Το 7,5 του ΠΑΟΚ που έγινε 4,5 και… κόλλησε εκεί

Το 7,5 του ΠΑΟΚ που έγινε 4,5 και… κόλλησε εκεί

Το 7,5 του ΠΑΟΚ που έγινε 4,5 και… κόλλησε εκεί

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πρωτάθλημα που ξεκινάει από μία πιο… στοιχηματική ματιά, σχολιάζοντας τις αποδόσεις που δίνονται για τις ομάδες και κυρίως για τον ΠΑΟΚ.

Θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το blog που έγραψα πριν τρία χρόνια τέτοιες ημέρες! Απ’ ότι διαπίστωσα στην πορεία και μετά από πολλούς μήνες, το είχαν συγκρατήσει και πολλοί ακόμη. Ήταν πραγματικά απίστευτο ότι τον Αύγουστο του 2018 και λίγο πριν ξεκινήσει εκείνο το πρωτάθλημα, οι στοιχηματικές εταιρίες έδιναν φαβορί τον ΠΑΟΚ, παρά το ότι δεν ήταν εκείνος που το κατέκτησε (βαθμολογικά και επίσημα) την περασμένη χρονιά και παρά το ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκινούσε από το -2! Δέκα μήνες μετά, το αποτέλεσμα με το αήττητο πρωτάθλημα τις δικαίωσε πανηγυρικά!

Συχνά πυκνά ασχολούμαι με τις αποδόσεις των εταιριών, γιατί πέρα από το ότι και εγώ ποντάρω και ασχολούμαι, θεωρώ ότι… όσοι επαγγελματίες παίζουν τα λεφτά τους προβλέποντας ένα γεγονός, το αντιμετωπίζουν και με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα. Κάπως έτσι έχει μεγάλη αξία και η πρόβλεψη μακροχρόνιων γεγονότων όπως η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος… Στο κάτω-κάτω η διαμόρφωση των αποδόσεων δεν σηκώνει και πολύ μεγάλη… υποκειμενικότητα. Πέρα από την αρχική τιμή της εταιρίας, οι αποδόσεις αλλάζουν στην πορεία μέσα από το ποντάρισμα των ίδιων των παικτών.

Φέτος τι γίνεται με την ελληνική Super League Interwetten;

Αποδόσεις για το φετινό πρωτάθλημα βγήκαν με το που τελείωσε το περασμένο. Ο Ολυμπιακός ήταν τεράστιο φαβορί! Πίσω του όλοι οι άλλοι είχαν χαοτική απόσταση στις αποδόσεις για κατάκτηση. Όταν ο ΠΑΟΚ στα τέλη Μάιου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ραζβάν Λουτσέσκου, είχαμε την σημαντική διαφοροποίηση.

Lucesku

Ο ΠΑΟΚ ξεκόλλησε από τον γκρουπ των άλλων και από το 7-7,5 που δινόταν, έφθασε στο 4-4,5! Μέσα σε λίγες μόνο ώρες και αφού οριστικοποιήθηκε η αλλαγή προπονητή, άλλαξε η απόδοση σε μεγάλο ποσοστό. Μαζί ανέβηκε ελαφρώς και ο Ολυμπιακός. Από το 1,15 πήγε στο 1,45.

Τι έγινε μετά σε όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι; ΤΙΠΟΤΑ! Οι αποδόσεις δεν άλλαξαν παρά ελάχιστα! Με την έναρξη της σεζόν ο Ολυμπιακός παίζεται στο 1,3-1,45, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ μεταξύ 4-4,5, παντού τρίτη, αλλά πολύ πίσω με 10-12 έρχεται η ΑΕΚ και έπονται Άρης και Παναθηναϊκός που παίζονται από 30 μέχρι και 80.

Ποιο το σχόλιο;

Φυσικά και είναι ο Ολυμπιακός το ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το έγραψα και το ανέλυσα στις 2 Ιουνίου και τώρα που φθάσαμε λίγες ώρες πριν την σέντρα, δεν μπορώ να αλλάξω πολλά από όσα τότε επεσήμανα. Ο Ολυμπιακός ήταν και δείχνει να είναι πολύ πιο μπροστά από τον ΠΑΟΚ σε πολλά επίπεδα. Στο μόνο αλλά πολύ σημαντικό που προσπαθεί να ισορροπήσει ο Δικέφαλος του Βορρά, είναι ο προπονητής. Ο Μαρτίνς και πάλι υπερέχει γιατί πέρα από τις ικανότητές του έχει και την απαραίτητη συνέχεια με το ρόστερ του εδώ και χρόνια, αλλά ο ΠΑΟΚ ποντάρει πλέον στον πιο επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας του, που επέστρεψε καλύτερος και πιο ώριμος μετά από επιτυχίες και σε άλλες Ηπείρους.

Τι να λέμε τώρα; Ο Λουτσέσκου αποτελεί την μεγάλη ελπίδα του ΠΑΟΚ να πάρει αυτό το ρόστερ που ΜΠΟΡΟΥΣΕ και ΕΠΡΕΠΕ να ενισχυθεί ποιοτικά πολύ περισσότερο και μία ομάδα με φαινομενική ποιότητα στο 6 να την ανεβάσει με τη δουλειά του και τη νοοτροπία που μπορεί να τους εμφυσήσει στο 8. Και επειδή διαβάζω κάτι χαζά δεξιά και αριστερά… Από αυτή την αυτονόητη κρίση δεν γίνεται προσπάθεια να επιβαρυνθεί ο Λουτσέσκου για να φανεί ότι εκείνος απέτυχε, αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει πρωταθλητισμό. Ίσα-ίσα… Το ακριβώς αντίθετο ισχύει και τονίζεται εξ’ αρχής!

Έτσι το βλέπω λοιπόν…

ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός λόγω ρόστερ, συνέχειας, προπονητή και επιρροής, είναι το μεγάλο φαβορί. Αν καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες με την πορεία στην Ευρώπη, αλλά και το κόπα Άφρικα, συν τη φθορά του Μαρτίνς του οποίου τελειώνει το συμβόλαιο, τότε θα έχει πολλές πιθανότητες.

Ο ΠΑΟΚ ποντάρει στον Λουτσέσκου και στην απόφαση του Σαββίδη να αντιμετωπίσει το πρωτάθλημα στην καθημερινότητά του, όπως και εκείνο του 2019. Το ρόστερ προβληματίζει αναφορικά με την πορεία πρωταθλητισμού που θέλει να κάνει σε συνδυασμό με την Ευρώπη, στην οποία επίσης θέλει να φθάσει μακριά.

ΑΕΚ, ΠΑΟ και Άρης έχουν ενισχυθεί περισσότερο από τον ΠΑΟΚ όσον αφορά τους παίκτες και όχι βέβαια στην τεχνική ηγεσία τους. Ξαναγράφω: Η ομάδα κάνει τους παίκτες και την καλή ομάδα την κάνει η δουλειά, η φιλοσοφία και κυρίως η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του προπονητή.

Για να δούμε τι θα δούμε σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα που φυσικά θα παίξει ρόλο και το παρασκήνιο και όλος ο γνωστός πόλεμος που ήδη ξεκίνησε μακριά από το χορτάρι…

Στο κάτω-κάτω ξέρουμε από τώρα ότι αν ο Ολυμπιακός δει ότι έχει πρόβλημα, θα αρχίσει την προσπάθεια δημιουργίας έντασης και θα κάνει σημαία την προσπάθεια για να αναλάβει την ΕΠΟ μία διοικούσα Επιτροπή. Είναι πλέον πολύ-πολύ προβλέψιμοι.

* Για να καταλάβετε τι με εξοργίζει στις κρίσεις πολλών Ελλήνων για το ποδόσφαιρο… Δεν γίνεται ο Φαντ’ Σχιπ να είναι καλός και να έχει σχέδιο μετά το 1-1 με την Ισπανία, να μεταβάλλεται σε άσχετο μετά το 1-1 με τη Γεωργία, να αλλάζει και πάλι στο 0-1 του Κοσσόβου και μέχρι το 90΄ όπου έγινε και πάλι ο… χειρότερος και τώρα που κέρδισε η Ελλάδα 2-1 τη Σουηδία να… «αξίζει λίγο χρόνο ακόμη». Αυτά είναι από αστεία έως κωμικοτραγικά και τα βλέπουμε ΠΑΝΤΑ σε επίπεδο κρίσεων, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

* Επιτέλους ένας Αρειανός έγραψε την αλήθεια για ό τι συμβαίνει με την ομάδα του και τον Ολυμπιακό! Μετά από επιθέσεις και κόντρα επιθέσεις και αρνήσεις και… να χαμε να λέγαμε, ο φίλος (με τη φωτογραφία του Γκάλη) στον οποίο απάντησα στο περασμένο blog, παραδέχθηκε αυτό που δεν θέλουν να παραδεχθούν οι δύο ΠΑΕ, μη δημοσιοποιώντας τις μεταξύ τους συμφωνίες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.