Μιλάντ Μοχαμαντί, ένα ολοκληρωμένο μπακ για την ΑΕΚ

Μιλάντ Μοχαμαντί, ένα ολοκληρωμένο μπακ για την ΑΕΚ

Κώστας Τόπας
Μιλάντ Μοχαμαντί, ένα ολοκληρωμένο μπακ για την ΑΕΚ

bet365

Ο Μιλάντ Μοχαμαντί στο πρώτο του 90λεπτο με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας στο Αγρίνιο, αποδεικνύοντας το πόσο πολύτιμη είναι η παρουσία του στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά και το πόσο έλειπε ένας τέτοιος παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά, από την Ένωση τα προηγούμενα χρόνια.

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πριν από μερικές ημέρες, όταν συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της ΑΕΚ, για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα πέρασε στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης, αντί του συμπατριώτη του Χατζισαφί. Στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, ο 28χρονος Ιρανός μπακ φρόντισε να δείξει τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε συνδυάσει το ντεμπούτο του με ιδανικό τρόπο, αν το γκολ που πέτυχε στο 83’ δεν ακυρωνόταν, ως οφσάιντ του Ανσαριφάρντ.

Εδειξε έτοιμος στην Τούμπα

Σύμφωνα με το Wyscout, στα 21 λεπτά που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο παιχνίδι, κόντρα στον ΠΑΟΚ, είχε 11 επιτυχημένες ενέργειες από τις 16 που επιχείρησε (61%) 8 εύστοχες πάσες από τις 13 (62%) και 1/3 σέντρες (33%). Φυσικά και στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν σταθερός, έχοντας 3 στις 4 κερδισμένες μονομαχίες (75%).

δ
Οι συνολικές ενέργειες του Μοχαμαντί με τον ΠΑΟΚ

σ
Οι πάσες του Μοχαμαντί με τον ΠΑΟΚ

Λίγες ημέρες αργότερα η ΑΕΚ αναμετρήθηκε σε φιλική αναμέτρηση με την ομάδα Β’ στα Σπάτα. Ο Ιρανός αριστερός μπακ ήταν η ευχάριστη έκπληξη της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας ωραίες συνεργασίες με τους συμπαίκτες του.

Επιβράβευση στο Αγρίνιο

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Μιλάντ Μοχαμαντί στον αγώνα με τον Παναιτωλικό κι εκείνος τον δικαίωσε και με το παραπάνω. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ επιχειρούσε τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες από την αριστερή πλευρά. Εκεί δηλαδή που είχε τους Μοχαμαντί και Τσούμπερ. Ακόμα και όταν ο Ιρανός δεν είχε αρκετές φορές την βοήθεια από τον συμπαίκτη του στα γυρίσματα, τα έβγαλε εις πέρας και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Ηταν σοβαρός στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ και με τα ανεβάσματα του, κάτι που ζητάει συνεχώς ο Μιλόγεβιτς από τα μπακ του, αποτελούσε συνεχώς κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα.

Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, ο Μοχαμαντί έγινε αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Αραούχο, ο οποίος είδε την κίνηση του συμπαίκτη του στα αριστερά κι εκείνος με ωραία σέντρα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος σκόραρε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της χρονιάς, με ένα άλμα που θα ζήλευε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα νούμερα του κρίνονται ικανοποιητικά αν αναλογιστεί κανείς πως αυτό ήταν και το πρώτο ολόκληρο παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Στα 94’ λοιπόν αγώνα, που αγωνίστηκε ο Μοχαμαντί, σύμφωνα με το WyScout, είχε 1 ασίστ και 27/60 επιτυχημένες ενέργειες (45%). Το εντυπωσιακότερο όμως, όλων είναι η ευστοχία στις μεταβιβάσεις του. Συγκεκριμένα, τελείωσε τον αγώνα, έχοντας 72% επιτυχία στις πάσες του (18/25) και 86% (!) στις μακρινές του μεταβιβάσεις. Ακόμα και στον ανασταλτικό κομμάτι η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη, με 32% επιτυχία στις προσωπικές μονομαχίες (7/22) που έδωσε και 1 κερδισμένο φάουλ.

Η ΑΕΚ όπως φαίνεται έχει ένα χρήσιμο εργαλείο στη διάθεσή της, τόσο για την αμυντική όσο και για την επιθετική της λειτουργία, κάτι που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια στη συγκεκριμένη θέση...

δ
Οι συνολικές ενέργειες του Μοχαμαντί με τον Παναιτωλικό

χα
Οι συνολικές μονομαχίες του Μοχαμαντί με τον Παναιτωλικό
σ
Οι συνολικές πάσες του Μοχαμαντί με τον Παναιτωλικό
σ
Οι μακρινές μεταβιβάσεις του Μοχαμαντί με τον Παναιτωλικό
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα