ΑΕΚ: Το καλοκαιρινό ξεκαθάρισμα του ρόστερ

ΑΕΚ: Το καλοκαιρινό ξεκαθάρισμα του ρόστερ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το καλοκαιρινό ξεκαθάρισμα του ρόστερ

bet365

Στην ΑΕΚ εκτός από τις 13 μεταγραφικές προσθήκες, έγινε και ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, με τους ανθρώπους της Ένωσης να βρίσκουν λύσεις σχεδόν με όλες τις περιπτώσεις.

Μπόλικη δουλειά είχαν όλο το καλοκαίρι οι άνθρωποι που «τρέχουν» τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ, οι οποίοι την Παρασκευή θα μιλήσουν από τα Σπάτα, σήκωσαν για τα καλά μανίκια με την Ένωση να ολοκληρώνει 13 μεταγραφές, προχωρώντας σε ένα extreme makeover στην ενδεκάδα της. Κάτι άλλωστε που είχε υποσχεθεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το τέλος της περσινής σεζόν όταν είχε προαναγγείλει επτά μεταγραφές ενδεκαδάτων παικτών.

Τελικά οι μεταγραφικές προσθήκες που έγιναν ήταν περισσότερες από τον συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο την ίδια στιγμή στην ΑΕΚ είχαν να ασχοληθούν και με το ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Είτε με παίκτες που δεν υπολογίζονταν και είχαν τεθεί εκτός πλάνων, είτε με άλλους ποδοσφαιριστές που δεν επιθυμούσαν να συνεχίσουν.

Μοναδικός που... ξέμεινε ο Νταντσένκο

Στην Ένωση κατάφεραν να βρουν λύση στις περισσότερες των περιπτώσεων. Η μοναδική περίπτωση που παρέμεινε τελικά στο ρόστερ χωρίς ουσιαστικά να υπολογίζεται είναι ο Όλεγκ Νταντσένκο. Οι επαφές με την Ούφα εντάθηκαν μέχρι και την τελευταία μέρα των μεταγραφών στη Ρωσία, ωστόσο δεν κατάφερε να επιτευχθεί συμφωνία. Έτσι ο Ουκρανός μπακ παραμένει στην ΑΕΚ τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη. Θυμίζουμε πως έχει τεθεί εκτός πλάνων από το καλοκαίρι, ωστόσο τον χειμώνα αναμένεται να βρεθεί τρόπος για να αποχωρήσει είτε σε ρωσική είτε σε ουκρανική ομάδα. Άλλωστε ο ατζέντης του, Βαντίμ Σαμπλί είναι δυνατός... παίκτης σε αυτές τις χώρες.

Ο Νταντσένκο στην προπόνηση της ΑΕΚ

Το εξαιρετικό deal πώλησης του Νεντελτσιάρου

Η ΑΕΚ κατάφερε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να πάρει καλά χρήματα από την πώληση του Ιονούτς Νεντελτσιάρου στην Κροτόνε. Ο Ρουμάνος στόπερ είχε μπει στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών και η ΑΕΚ έδωσε τα χέρια με την ιταλική ομάδα στα 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ άλλες 500.000 ευρώ θα μπουν στα ταμεία της Ένωσης αν η Κροτόνε πανηγυρίσει την άνοδό της στη Serie A. Ένα εξαιρετικό deal με την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο Νεντελτσιάρου αποτελεί έναν διεθνή ποδοσφαιριστή με την Εθνική Ρουμανίας.

Ο Νεντελτσιάρου σκοράρει στο φιλικό της ΑΕΚ

Βρέθηκε η λύση στο «αγκάθι» με τον Σιμάο

Έστω και την τελευταία στιγμή, στην εκπνοή των μεταγραφών, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τον Νταβίντ Σιμάο για τη λύση του συμβολαίου του. Ο Πορτογάλος μέσος είχε ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του, που θα του απέφερε 400.000 ευρώ. Πάνω σε αυτό είχε... καθίσει, αλλά τελικά βρέθηκε ο τρόπος για να μείνει ελεύθερος και η ΑΕΚ να ξεμπερδέψει από αυτόν τον... βραχνά που την ταλαιπωρούσε σε κάθε μεταγραφική περίοδο εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ο Σιμάο σε παιχνίδι της ΑΕΚ

Πήρε κάποια χρήματα για τον Κρίστιτσιτς, τέλος και με Λόπες

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς είχε ζητήσει να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν για να επιστρέψει στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ ο Έλντερ Λόπες τέθηκε στη συνέχεια εκτός πλάνων και κλήθηκε να βρει πρόταση. Και με τους δύο η ΑΕΚ μπόρεσε να αποδεσμευτεί. Στην περίπτωση του Κρίστιτσιτς κατάφερε να βάλει και χρήματα στα ταμεία της, κοντά στις 500.000 ευρώ, με τον Σέρβο μέσο να επιστρέφει στον Ερυθρό, ενώ για τον Λόπες, η Χάποελ Μπερ Σεβά κάλυψε το συμβόλαιό του και ο Πορτογάλος μπακ αποχώρησε ως ελεύθερος από την Ένωση.

Κρίστιτσιτς και Λόπες αποχωρούν για τα αποδυτήρια

Έδωσε έξι δανεικούς, ανάμεσα στους οποίους και τους Ινσούα, Χνιντ

Συν τοις άλλοις η ΑΕΚ κατάφερε να προχωρήσει σε δανεισμό συνολικά έξι παικτών που είτε δεν υπολογίζονταν είτε δεν θα είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο δανεισμός του Ινσούα στην Αλδοσίβι ανανεώθηκε ως τον Δεκέμβρη, καθώς ο Αργεντινός μπακ ήταν εκτός πλάνων, όπως επίσης βρέθηκε η λύση και με τον Χνιντ, ο οποίος πήγε για όλη τη σεζόν στην Αλ Σαϊλίγια του Κατάρ με οψιόν αγοράς. Επίσης ο Αθανασιάδης παραχωρήθηκε δανεικός στη Σερίφ Τιρασπόλ, με την ΑΕΚ να παίρνει γύρω στις 250.000 ευρώ ως ενοίκιο και μπόνους από την πρόκριση της μολδαβικής ομάδας στους ομίλους του Champions League. Ακόμη ο Ντέλετιτς (του οποίου βέβαια το συμβόλαιο λήγει του χρόνου) πήγε δανεικός στην κυπριακή Ανόρθωση, ενώ οι Αλμπάνης και Μαχαίρας που δεν θα έπαιρναν ματς παραχωρήθηκαν δανεικοί σε Απόλλωνα Λεμεσού και Ιωνικό αντίστοιχα. Ο τελευταίος βέβαια στάθηκε εξαιρετικά άτυχος έπειτα από τη ρήξη χιαστού που υπέστη...

Ο Χνιντ στον πάγκο της ΑΕΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα