ΑΕΚ: Σε ένα ημίχρονο ο Τσούμπερ πρόλαβε να βγάλει... γούστα (vids)

ΑΕΚ: Σε ένα ημίχρονο ο Τσούμπερ πρόλαβε να βγάλει... γούστα (vids)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Σε ένα ημίχρονο ο Τσούμπερ πρόλαβε να βγάλει... γούστα (vids)

bet365

Ο Στίβεν Τσούμπερ πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ κι έκανε τους φίλους της ομάδας, να ανυπομονούν για το επόμενο του παιχνίδι με τα «κιτρινόμαυρα».

Χρειάστηκαν μόλις 45 λεπτά αγώνα, προκειμένου ο Στίβεν Τσούμπερ να κερδίσει τις εντυπώσεις των φίλων της ΑΕΚ που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής (12/09) στο ΟΑΚΑ. Ο 30χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο με τα «κιτρινόμαυρα» και απέδειξε το πόσο πολύτιμη θα είναι η συνεισφορά του στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας αυτή τη σεζόν.
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο τον Τσούμπερ. Θα ήταν άλλωστε έκπληξη αν του έδινε φανέλα βασικού με το «καλημέρα», μιας και ο Ελβετός άσος είχε μόλις δύο προπονήσεις, μαζί με την ομάδα, στα πόδια του και προερχόταν από συνεχόμενα παιχνίδια με την εθνική του ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με δύο μόλις προπονήσεις πρόλαβε να λάμψει

Ετσι, ο Σέρβος τεχνικός δεν θέλησε να τον επιβαρύνει με ολόκληρο 90λεπτο και σωστά έπραξε με την χρησιμοποίηση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο βασικό σχήμα. Η ΑΕΚ μπορεί να ξεκίνησε ιδανικά στο πρώτο ημίχρονο, με το γκολ του Λε Ταλέκ στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά αυτό που της έλειπε ήταν η δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι. Ενδεικτικό ότι μετά το τέρμα του Γάλλου μέσου, το οποίο προήλθε από στατική φάση, οι «κιτρινόμαυροι» δημιούργησαν την πρώτη τους φάση, σε κανονική ροή αγώνα, στο 42’ με το σουτ το οποίο επιχείρησε ο Άμραμπατ.

Ο 51χρονος προπονητής της Ένωσης, βλέποντας ότι η ομάδα είχε σοβαρό πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και τον αντίπαλο να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο, έριξε στην μάχη τον Στίβεν Τσούμπερ, αντί του Τάνκοβιτς και τον Νταμιάν Σιμάνσκι στη θέση του Κώστα Γαλανόπουλου, θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό το σύνολο. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα, ο Μιλόγεβιτς έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο της Ένωσης, να πάρει και μία πρώτη γεύση από τα χαρίσματα του Ελβετού μεσοεπιθετικού. Από την πλευρά πάντως ο Τσούμπερ, ο οποίος εισήλθε υπό το θερμό χειροκρότημα των οπαδών, δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής στο γήπεδο. Χάρη στην κλάση και την ποιότητα που διαθέτει, έκανε τα πράγματα πιο απλά για την ΑΕΚ. Αρχικά, στο 46' και το 58', επιχείρησε δύο προσπάθειες εκτός περιοχής, ωστόσο αμφότερες κατέληξαν στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, 15 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο δηλαδή, πέρασε με ωραίο τρόπο, κάθετα την μπάλα στον Αραούχο και ο Αργεντινός φορ κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα του. Η συνέχεια γνωστή με τον Άμπραμπατ να διπλασιάζει τα τέρματα για την ΑΕΚ. Στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τσούμπερ πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με τα «κιτρινόμαυρα». Επειτα από ωραία κομπίνα στο κόρνερ, ο Μάνταλος συνεργάστηκε με τον Ελβετό συμπαίκτη του, κι εκείνος με καταπληκτικό σουτ, έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Χουτεσιώτη. Αξιο αναφοράς ότι η ταχύτητα της μπάλας έπιασε τα 93 χλμ/ώρα από τα 15,5μ. από την εστία. Αμέσως με την είσοδό του η ΑΕΚ, ανέβασε ρυθμούς κι έπαιζε κυρίως από τα αριστερά, εκεί δηλαδή που βρισκόταν ο Τσούμπερ. Ο 30χρονος άσος σε αυτό το πρώτο δείγμα με τη φανέλα της Ένωσης, έδειξε όρεξη, ζητούσε την μπάλα στα πόδια και συνεχώς δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Αριστερό και δεξί πόδι «φαρμάκι»

Ο Τσούμπερ φημίζεται για την τεχνική του κατάρτιση και την εξαιρετική ντρίμπλα που διαθέτει, όταν έχει την μπάλα στην κατοχή του. Είναι ενδεικτικό ότι με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και έβαλε σε μπελάδες τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικό δε ότι πολλές φορές οι παίκτες του Ιωνικού αδυνατούσαν να κλείσουν αποτελεσματικά τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ, διότι δεν γνώριζαν με ποιο πόδι θα μπορούσε να προκαλέσει «ζημιά». Είναι γνωστό ότι ο Τσούμπερ χρησιμοποιεί κυρίως το δεξί του πόδι. Αλλωστε με αυτό έχει σκοράρει 19 τέρματα στην καριέρα του.

Ωστόσο, αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους στο χορτάρι, είναι ότι χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και το αριστερό του πόδι, το «αδύναμο» δηλαδή, με το οποίο έχει στείλει 8 φορές την μπάλα στα δίχτυα, στο σύνολο της καριέρας του. Αυτομάτως αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αντιπάλων του. Λίγα λεπτά πριν το φινάλε μάλιστα, ο Τσούμπερ θέλησε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, εξαπολύοντας ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με το αριστερό του πόδι. Για κακή του τύχη όμως Χουτεσιώτης του είπε «όχι».

Σε 45 λεπτά έβγαλε... γούστα

Ο κόσμος της ΑΕΚ ανέδειξε ως πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του αγώνα, τον Στίβεν Τσούμπερ. Σε 45 λεπτά αγώνα, ο 30χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός κατάφερε να δημιουργήσει ένα εκ των τριών τερμάτων της Ένωσης και να πετύχει και το παρθενικό του τέρμα. Συνολικά είχε 4 τελικές προσπάθειες, 3 σουτ εκτός περιοχής, 1 εντός, 1 εύστοχο γέμισμα, 1 κλέψιμο της μπάλας και 1 κερδισμένο φάουλ . Με λίγα λόγια πραγματοποίησε ένα ονειρικό ντεμπούτο. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μετά το τέλος του αγώνα, έπλεξε το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί και στον Τσούμπερ, ο οποίος όπως τόνισε «με δυο προπονήσεις ‘κούμπωσε'». Αν ο 30χρονος Ελβετός κατάφερε να βγάλει… γούστα σε ένα ημίχρονο, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φίλοι της ΑΕΚ ανυπομονούν να τον δουν και σε ολόκληρο 90λεπτο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα