Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Λαμπερός με «σφραγίδα» Βιτάλ! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Λαμπερός με «σφραγίδα» Βιτάλ! (vids)

bet365

«Καλημέρα πρωτάθλημα» με εύκολο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό. Με κορυφαίο τον Βιτάλ που... μάγεψε αμέσως την Λεωφόρο, επικράτησε 4-0 (2 ο Καρλίτος, Μαουρίσιο, γκολάρα Αλεξανδρόπουλος) του Απόλλωνα ενώ είχε και δύο δοκάρια. Ντεμπούτο για Παλάσιος. Κόκκινη στο 54' ο Φατιόν.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την τέλεια πρεμιέρα απόψε στην Λεωφόρο. Με έναν καταπληκτικό Βιτάλ που είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του, με τον Καρλίτος να σκοράρει δύο γκολ και ανά διαστήματα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, το Τριφύλλι νίκησε 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και σκόρπισε ελπίδα και αισιοδοξία στον κόσμο του.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με πέντε νέα μεταγραφικά αποκτήματα στο αρχικό σχήμα, ξεκίνησε με τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κότσιρας και ο Βέλεθ με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Μαουρίσιο και Ρούμπεν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Στο αριστερό φτερό ο Βιτάλ, στο δεξί ο Αϊτόρ, ο Λούντκβιστ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Καρλίτος.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης στο ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της ομάδας είχε τον Βέρχουλστ στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Ντεντάκης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Τουτουαρίμα στο αριστερό και ο Ντομίνγκες με τον Λισγάρα οι δύο στόπερ. Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα στην μεσαία γραμμή, στα άκρα ο Σαχλί, με τον Τσιλούλη και... φουνταριστός ο Ντάουντα.

Ξέσπασε μετά 25᾽ και... καθάρισε με τρομερό Βιτάλ!

Κάθε αρχή και δύσκολη με την επιλογή του Απόλλωνα Σμύρνης να πιέζει έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, να την κάνει ακόμη πιο δύσκολη για το σύνολο του Γιοβάνοβιτς που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά στο πρώτο ημίωρο και προχώρησε σε αρκετά πουλήματα της μπάλας που δεν του επέτρεψαν να χτίσει άρτια τις επιθέσεις του.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 25´ απείλησαν με τον Ντάουντα έπειτα από λάθος του κατά τα άλλα εξαιρετικού Βέλεθ αλλά ο Διούδης είχε απάντηση και απομάκρυνε. Οι πράσινοι τα έβρισκαν σκούρα αλλά από το 25´ και έπειτα με πρωταγωνιστή τον... σεληνιασμένο Ματέους Βιτάλ που έκανε ότι ήθελε από αριστερά, ανέβασαν την απόδοση τους, είχαν δύο δοκάρια, δύο γκολ και με ένα φοβερό εικοσάλεπτο έβαλαν γερά θεμέλια νίκης.

Το σουτ του Πέρεθ στο 25´ που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ακολούθησε δευτερόλεπτα αργότερα η κεφαλιά του Αϊτόρ μετά από σέντρα του Λούντκβιστ που είχε την ίδια κατάληξη. Ξανά στο οριζόντιο!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε ψυχολογία, οι χώροι άνοιξαν στην μεσαία γραμμή του Απόλλωνα και στο 30᾽ μετά από σουτ του Βιτάλ και επέμβαση του Βέρχουλστ, ο Μαουρίσιο πήρε το... ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Το ημίχρονο πήγαινε προς το 1-0 αλλά μία τρομερή αντεπίθεση των πρασίνων έφερε και το δεύτερο γκολ. Ο Καρλίτος έδωσε στον Βιτάλ, εκείνος με δύο ντρίμπλες... εξαφάνισε την δεξιά πτέρυγα του Απόλλωνα και πάσαρε στον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ έκανε την σέντρα και ο Καρλίτος με κοντρόλ υπέροχο τσίμπημα της μπάλας την έστειλε στο πλεκτό, ολοκληρώντας μια υποδειγματική κόντρα επίθεση.

Πάρτι με τεσσάρα και απίθανο γκολ Αλεξανδρόπουλου!

Ο Παναθηναϊκός που έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα(Αλεξανδρόπουλος αντί του τραυματία Μαουρίσιο και Ιωαννίδης αντί Λούντκβιστ) και στο δεύτερο μέρος ήταν το αφεντικό της συνάντησης, με την αποβολή του Φατιόν στο 54᾽ να κάνει πιο άνετη την συνέχεια για τους παίκτες του Τριφυλλιού, οι οποίοι από το 60᾽ και έπειτα ανέβασαν ρυθμό, πέτυχαν ακόμη δύο γκολ και έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία που έχασε την μεγάλη της ευκαιρίας στο 49᾽ με τον Ντάουντα. Το αριθμητικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού φάνηκε πάνω στο χορτάρι και στο 73᾽ ο Βιτάλ με εξαιρετική πάσα στον κενό χώρο, έβγαλε μόνο του στο... ξέφωτο τον Καρλίτος.

Ο Ισπανός φορ πέρασε τον Βέρχουλστ και σε κενό τέρμα έγραψε το 3-0. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έριξε στο ματς Χατζηγιοβάνη και Παλάσιος στην παρθενική του εμφάνιση, δεν σταμάτησε εκεί. Μία τρομερή... φωτοβολίδα του Αλεξανδρόπουλου από το τριάντα μέτρα έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μίας τέλειας πρεμιέρας για το Τριφύλλι.

MAN OF THE MATCH: Ματέους Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός συστήθηκε στο κοινό του Παναθηναϊκού με μία ολοκληρωτική εμφάνιση. Υπέροχες κινήσεις με την μπάλα, αποτελεσματικότατος στο 1vs1 και με συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ! Στο πρώτο κάνει σουτ που καταλήγει στον Μαουρίσιο, στο δεύτερο ξεδιπλώνει την κόντρα επίθεση και στο τρίτο... σερβίρει στον Καρλίτος. Καταπληκτικό ματς από τον 23χρονο άσο!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Καρλίτος. Σούπερ παιχνίδι και από τον Ισπανό φορ, ο οποίος επιβεβαίωσε αυτό που έδειχνε σε όλο την καριέρα του. Αν πάρει την μπάλα, όπως πρέπει, θα κάνει σωστά την δουλειά. Υπέροχη εκτέλεση στο 2-0 με τσίμπημα της μπάλας πάνω από τον πορτιέρε, καθαρό μυαλό στο 3-0 όπου πέρασε και τον τερματοφύλακα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και φαινόταν από τα φιλικά πως... έρχεται.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αντονί Φατιόν. Άφησε τον Απόλλωνα με παίκτη λιγότερο πολύ νωρίς, με ένα αχρείαστο φάουλ στο κέντρο. Στην αποβολή του οι λίγες ελπίδες για κάτι καλό, εξανεμίστηκαν εντελώς.

Η ΓΚΑΦΑ: Δύο πουλήματα του Βέλεθ και του Σάρλια στο πρώτο ημίχρονο έξω από την περιοχή του Τριφυλλιού θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αλλά τελικά δεν κόστισαν τίποτα στον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Ορθά δείχνει και την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβάλλει τον Φατιόν, σωστά ο επόπτης Κωσταράς ακυρώνει το γκολ του Βιτάλ στο 2-0, καθώς ο Καρλίτος ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας πως φέτος αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Μαουρίσιο(46´Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Βιτάλ(74’ Παλάσιος), Αϊτόρ(65᾽ Χατζηγιοβάνης), Λούντκβιστ(46’ Ιωαννίδης), Καρλίτος.

Απόλλωνας Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα(65´Ματέι), Σαχλί(55᾽ Παμλίδης), Τσιλούλης(65᾽Φαν λα Πάρα), Ντάουντα(64᾽ Ιωαννίδης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα