Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τικίνιο vs Καρλίτος (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τικίνιο vs Καρλίτος (vids)

bet365

Ο 30χρονος φορ του Ολυμπιακού και ο 31χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και η παρουσία τους θα κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, το ντέρμπι των «αιωνίων».

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το ντέρμπι των «αιωνίων», καθώς απόψε (3/10) το βράδυ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στον υπ' αριθμόν 170 μεταξύ τους παιχνίδι.


Σε ένα «μεγάλο» ματς όπου θα υπάρχει... έντονο λάτιν χρώμα, καθώς και οι 2 ομάδες κινούνται σε ανάλογους ρυθμούς. Πόσο δε όταν στη μία πλευρά βλέπουμε τον Τικίνιο στην άλλη τον Καρλίτος, αφού είναι οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους στη σεζόν άρα και με τον χαρακτηρισμό της «Νο 1 απειλής» για τα αντίπαλα καρέ.


Πρόκειται για ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά και στυλ, αλλά και με εκατέρωθεν ξεκάθαρη αίσθηση του γκολ και γνωρίζουν... αρκετά «καντάρια» μπάλα.

Αμφότεροι παρουσιάζονται on fire, καθώς ο μεν Τικίνιο βρήκε δίχτυα και στα 3 τελευταία του παιχνίδια, με κορωνίδα το πρόσφατο στο «Σουκρού Σαράτσογλου» όπου άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη των Πειραιωτών επί της Φενέρμπαχτσε (3-0).

Ο δε Καρλίτος προέρχεται από φανταστική εμφάνιση κόντρα στο Βόλο, στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης επίσης άφησε το στίγμα του και υπό αυτές τις συνθήκες οι δυο τους αφήνουν... υποσχέσεις πως το τελευταίο σφύριγμα θα τους βρει εκ των πρωταγωνιστών.


Ας θυμηθούμε, μέσω του wyscout, τα εντός συνόρων πεπραγμένα τους, όπου «μετρούν» από 4 εμφανίσεις έκαστος.

Ο Τικίνιο απειλεί (και) με το κεφάλι, όλες οι τελικές του είναι από το σημείο του πέναλτι και κάτω

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού είναι παίκτης του «κουτιού», όπως άλλωστε δείχνει και το heat map του, και δείχνει εξαιρετικός τόσο με την την μπάλα στα πόδια όσο και στον αέρα. Δεν είναι τυχαίο πως οι 6 από τις 10 τελικές του είναι με το κεφάλι, ενώ έχει ήδη σημειώσει γκολ με τον συκγκεκριμένο τρόπο (κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης). Οπως προείπαμε στη Super League Interwetten έχει απειλήσει 10 φορές, οι 3 κατέληξαν στα δίχτυα και είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι απόπειρές του να σκοράρει είναι μέσα από τα αντίπαλα καρέ και οι 7 από το σημείο του πέναλτι και κάτω.

....
Αν πάρει εκεί την κατοχή παρουσιάζεται... κίνδυνος θάνατος και ως «9άρι» της μίας επαφής, για αυτό άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» τον «ψάχνουν» και θέλουν να τον «ταΐζουν», αφού σε 356 λεπτά συμμετοχής του (μαζί με τις καθυστερήσεις) έχει δεχθεί 44 πάσες. Εκείνος από την πλευρά του «παίζει» στα σίγουρα και οι 55 από τις 56 εύστοχες μεταβιβάσεις του είναι κοντινές.

Ο Βραζιλιάνος με πορτογαλικό διαβατήριο αναμένεται να μας... απασχολήσει (ξανά) αρκετά με την αγωνιστική του παρουσία.

ΤΙΚΙΝΙΟ
Γκολ: 3
Τελικές: 10 (6 on target)
Χρόνος: 356'

Ο Καρλίτος «συμμετέχει» στα 6 από τα 9 γκολ του «τριφυλλιού» και πατά περιοχή

Ο Ισπανός από την πλευρά του παίζει σε πιο ελεύθερο ρόλο, κάτι που αποτυπώνεται και από τα πατήματά του, μέχρι στιγμής, στη σεζόν. Ξεκίνησε φουριόζος τη σεζόν και το κοντέρ του γράφει 4 γκολ, 1 ασίστ (με το εξωτερικό) και 1 κερδισμένο πέναλτι που ευστόχησε ο Βιτάλ. Δηλαδή συμμετέχει, με κάποιον τρόπο στα 6 από τα 9 τέρματα του «τριφυλλιού».

....
Δεν κάνει «κατάχρηση» της τελικής προσπάθειας, μόλις 7, και παρότι δεν είναι ο «φουνταριστός» των «πράσινων» οι 5 δεν είναι απλά μέσα από την αντίπαλη περιοχή αλλά από το σημείο του πέναλτι και κάτω. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα 2, σχετικά, μακρινά σουτ που επιχείρησε δεν λογίζονται ως επικίνδυνες φάσεις, αφού διαθέτει «καλό» πόδι.

«Φτιάχνει» παιχνίδι (60 εύστοχες πάσες) αλλά και παίρνει/ζητά μπάλα (έχει δεχθεί 47). Υπό αυτές τις συνθήκες η παρουσία του 31χρονου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τι θα κάνει το «τριφύλλι» στο Φάληρο.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ
Γκολ
: 4
Ασίστ: 1
Κερδισμένα Πέναλτι: 1*
Τελικές: 7 (6 on target)
Χρόνος: 268'
*Δεν το εκτέλεσε ο ίδιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα