ΑΕΚ: Τα σχέδια του Μιλόγεβιτς για ΟΦΗ με Τσούμπερ και Σιμάνσκι

ΑΕΚ: Τα σχέδια του Μιλόγεβιτς για ΟΦΗ με Τσούμπερ και Σιμάνσκι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα σχέδια του Μιλόγεβιτς για ΟΦΗ με Τσούμπερ και Σιμάνσκι

bet365

Η επικείμενη παρουσία των Τσούμπερ και Σιμάνσκι στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο Ηράκλειο, ο υγιής ανταγωνισμός για μια θέση στο αρχικό σχήμα και η σταδιακή βελτίωση που θέλει να βλέπει ο Μιλόγεβιτς πάντα σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει την Κυριακή (19/9 - 18:15) τον ΟΦΗ γνωρίζοντας πως ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης που ακολουθεί έπειτα με τη Λαμία, η νίκη μπορεί να της δώσει τη δυνατότητα να πάει με τη φόρα του τρία στα τρία στην Τούμπα για το πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η συμμετοχή του Μάνταλου στην αποστολή θα κρινόταν στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου με τον αρχηγό της ΑΕΚ να ταξιδεύει τελικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα συμμετέχοντας στο κανονικό πρόγραμμα.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς γνωρίζει πως το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να παρουσιάζει βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι αποκτώντας όλο και περισσότερη «χημεία» συνδυάζοντας το με νίκες. Σε αυτό στάθηκε μιλώντας στην Cosmote TV ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός τονίζοντας φυσικά ότι θέλει χρόνο για να αναπτύξει το σύνολο τους απαραίτητους αυτοματισμούς.

Παράλληλα ο Μιλόγεβιτς φάνηκε ικανοποιημένος από τον υγιή ανταγωνισμό που υπάρχει για μια θέση στο αρχικό σχήμα, επισημαίνοντας ότι ως προπονητή τον ικανοποιεί οι παίκτες του να δείχνουν πείσμα για να βρίσκονται στην ενδεκάδα λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν. Κάτι ανάλογο σχολίασε και ο Λε Ταλέκ υπογραμμίζοντας ότι με τόσες ποιοτικές λύσεις που υπάρχουν πρέπει όλοι να παλεύουν για τη θέση τους με την τελική απόφαση να ανήκει στον προπονητή.

Ο Μιλόγεβιτς στο ΑΕΚ-Ιωνικός

Η προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία στο Ηράκλειο

Στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Ιωνικό, παρά το 3-0, η ΑΕΚ προβλημάτισε με την ανασταλτική συμπεριφορά της δεχόμενη τέσσερις φάσεις από τους νεοφώτιστους στο πρώτο μισάωρο. Είναι κάτι που οι κιτρινόμαυροι οφείλουν να διορθώσουν στο κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ και αυτό αφορά τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας που έδειξε ευάλωτη στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Ο Μιλόγεβιτς αναμένεται να διατηρήσει τα ίδια πρόσωπα στην αμυντική γραμμή προκειμένου να «δένουν» παιχνίδι με παιχνίδι, με τον Στάνκοβιτς στα δοκάρια και τους Χατζισαφί, Τζαβέλλα, Βράνιες και Μισελέν ως τετράδα.

Η ένταση και τα τρεξίματα του Σιμάνσκι στον άξονα

Στον χώρο του κέντρου ο Λε Ταλέκ θα είναι η μια επιλογή, που θα δώσει όπως και στην πρεμιέρα τις σωστές μεταβιβάσεις στην ΑΕΚ, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο άμυνας και μεσαίας γραμμής. Εκεί αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα ο Σιμάνσκι, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο δεύτερο μέρος στο ματς με τον Ιωνικό. Ο 26χρονος Πολωνός μέσος βρίσκεται σε καλή φόρμα, κάτι που απέδειξε με την Εθνική του ομάδα και ο Μιλόγεβιτς περιμένει από αυτόν την ένταση και τα τρεξίματα που είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά στο εκτός έδρας ματς στο Ηράκλειο. Ο Σέρβος κόουτς περιμένει βοήθειες από αυτόν και στο πρεσάρισμα στην άμυνα του αντιπάλου ψηλά, κάτι που συνηθίζει να κάνει με επιτυχία ο Σιμάνσκι.

Η αναβάθμιση της μεσοεπιθετικής γραμμής με την παρουσία του Τσούμπερ

Στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Μιλόγεβιτς με βάση και τα όσα έχει δείξει, πρόκειται να ξεκινήσει τους Τσούμπερ, Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία στην τριάδα πίσω από τον Αραούχο. Η παρουσία του Τσούμπερ στο αρχικό σχήμα αυτή τη φορά ήταν δεδομένη. Ειδικά μετά τα όσα έκανε στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό, όπου ο 30χρονος Ελβετός χαφ-εξτρέμ μπήκε στο δεύτερο μέρος και με το... καλημέρα φανέρωσε την μεγάλη ποδοσφαιρική του αξία. Τσούμπερ και Άμραμπατ μπορεί να εναλλάσσονται μέσα στο ματς στις θέσεις του αριστερού εξτρέμ και του επιτελικού μέσου, με τον Λιβάι Γκαρσία να επιστρέφει στη δεξιά πτέρυγα καθώς στην πρεμιέρα δεν ήταν 100% έτοιμος παίρνοντας λεπτά συμμετοχής στο β' μέρος. Και η ταχύτητα του 24χρονου εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο μπορεί επίσης να φανεί πολύτιμη στον Μιλόγεβιτς στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα