ΑΕΚ: Νωρίς μεν, αλλά (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) διπλό!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Νωρίς μεν, αλλά (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) διπλό!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη... μάχη της Κρήτης και τη σημασία του τρίποντου για την Α.Ε.Κ. και έχει υστερόγραφα για τη μέρα του «mr11», τους γκρινιάρηδες και τον Φωτιά!

Δεν είναι υπέροχο να μετράμε ανάποδα να δούμε ξανά ΑΕΚ; Να μη βλέπουμε την ώρα να έρθει η στιγμή της σέντρας στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να παρακολουθήσουμε ξανά την πιο όμορφη διχρωμία (την κιτρινόμαυρη ντε) στο χορτάρι... Προσωπικά τουλάχιστον αυτό οφείλω να αναγνωρίσω: δεν βλέπω την ώρα. Θέλω να δω ΑΕΚ, ξανά και ξανά, ειδικά μετά τα όσα σωστά και πολύ καλά έγιναν το καλοκαίρι που μας άφησε (και ας είναι εδώ η ζέστη)!

Μπορεί να είναι νωρίς, ωστόσο, έχει και ειδική – ξεχωριστή αξία αυτή η αναμέτρηση της ΑΕΚ με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Όχι ότι θα πάρει το πρωτάθλημα αν περάσει από το πιο όμορφο νησί στον κόσμο, καμία σχέση προφανώς, όμως αναμφισβήτητα είναι η πρώτη, σημαντική έξοδος και έπειτα από μια πρώτη αγωνιστική με σημαντικές γκέλες των βασικών ανταγωνιστών. Μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια δυνατή και ικανή ομάδα που (ευτυχώς για την Ένωση) δεν είναι όμως έτοιμη τούτο το καιρό όπως και η ΑΕΚ.

Δεν είναι προσωπική μου διαπίστωση αυτή για τον ΟΦΗ. Ο προπονητής του, Νίκος Νιόπλιας, το εξήγησε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στην NOVA (και της προσωπικής μου αδυναμίας Γιάννη Πάγκου) μετά το ματς στο «Βικελίδης». Για την ΑΕΚ, λοιπόν, η οποία απόλυτα αναμενόμενα και λογικά αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα (ανέτοιμη και η Ένωση), είναι αυτό που λέγανε στις παλιές γειτονιές μας: ταμάμ!

Η σημασία της κατάκτησης του διπλού στο Ηράκλειο είναι τεράστια για την ΑΕΚ και για το ενδεχόμενο να δουλέψει έτσι ώστε να φτάσει η στιγμή που θα πάει στην Θεσσαλονίκη και στο πρώτο δυνατό τεστ για φέτος να έχει... προίκα: το απόλυτο 3 στα 3. Δεν απαξιώνω την Λαμία, μη παρεξηγηθώ, μα με τη δυναμική, τη ψυχολογία και τον κόσμο στο πλευρό της που θα πάει μαζικά (αν έχει γίνει και το δυο στα δυο), θα πρέπει να αυτοκτονήσει η ομάδα για να μη κάνει το απόλυτο νικών! Η γκέλα δε των δυο βασικών ανταγωνιστών (και φέτος) στην πρεμιέρα δίνει μεγαλύτερη ακόμη αξία στο διπλό...

Με προσέγγιση: ντου ΑΕΚ, ντου!


Δεν γνωρίζω (και να γνωρίζω δεν το γράφω) ακόμη πως θα πάει να παίξει στο συγκεκριμένο ματς ο Μιλόγεβιτς. Εγώ πάντως σκέφτομαι μόνο το ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και εκείνο το υπέροχο πανί που γράφει: ντου ΑΕΚ, ντου! Έτσι πρέπει να πάει να παίξει η ομάδα στην Κρήτη. Ο τραυματισμός του Μάνταλου (εγώ είμαι σίγουρος θα παίξει, αλλά πάμε παρακάτω) δίνει τη δυνατότητα πλέον να χρησιμοποιηθούν απ' την αρχή όλοι εκείνοι που υπολογίζει κανείς στο μυαλό του για βασική επιθετική τετράδα σε ένα 4-2-3-1. Θαρρώ καταλαβαίνουν όλοι ποιους εννοώ αλλά ας το εξηγήσω καλύτερα:


Η εξάδα στην άμυνα πρέπει να είναι η ίδια (για να αποκτήσει και χημεία – ομοιογένεια) με μερικά μέτρα πιο πίσω: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας και Λε Ταλέκ. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δίπλα στον Γάλλο θα πρέπει να τοποθετηθεί ο Σιμάνσκι και μπροστά: Λιβάι Γκαρσία (δεξιά), Άμραμπατ και Τσούμπερ (ας το βρουν ποιος θα πάει στο άκρο και ποιος πίσω από το φορ αν και εκεί θα έβαζα τον διεθνή Ελβετό, κοντρά στον «Τσίνο») και φυσικά όπως σημειώνω και στην παρένθεση: Αραούχο!

Μια ενδεκάδα που είναι πολύ ΑΕΚ! Στα δικά μου μάτια... Έχω πει και στο παρελθόν: σε αυτή την ενδεκάδα ο Μάνταλος χωράει υπέροχα στο «8» δίπλα στον εκάστοτε κόφτη, είχε πολύ δίκιο ο Δέλλας, συμφωνώ απόλυτα! Αλλά αυτή τη κουβέντα θα την κάνουμε άλλη ώρα διότι τώρα μικρή σημασία έχει αφού προέχουν τα ματς με ΟΦΗ και Λαμία. Βασικά, ειδικά αυτό στην Κρήτη. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία και αξία. Διπλό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και κάθε ματς τελικός, ξεχωριστά, ταπεινά όπως το 2018.


Επιπρόσθετα με ένα διπλό ίσως να δύναται να εκμεταλλευτεί ένα ακόμη στραβοπάτημα βασικού ανταγωνιστή αφού έτσι όπως είναι όλοι υπάρχει η πιθανότητα γκέλας (όπως και για την ΑΕΚ φυσικά). Όσο νωρίς κι αν είναι λοιπόν πρέπει να πάει η ομάδα στη σέντρα του αγώνα σα να μην υπάρχει αύριο αν δεν κερδίσει. Πρέπει να κατακτηθεί το διπλό με κάθε πιθανό και απίθανο (καθαρά αγωνιστικό πάντα) τρόπο. Διότι όπως έχουμε σημειώσει πριν την έναρξη των εγχώριων διοργανώσεων έως ότου να προκύψει ομοιογένεια στην ΑΕΚ απαιτείται αποτέλεσμα και τύχη!

Ο Ντέμης στους... φίλους του!

Υγ: Μεγάλη μέρα η σημερινή και τεράστια γιορτή για όλους μας και όλη την ανθρωπότητα. Αγάπη, Πίστη, Ελπίδα, Σοφία... Τι άλλο να ζητήσει κανείς στη ζωή του αν έχει αυτά; Τίποτα πλην υγείας! Χρόνια πολλά σε όλες λοιπόν εσάς που γιορτάζετε ωστόσο για μας τους Ενωσίτες σήμερα γιορτάζει μόνο ένας: ο Ντέμης Νικολαΐδης... Ο «mr 11» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κορυφαίος για μένα Έλληνας επιθετικός, έχει γενέθλια και μπορεί να είναι ο «Ντέμης όλων» λόγω του χαρακτήρα του, του ήθους του και της προσφοράς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εμείς στην ΑΕΚ το χαιρόμαστε ένα κλικ παραπάνω ντε, είναι ο «άνθρωπός μας, ο δικός μας άνθρωπος» και αυτό ότι και να γίνεται στην πορεία δεν αλλάζει. Να είναι καλά και μακάρι σύντομα ξανά κοντά Της, εκεί ήταν, είναι και θα είναι πάντα η θέση του, πιστός υπηρέτης της ιδέας Της, άλλωστε είναι δικός Της, για πάντα... Υγεία και απόλυτη ευτυχία Ντέμη Νικολαΐδη!


Υγ2: Τι φάση με τον Φωτιά; Μου μετέφεραν ότι έγινε προσπάθεια από τα «ερυθρόλευκα εργαλεία» των ΜΜΕ να σημειωθεί ότι τον συγκεκριμένο διαιτητή τον ήθελε η ΑΕΚ. Είναι και άσχετοι εκτός από... άχρηστοι! Μιλάμε για ρέφερι που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην ομάδα σχεδόν όλες τις φορές που τη σφύριξε, έχουν και κοντή μνήμη, έως ανύπαρκτη βέβαια, αν και με μια σύντομη αναζήτηση θα έβρισκαν την επίσημη θέση του club για τον Φωτιά σε ματς της Ένωσης με την ΑΕΛ όπου είχε κάνει απίθανα (σε βάρος της ΑΕΚ) πράγματα. Τέλος πάντων...


Υγ3: Δεύτερη αγωνιστική και εννοείται πως θα πρέπει να είστε έτοιμοι για τους «γκρινιάρηδες». Απ' την πρώτη άλλωστε στροφή άρχισαν αφού ζητούσαν ΜΟΥΦΑ πέναλτι να δοθεί υπέρ τους στο ματς με τον Ατρόμητο. Έχουν ξεχάσει πως υπάρχει VAR εντελώς... Είχαν συνηθίσει αλλιώς δυο δεκαετίες και βάλε. Έμαθαν να μας γράφουν και για αποβολές ενώ το σκορ ήταν -λένε- στο 1-0 υπέρ της ΑΕΚ (σ.σ.: και του Παναθηναϊκού) στα ματς με Ιωνικό (και Απόλλωνα Σμύρνης αντίστοιχα). Ποιοι τα λένε – γράφουν; Εκείνοι που μας έλεγαν ότι «άνοιξε το σκορ με πέναλτι (σ.σ.: η οφσάιντ δεν είχαν θέμα παράβασης κανονισμών) αλλά έληξε 4-0, δεν είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός», ότι το έκαναν τάχα μου για να τον εκθέσουν κιόλας!


Υγ4: Εισιτήρια -λέει- και ο Παναιτωλικός για τους οπαδούς των μεγάλων ομάδων δεν θα δώσει. Μάλιστα... Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι είμαστε στην Ελλάδα και δεν θα 'χει ψυχή στα γήπεδα, θα είναι άθλια η ατμόσφαιρα και άδεια όπου πάμε... Το ποδόσφαιρο είναι για τους οπαδούς, έπειτα για όλους τους άλλους, αυτούς πρέπει να εξυπηρετούν όλοι κι ας υπάρχουν στιγμές που προκύπτουν και φασαρίες – επεισόδια. Παντού ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ αυτό. Παντού... Στην Αγγλία σε κάθε ματς συμβαίνει, στην Ιταλία το ίδιο, στην Γερμανία σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες, στην Ισπανία κι αν... Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα 'ναι για πάντα. Αλλάξτε λογικές οι διοικήσεις και η Πολιτεία, το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ΟΛΑ όσα το αφορούν και κύρια από τους οπαδούς, τις εκδρομές τους, τα πάντα λέμε. Δεν είναι νοοτροπία αυτή...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...