Βιτάλ: Ο αντίπαλος μπλοκάρει το κλειδί του Παναθηναϊκού (pics)

Βιτάλ: Ο αντίπαλος μπλοκάρει το κλειδί του Παναθηναϊκού (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Βιτάλ: Ο αντίπαλος μπλοκάρει το κλειδί του Παναθηναϊκού (pics)

bet365

Ο Ματέους Βιτάλ είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής τον οποίο κάθε αντίπαλος του Παναθηναϊκού προσέχει περισσότερο, μαρκάρει με περισσότερα κορμιά και ο Άρης τον ανάγκασε στη μείωση της αποτελεσματικότητας στις ενέργειές του, όπως αποτυπώνει το Wyscout.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ στην πρεμιέρα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης παρουσίασε στον κόσμο του Παναθηναϊκού κάτι που έλειπε αρκετά χρόνια από την ομάδα. Ένα λατίνικο ταπεραμέντο με ποδοσφαιρική «αλητεία», τρομερή όρεξη για παιχνίδι, ταχύτατη σκέψη, ντρίμπλα και το απρόβλεπτο παιχνίδι.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» ίσως και να αιφνιδιάστηκε απόλυτα, κάτι που δεν συνέβη στη συνέχεια με τους ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη.

Τόσο η ομάδα της Ηπείρου όσο και αυτή της Θεσσαλονίκης γνώριζαν πλέον πως η πλευρά των Χουάνκαρ και Βιτάλ είναι αρκετά πιο απειλητική από αυτή της δεξιάς πτέρυγας όπου αρχικά είχαν εμφανιστεί οι Κότσιρας και Αϊτόρ, με τον Χατζηγιοβάνη να παίρνει τη θέση του Ισπανού στο παιχνίδι του «Κλ.Βικελίδης».

Ο Βιτάλ έπαιξε περισσότερη ώρα και με τον Παλάσιος αυτή τη φορά, μπήκε και ο Καρλίτος για να συνεισφέρει στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, όμως αποτέλεσμα δεν βγήκε...

Ο Βιτάλ με τριπλό μαρκάρισμα

  • Είχε τις περισσότερες αποτυχημένες ενέργειες

Για πρώτη φορά στη μέχρι στιγμής παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ο Ματέους Βιτάλ έκλεισε συμμετοχή με τη φανέλα του «τριφυλλιού» έχοντας μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχημένων ενεργειών.

Το αρνητικό πρόσημο που παρουσιάζει το Wyscout με τις 41 ανεπιτυχείς ενέργειες έναντι των 40 επιτυχημένων (49%), αφορά φυσικά την αριστερή πλευρά στην οποία κινήθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς.

Ο Βιτάλ με τον Άρη

Οι ελάχιστες κινήσεις που έκανε από δεξιά δεν είχαν αποτέλεσμα, ο Γιοβάνοβιτς με τη βοήθεια του «μεταφραστή» Μαουρίσιο προσπαθούσε να δίνει νέες οδηγίες στον Βιτάλ για να ξεφύγει από τα πολλά μαρκαρίσματα, όμως οι παίκτες του Άρη δεν το επέτρεψαν αυτό.

Στις κινήσεις που έκανε πιο κεντρικά, όταν πλέον είχε περάσει στο παιχνίδι ο Παλάσιος δεν είχαν επιτυχία, ενώ, με όταν βρέθηκε στο χορτάρι και ο Καρλίτος, ο Βραζιλιάνος μετακινήθηκε τελείως αριστερά για να πάει ο Ισπανός πίσω από τον Μακέντα.

Οι κινήσεις του Βιτάλ με τον Άρη (Wyscout)

Ο Βιτάλ στο χώρο με τον Άρη

Οι ενέργειες του Βιτάλ με τον Απόλλωνα (Wyscout)

Ο Βιτάλ με τον Απόλλωνα

Οι ενέργειες του Βιτάλ με τον ΠΑΣ (Wyscout)

Ο Βιτάλ με τον ΠΑΣ

  • Οι μισές ντρίμπλες και η σύγκριση

Απέναντι στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, το βράδυ της Κυριακής, ο Ματέους Βιτάλ έριξε και το ποσοστό του στις επιτυχημένες ντρίμπλες, ως απόδειξη του τρόπου με τον οποίο ο Άρης αντιμετώπισε τον ποδοσφαιριστή και γενικότερα τον Παναθηναϊκό.

Μετά το 10/15 κόντρα στον Απόλλωνα (67%) και το 8/11 με τον ΠΑΣ (73%) με τους Γιαννιώτες να περιμένουν στην άμυνά τους κλείνοντας κάθε... χαραμάδα, ο Βιτάλ έφτασε στο 50% στο ματς με τον Άρη. Επιχείρησε 16 ατομικές προσπάθειες και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις 8.

Οι ντρίμπλες του Βιτάλ με τον Άρη (Wyscout)

Οι ντρίμπλες του Βιτάλ με τον Άρη

Αντίστοιχα χαμηλά έπεσε και η επίδοσή του στις προσωπικές μονομαχίες, φτάνοντας στο 43% με 17 επιτυχημένες στο σύνολο των 40 που επιχείρησε. Λίγο παραπάνω ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (50%, 16 στις 32), ωστόσο, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα είχε φάει «ξύλο» με τα συνεχόμενα σκληρά μαρκαρίσματα που δεχόταν.

Στο ματς των «Ζωσιμάδων» κατέγραψε το 14/22 (64%), το οποίο όμως δεν ωφέλησε τον Παναθηναϊκό που υπέστη εκεί την πρώτη του ήττα στη σεζόν προτού έρθει και η δεύτερη στη συμπρωτεύουσα...

Οι μονομαχίες του Βιτάλ με τον Άρη (Wyscout)

Οι μονομαχίες του Βιτάλ με τον Άρη

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα