Ολυμπιακός: Γιατί η Μπράιτον αποφάσισε να δώσει δανεικό τον Καρμπόβνικ (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Γιατί η Μπράιτον αποφάσισε να δώσει δανεικό τον Καρμπόβνικ (vid)

bet365

Το Gazzetta παραθέτει το σκεπτικό του δανεισμού του νεαρού Πολωνού στον Ολυμπιακό όπου ήδη έχει δείξει τα πρώτα θετικά του δείγματα.

Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ έκανε επίσημο ντεμπούτο στον Ολυμπιακό παίζοντας βασικός με τον Ατρόμητο. Τι μας έδειξε σε πρώτη φάση; Είναι παίκτης που δεν... πουλάει εύκολα τη μπάλα, που παίζει ψύχραιμα, που έχει καλά ανεβάσματα και που προσπαθεί ιδιαίτερα στο δημιουργικό σκέλος. Βέβαια είναι αρχή ακόμα.

Πάνω σε αυτό έχει ενδιαφέρον το να δούμε γιατί η Μπράιτον αποφάσισε να δώσει με δανεισμό έναν παίκτη με τέτοιο potential (με τέτοια προοπτική δηλαδή) και με αυτό το ταλέντο στα 20 του χρόνια. Υπάρχει λοιπόν εξήγηση και είναι και πολύ συγκεκριμένη.

Μάλιστα ο τεχνικός της Μπράιτον, Γκρέιαμ Πότερ, μίλησε στα αγγλικά media για το θέμα του Καρμπόβνικ. Τι έγινε στην περίπτωση του διεθνούς μπακ; Πολύ απλά δεν έβρισκε τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής και στο πλάνο που υπήρχε δεν φαινόταν ότι θα έπαιζε σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Ο ίδιος ο Πότερ λοιπόν αναλύει σχετικά πως «οι αποφάσεις που παίρνουμε για τους παίκτες μας βασίζονται (και) στις ανάγκες τους και στο τι νιώθουν και οι ίδιοι πως είναι το καλύτερο για εκείνους. Προφανώς έχουν να κάνουν με την ομάδα αλλά έχουν να κάνουν και με τους παίκτες.

Σίγουρα δεν είναι μία απλή διαδικασία, όμως πάντα βλέπεις την πιο μεγάλη εικόνα και λες εάν η στρατηγική είναι σωστή και πετυχημένη. Κοιτάς τα αποτελέσματα».

Επί των αγωνιστικών δεδομένων ακόμα και πάντα σε σχέση με παίκτες που έφυγαν όπως ο Καρμπόβνικ ο Άγγλος τεχνικός σημειώνει επίσης ότι «πρέπει να έχεις τις σωστές ισορροπίες σε μία ομάδα παίκτων με έναν αριθμό 20 και πλέον ατόμων. Μόνο 11 παίζουν οπότε πως βελτιώνεις τους παίκτες που δεν αγωνίζονται; Κυρίως παίζοντας. Ο παίκτης για να προοδεύει πρέπει εκτός από το να δουλεύει να παίζει συνεχόμενα.

Εμάς η πολιτική δεν είναι να πάμε να πάρουμε τον Κέιν ή τον Λουκάκου. Παίρνουμε παίκτες που δεν είναι στο επίπεδο αυτών των παικτών αλλά θέλουμε να τους φτάσουμε εκεί ή έστω να τους πάμε σε πιο καλό επίπεδο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το πετύχεις αυτό. Είτε με το να έχεις τον παίκτη καιρό στην ομάδα και να μπορέσεις να του δώσεις χρόνο συμμετοχής είτε με έναν δανεισμό». Που καταλήγουμε λοιπόν; Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός βρήκε μία ευκαιρία. Η Μπράιτον ήθελε να δώσει τη δυνατότητα στον Καρμπόβνικ να παίξει σε ένα περιβάλλον με πίεση και με ευρωπαϊκούς αγώνες και έτσι να εξελιχθεί και άλλο και να βελτιωθεί και ο Ολυμπιακός ήθελε έναν ακόμα ακραίο μπακ που να παίζει δεξιά και αριστερά. Μία κατάσταση από την οποία όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν να βγουν κερδισμένες. Και με μία οψιόν (ρήτρα αγοράς) περίπου στα 8 εκατ. ευρώ μπορεί το καλοκαίρι να γίνει και μία άλλη συζήτηση των 2 ομάδων εφόσον ο διεθνής μπακ - χαφ θα έχει κάνει μία καλή σεζόν στο Λιμάνι.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα