Ματέους Βιτάλ: Ξεσηκώνοντας τη Λεωφόρο (pics & vid)

Ματέους Βιτάλ: Ξεσηκώνοντας τη Λεωφόρο (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ματέους Βιτάλ: Ξεσηκώνοντας τη Λεωφόρο (pics & vid)

bet365

Αρκετά χρόνια είχε να φανεί στον Παναθηναϊκό ένας τέτοιος παίκτης. Ο Ματέους Βιτάλ στο πρώτο ματς μπροστά στον κόσμο της ομάδας έδειξε ικανός να κάνει πολλά και ξεσήκωσε τους οπαδούς.

Ο Ματέους Βιτάλ έγινε ο παίκτης τον οποίο οι «πράσινοι» είχαν να δουν πάρα πολλά χρόνια. «Μπαλαδόφατσα» που επιβεβαιώνει στο χορτάρι αυτό που λέει κάποιος βλέποντάς τον και «ζυγίζοντας» την «κοψιά» του.

Βραζιλιάνος, γαρ, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός που τοποθετείται στα «φτερά» και εκεί τον εκμεταλλεύεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν χάρμα οφθαλμών στην ευρεία (4-0) νίκη της πρεμιέρας της Super League Interwetten απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

  • Τον κατάλαβαν οι αντίπαλοι και έπεσαν πάνω του

Έχοντας πάρει θέση στην αριστερή πτέρυγα, έχοντας τον Λούντκβιστ κεντρικά και τον Αϊτόρ δεξιά, ο Βιτάλ ήταν εκείνος που πήρε τις περισσότερες προσπάθειες για το «τριφύλλι» στο πρώτο ημίχρονο. Οι συμπαίκτες του φρόντισαν να τον βρίσκουν, να παίζουν από την πλευρά του κι εκείνος ήξερε πως θα είχε κάπου κοντά του και τον πολύ ανεβασμένο φέτος, Χουάνκαρ, για να καλύπτουν μαζί ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα.

Ο Βιτάλ έγινε στόχος για τους παίκτες του Απόλλωνα. Η ομάδα του Πετράκη κατάλαβε εξ αρχής ότι είχε να κάνει με έναν ποδοσφαιριστή που ήξερε να χειρίζεται εξαιρετικά τη μπάλα, που θα έκανε το απρόβλεπτο και που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλές ζημιές. Έτσι, άρχισαν να πέφτουν πάνω του κι εκείνος να κερδίζει φάουλ από τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του. Άλλοι κατάφερναν να τον σταματήσουν, άλλοι «έτρωγαν» τις ντρίμπλες του, άλλοι απλά έπεφταν πάνω του και τον σώριαζαν στο έδαφος.

Μάλιστα, δεν έλειψε και η στιγμή που ο Κάστρο τον γκρέμισε, ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βιτάλ δέχεται και δεύτερο άγαρμπο μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί. Σηκώθηκε από το χορτάρι και με τις κινήσεις του έδειχνε να σκέφτεται «τι θα γίνει πια;».

Ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να συνηθίσει το γεγονός πως με όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο, η κάθε ομάδα που θ' αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό θα προσπαθεί να τον εξουδετερώσει.

Ο Ματέους Βιτάλ κάνει κοντρόλ με τακουνιά

  • Αέρας, άνεση, τεχνική

Ο Βιτάλ ξέρει πολλή μπάλα και φάνηκε στο χορτάρι του γηπέδου της Λεωφόρου. Έχει άνεση. Ξέρει πως να την χειριστεί. Ξέρει τι να κάνει και πως. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου σηκώνει το κεφάλι να δει κατευθύνσεις, τοποθέτηση των συμπαικτών του και να καταλάβει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του.

Έχει στο ρεπερτόριό του την ντρίμπλα, έχει την «αλητεία», έχει την τακουνιά, έχει τα περίτεχνα κοντρόλ και όταν έχει χώρο να σκεφτεί με ασφάλεια τι θα κάνει, τότε τις περισσότερες φορές όταν ο αντίπαλος αμυντικός δεν του βγει πρώτος στη μπάλα, κατά πάσα πιθανότητα ο Βιτάλ θα τον αφήσει πίσω του.

Ήταν μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία». Ανοίγει με ντρίμπλα στο δεξί του πόδι για να κάνει το δύσκολο σουτ που έχασε ο Βέρχουλστ για το 1-0 του Μαουρίσιο από το «ριμπάουντ».

Κάνει ό,τι θέλει απέναντι σε τρεις αντιπάλους για να βγάλει τη μπάλα στον Χουάνκαρ κι αυτός να ετοιμάσει το γκολ του Καρλίτος. Στο τρίτο τέρμα, απλά κλέβει σαν να είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο και πετάει αμέσως προς τον Ισπανό φορ που από το ξεκίνημα κιόλας πέτυχε δυο τέρματα και πήρε τα πάνω του.

Με τον Βιτάλ ο Παναθηναϊκός αποκτά το απρόβλεπτο που δεν είχε εδώ και αρκετά χρόνια...

Ο Ματέους Βιτάλ

  • Η αποθέωση από το όρθιο «Απόστολος Νικολαΐδης»

Ήρθαν οι στιγμές που ένας παίκτης κάνει ενέργειες, ντρίμπλες και παίρνει προσπάθειες με σιγουριά στον εαυτό του, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Ακόμα και σε φάσεις που μπορεί να μην του βγήκαν στο φινάλε όπως θα τις ήθελε, αλλά έδειχνε να μπορεί να κουμαντάρει την κατάσταση και να κάνει 1-2 περίτεχνες ενέργειες, ο Βιτάλ έκανε το γήπεδο να ενθουσιαστεί.

Οι στιγμές που ο Βραζιλιάνος είχε τη μπάλα στα πόδια ήταν τέτοιες που κάθε φορά γέμιζαν με ελπίδα τον κόσμο του «τριφυλλιού» και δεν έλειψε σε συγκεκριμένη επίθεση – που τελικά κατέληξε με άουτ – ν' ακουστεί η πιο δυνατή ιαχή «Ωωωωωω!» από τις εξέδρες. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού το είχε ανάγκη αυτό και μάλλον το βρήκε στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου.

Η στιγμή της αλλαγής του, τα έλεγε όλα από μόνη της. Ο Βιτάλ άφησε τη θέση του στον Παλάσιος στο 74' και ολόκληρο το γήπεδο χειροκροτούσε όρθιο, με τους οπαδούς να φωνάζουν «Μάτι», από το Ματέους.

Ο 23χρονος άσος έγινε ήδη σύνθημα στα χείλη, χειροκρότησε τους φίλους της νέας του ομάδας, δήλωσε πως όλο το σκηνικό τον συγκίνησε και μια τέτοια σχέση «δούναι και λαβείν», μπορεί να βγάλει κερδισμένο πρώτα τον Παναθηναϊκό και μαζί τον ποδοσφαιριστή. Όσο εκείνος απολαμβάνει τη στήριξη και νιώθει καλά, τόσο δείχνει πως θα μπορεί να δίνει πράγματα στην ομάδα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα