Ναι, o Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά...

Ναι, o Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά...

Ναι, o Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, συγκρίνοντας την ετοιμότητα των κορυφαίων ομάδων που έχουν και τους μεγαλύτερους στόχους.

Το έχω συζητήσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα. Το είδα γραμμένο όμως και από έναν φίλο (μάλλον του Ολυμπιακού) σε σχόλιο στο blog μου, μετά την αλλαγή προπονητή και την ανακοίνωση επιστροφής του Λουτσέσκου: «Ο τι και αν κάνετε, θέλετε πολλή δουλειά για να φθάσετε τον Ολυμπιακό...».

Έτσι έγραψε ο ερυθρόλευκος οπαδός και έτσι είναι. Δεν επρόκειτο για μία υποκειμενική άποψη ενός φανατικού οπαδού που μπορεί και να επεδίωκε την καζούρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Μία αντικειμενική πραγματικότητα.

Τώρα που ξεκινάει η νέα σεζόν με την προετοιμασία όλων, αναφορικά με τις ομάδες που θα παρουσιάσουν, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Για την ακρίβεια είναι πολύ μπροστά. Ας μην ξεγελιόμαστε…

Κατ’ αρχάς υπάρχει ένα συγκεκριμένο νούμερο που σε κάποιο ποσοστό αποτυπώνει αριθμητικά αυτή τη διαφορά. Πέρσι η ομάδα του Μαρτίνς τελείωσε 26 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Ήταν 30 βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ! Πολλούς περισσότερους από τον Παναθηναϊκό.

Είναι... τόσο μπροστά ο Ολυμπιακός; Είναι λιγότερο από αυτό; Όπως και να έχει, από μία τέτοια απόσταση ξεκινάει. Τη διαφορά αυτή την εξασφάλισε δίκαια και τέλος πάντων είτε είναι στο +18 είτε στο +20 είτε στο +26, μιλάμε για τεράστια απόσταση που ΔΕΝ αποτυπώνει μόνο τη διαφορά μέσα στο γήπεδο.

Γιατί υπήρχε και υπάρχει τέτοια απόσταση; Υπάρχουν απαντήσεις και σε αυτό το ερώτημα...

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά γιατί:

- Έχει τον ίδιο προπονητή για τέταρτη χρονιά! Ένα γεγονός που τα λέει όλα για την επιτυχία και την εξοικείωσή του με την ομάδα. Και της ομάδα μαζί του...

- Στηρίζεται στο ίδιο γκρουπ ανθρώπων που έχουν την ευθύνη της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ένα επιτυχημένο γκρουπ που ξέρει τι θέλει.

- Έχει με διαφορά την καλύτερη ομάδα, το πιο δεμένο σύνολο με συγκεκριμένο και επιτυχημένο κορμό που παίζει μαζί για καιρό.

- Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρα και τους πιο ποιοτικούς παίκτες, με τα πιο μεγάλα συμβόλαια. Παίκτες τους οποίους έχει ανεβάσει και η ίδια η ομάδα.

Έτσι ξεκινάει ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2021-2022. Είναι το φαβορί ως πρωταθλητής και ο πιο δυνατός με βάση τον προπονητή τετραετίας και τη δοκιμασμένη συνταγή των ανθρώπων που ετοιμάζουν την ομάδα. Να βάλουμε επιπρόσθετα και την πρώτη μεταγραφή του που τελείωσε νωρίς-νωρίς; Όλα είναι υπέρ του.

Είναι πολύ πίσω ο ΠΑΟΚ που επανέφερε έναν καλό προπονητή, ο οποίος όμως ξαναρχίζει την προσπάθεια, ο ΠΑΟΚ που υστερεί σε ποιότητα και ισορροπία στο ρόστερ του, ενώ δεν ξέρουμε ακριβώς το μοντέλο και τους ανθρώπους που θα συνεργαστούν και θα κάνουν επιλογές παικτών και όχι μόνο.

Η ΑΕΚ είναι επίσης πίσω με νέο προπονητή και ανθρώπους που τώρα θα κριθούν για τις επιλογές τους, ενώ ο Παναθηναϊκός τα κάνει όλα από την αρχή. Ο Άρης έχει μια ίδια βάση με τον Καρυπίδη και τις γνωριμίες του να κάνουν επιλογές, τον ίδιο προπονητή, αλλά μικρή ποιότητα πέρα από την καθυστέρηση, από την προσωρινή(;) απαγόρευση μεταγραφών.

Αυτή είναι αντικειμενικά η κατάσταση, σήμερα στις αρχές του καλοκαιριού.

Ο ΠΑΟΚ είναι το θέμα μας και καλά θα κάνουν όλοι εντός και εκτός να συνειδητοποιήσουν το πόσο μεγάλο έδαφος πρέπει να καλύψουν για να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό. Αγωνιστικά, ποιοτικά και φυσικά οργανωτικά.

Ο ΠΑΟΚ θέλει πλάνο, τρόπο και χρόνο. Θέλει και χρήματα, χρειάζεται χημεία μεταξύ των ανθρώπων του που... ακόμη δεν ανέλαβαν! Τι να λέμε; Αυτό δεν αρκεί; Ο Ολυμπιακός όντας τόσο μπροστά, τρέχει και κάνει μεταγραφές, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμη τεχνικό διευθυντή και… θα δούμε τι είδους προεργασία έχει κάνει για το ρόστερ που θα παρουσιάσει.

Έτσι ξεκινούν οι ομάδες και για να δούμε που και πώς θα τερματίσουν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.