ιταλός scout στη Σουρωτή για Τζίμα και το «Kaloskamis effect» στον Παναθηναϊκό

Γιώργος Μανταίος
Ο Ιταλός scout στη Σουρωτή για Τζίμα και το «Kaloskamis effect» στον Παναθηναϊκό

bet365

Το Gazzetta αναλύει όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών και τους παίκτες που ξεχώρισαν.

Δύο ντέρμπι έγιναν στο πρωτάθλημα Super League U19 το Σαββατοκύριακο. Ένα κορυφής και ένα «αιωνίων»! Συνήθως αυτά πάνε μαζί, όμως εφέτος φαίνεται πως τώρα είναι μια διαφορετική χρονιά, με την Κ19 του Ατρόμητου να είναι η μοναδική ομάδα σε επίπεδο ανδρών και νέων που διατηρεί το απόλυτο νικών με 5 στα 5 μετά το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα! Σπουδαίο ματς και στο Ρέντη, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με διαδοχικές ανατροπές και τη... μπίλια στο «πράσινο».

* Από 0-1, 2-1 και τελικά 2-3 στο ντέρμπι αιωνίων, με τον Παναθηναϊκό του Βαγγέλη Σάμιου να επικρατεί του Ολυμπιακού του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος βρίσκεται (ξανά) στην πόρτα της εξόδου. Μένει να δούμε αν θα τη διαβεί. Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για ακόμα μία φορά στο Δημήτρη Καλοσκάμη, τον 16χρονο του Παναθηναϊκού με το επαγγελματικό συμβόλαιο. Με έτος γέννησης 2005 βρέθηκε αντιμέτωπος σε μονομαχίες με τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερό του, Νικόλη του Ολυμπιακού. Επίσης στο γκολ που πετυχαίνει (2-2) βγαίνει πρώτος στη μπάλα από τον Φρέρη που έχει γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 2003 και είναι ένας εξαιρετικός μπακ. Σε τέτοιες ηλικίες ακόμα και η διαφορά ενός έτους παίζει μεγάλο ρόλο, πόσω μάλλον δύο ή τριών. Πάντως, είναι αυτονόητο ότι παρακολουθούμε την εξέλιξη του χωρίς να προδικάζουμε το μέλλον του και χωρίς πηχυαίους τίτλους που μόνο κακό κάνουν σε παιδιά τέτοιας ηλικίας.

«Παρέλαση» από agents στο γήπεδο του Ρέντη, ανάμεσά τους και ο Μίχας, εν Ελλάδι «επιτετραμμένος» του Πολ Κουτσολιάκου και της ROGON. Το ματς παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ19, Τάσος Θέος μαζί με το γυμναστή της εθνικής Νεκτάριο Πανταζή. Εκεί ήταν επίσης ο Βασίλης Τοροσίδης αλλά και οι Τζολάκης, Σουρλής για να συμπαρασταθούν στους παλιούς συμπαίκτες τους.

* Ένα άλλο ταλέντο στο οποίο έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν είναι ο στράικερ της Κ17 του ΠΑΟΚ, Στέφανος Τζίμας. Γεννηθείς το 2006, παίζει δηλαδή κι αυτός εναντίον μεγαλύτερων αντιπάλων, πέτυχε ακόμα δύο γκολ στο 6-1 της ομάδας του επί του Παναιτωλικού και είναι πλέον πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 8 γκολ σε 5 συμμετοχές! Όλα αυτά υπό το βλέμμα Ιταλού scout ο οποίος βρισκόταν στη Σουρωτή μαζί με τον εκπρόσωπο του παίκτη, Θεόφιλο Καρασαββίδη. Ο Τζίμας γίνεται 16 τον Ιανουάριο κι αυτό σημαίνει ότι αποκτά δικαίωμα διεθνούς μεταγραφής. Ο Καρασαββίδης έχει προσβάσεις στην Ιταλία με τον Μπάμπη Λυκογιάννη στην Κάλιαρι και το Νίκο Μπότη στην Ίντερ, όμως ο ΠΑΟΚ έχει φυσικά τον πρώτο λόγο.

Εκτός όμως από τον Ιταλό scout, στη Σουρωτή ήταν και ο ομοσπονδιακός Κ17, Αλέξανδρος Αλεξιάδης ο οποίος απέκτησε ακόμα ένα σοβαρό δίλημμα για τη γεμάτη ταλέντο ομάδα του. Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κλήσεις ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού που αρχίζουν στις 26/10. Βέβαια, ισχύει αυτό που λένε όλοι οι προπονητές, «καλύτερα να προβληματίζεσαι από το πλήθος επιλογών, παρά από την έλλειψή τους».

* Ειρήσθω εν παρόδω, η φήμη που κυκλοφόρησε στο Κορωπί την Κυριακή, περί παρουσίας scout της Γιουβέντους για το Παναθηναϊκός Κ17-Απόλλων Κ17 (3-0) αποδείχθηκε «ράδιο αρβύλα»! Παρότι έφτασε μέχρι τα αυτιά των παικτών μετά το τέλος του αγώνα, ήταν μία αυθαίρετη πληροφορία και τίποτα παραπάνω. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι ποιοτικοί έφηβοι του Παναθηναϊκού δεν έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

* Στο ντέρμπι της Κ17 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-2 στο Γαλάτσι, οι «κιτρινόμαυροι» του Γενναίου Καραχάλιου στάθηκαν για ακόμα μία φορά εξαιρετικά απέναντι σε παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια αδυνατούσαν να ανταγωνιστούν. Όμως η βελτίωση της ΑΕΚ είναι εμφανέστατη και μάλιστα είχε το προβάδισμα 1-0 μέχρι το 55΄. Εκεί με την είσοδο ακόμα ενός πιτσιρικά (2006) του Μουζακίτη, άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού που έκανε την ανατροπή, όμως στο τέλος «μίλησε» και πάλι ο Κοντορουχάς! Ο «supersub» της ΑΕΚ ισοφάρισε με πέναλτι και έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα, όλα ως αναπληρωματικός!

Πλήθος κόσμου και στο Γαλάτσι, με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ, Γιάννη Παπαδημητρίου, να βρίσκεται κοντά (και) στις ακαδημίες της ομάδας καθώς ήταν εκεί από το πρωί για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κ15 (ΑΕΚ-Άρης 2-1). Ο προπονητής της εθνικής Κ15, Άγγελος Χατζόπουλος παρακολούθησε επίσης και τους δύο αγώνες. Άλλωστε, ο πρώτος σχετίζεται άμεσα με τα καθήκοντά του και κράτησε αρκετές σημειώσεις ενόψει των πρώτων κλήσεων που αναμένονται το Νοέμβριο.

* Επιστρέφουμε στην Κ19 και στους πρωτοπόρους του Ατρόμητου. Τρελό πάρτι έστησαν τα παιδιά του Γιώργου Κορακάκη στα αποδυτήρια με τις φωνές και τα τραγούδια από το γήπεδο του Ηφαίστου να ακούγονται μέχρι το πάρκο Τρίτση! Με το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται μόνοι στην κορυφή με εξαιρετική επιθετική τριάδα Λάγγα, Δαλαμήτρα, Τσαντίλα. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ είχε πολλές και καθοριστικές, όπως αποδείχθηκε, απουσίες στην επιθετική γραμμή και δεν μπορούσε να «τελειώσει» τις φάσεις. Το ματς παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης. Διακρίναμε επίσης τον επικεφαλής των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Θόδωρο Ελευθεριάδη που «κατασκόπευσε» τον επόμενο αντίπαλο (ΠΑΣ) της ομάδας του, αμφότερους τους ομοσπονδιακούς προπονητές που διαμένουν στην Αθήνα (Θέος, Χατζόπουλος) αλλά και τον Μπρούνο Τσιρίλο στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη δημοσιοποίηση της συγκινητικής ιστορίας του.

* Οι δύο συντριβές της Λαμίας ήταν αποτέλεσμα... καραμπόλας. Η Κ19 είχε πολλές απουσίες, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές από την Κ17 και έχασε 5-0 από τον Ιωνικό που κατέκτησε τους πρώτους του βαθμούς. Μοιραία, παρατηρήθηκε λειψανδρία και στην Κ17 η οποία ηττήθηκε 0-6 από την Ξάνθη στη Φθιώτιδα!

* Πάνω που είπαμε ότι εισακούστηκαν οι διαμαρτυρίες και η Κ17 του Άρη και έφυγε από το επικίνδυνο γήπεδο της Πυλαίας, πήγε σε ένα ακόμα μικρότερο, στη Νέα Ραιδεστό! Τουλάχιστον έχει φυσικό χόρτο και δεν κινδυνεύουν τα παιδιά σε κάθε πτώση... Η αλλαγή συνοδεύτηκε με νίκη (1-0) επί της ΑΕΛ παρουσία του Αλέξανδρου Αλεξιάδη, εκλέκτορα της Κ17

Την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει πρωτάθλημα Κ19, καθώς ακολουθεί το πρόγραμμα των ανδρών. Έτσι θα ασχοληθούμε και με το πρωτάθλημα Κ15, για ένα report σε πρωτόλεια μορφή αφού το δείγμα γραφής σε αυτές τις ηλικίες (μερικοί παίκτες δεν έχουν κλείσει καν τα 14) δεν αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο ανταγωνισμού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα