Η ολοκαίνουργια ΑΕΚ, οι δέκα ενδεκαδάτοι και η «πολυτέλεια» του Μιλόγεβιτς

Η ολοκαίνουργια ΑΕΚ, οι δέκα ενδεκαδάτοι και η «πολυτέλεια» του Μιλόγεβιτς

Δημήτρης Βέργος
Η ολοκαίνουργια ΑΕΚ, οι δέκα ενδεκαδάτοι και η «πολυτέλεια» του Μιλόγεβιτς

bet365

Η ΑΕΚ με τις μεταγραφές των Τσούμπερ και Γέφτιτς μπορεί να έχει ακόμη και ως δέκα νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα, ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το... extreme makover, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να έχει πλέον ευελιξία κινήσεων και στους σχηματισμούς.

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώνει η ΑΕΚ το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι κατά το οποίο οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ είχαν μπόλικη δουλειά. Η Ένωση με τους Στίβεν Τσούμπερ και Ντάρκο Γέφτιτς (που μένει να ανακοινωθεί) φτάνει τις 12 μεταγραφές για την πρώτη ομάδα, ενώ με τη φόρα των κιτρινόμαυρων δεν θα πρέπει να αποκλείεται εντελώς και κάποια επιπλέον κίνηση στις τελευταίες ώρες μέχρι να πέσει το deadline.

Οι μεταγραφές ξεπέρασαν τους επτά «ενδεκαδάτους» του αρχικού πλάνου

Ο Γέφτιτς στην Αθήνα για την ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το τέλος της περσινής απογοητευτικής σεζόν για την ΑΕΚ είχε προαναγγείλει επτά μεταγραφές «ενδεκαδάτων». Τελικά στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο όχι μόνο το έκαναν πράξη, αλλά προχώρησαν σε περισσότερες μεταγραφές «ενδεκαδάτων» από αυτές που αρχικά είχαν στο πλάνο.

Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μισελέν, Τζαβέλλας, Βράνιες, Λε Ταλέκ, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γέφτιτς και Αραούχο είναι οι δέκα «ενδεκαδάτοι», ενώ υπάρχουν και οι Μήτογλου και Παρράς, με τον τελευταίο να βρίσκεται μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας. Στο σύνολο 12 μεταγραφές και φορτσάροντας μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, παρά το γεγονός ότι είχαν χαθεί και τα σημαντικά έσοδα από την Ευρώπη και είχε αδυνατίσει θεωρητικά το ατού για προσέλκυση στόχων.

Ενδεκάδα που μπορεί να έχει 10 νέους και τον Λιβάι Γκαρσία

Ο Τσούμπερ ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ λοιπόν τη νέα σεζόν με τις μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει θα είναι ολοκαίνουργια και πλέον το βάρος πέφτει στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς προκειμένου να βρει την κατάλληλη «χημεία» και να «δέσει» το σύνολο με τα πολλά νέα πρόσωπα που έχει στα χέρια του. Σε αυτό χρειάζεται δουλειά, χρόνος και υπομονή. Άλλωστε με το extreme makeover που έχει λάβει χώρα, οι κιτρινόμαυροι μπορεί να παρουσιάζονται με αλλαγές στην ενδεκάδα τους που θα φτάνουν σχεδόν το 91%! Δηλαδή ακόμα και εννιά ή δέκα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα και τον Λιβάι Γκαρσία!

Πιο συγκεκριμένα; Στάνκοβιτς στο τέρμα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν τετράδα στην άμυνα, Λε Ταλέκ αμυντικό χαφ, πιο μπροστά Σιμάνσκι ή Γαλανόπουλο με Γέφτιτς, στα άκρα Τσούμπερ ή Άμραμπατ στα αριστερά, Λιβάι Γκαρσία στα δεξιά και στην κορυφή ο Αραούχο. Σε έναν σχηματισμό φυσικά που μπορεί να μπει και ο Μάνταλος στο «10» ή στο «8» ή να γυρίσει εκεί ο Γέφτιτς και να παίξει πίσω από τον Αραούχο ο Άμραμπατ. Μέσα στις επιλογές υπάρχει και ο Τάνκοβιτς, για τον οποίο πάντως δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή του μεταγραφικού παζαριού να έρθει κάποια πρόταση και να αποχωρήσει.

Ο ανταγωνισμός και η ευελιξία του Μιλόγεβιτς στους σχηματισμούς

Ο Μιλόγεβιτς στο φιλικό της ΑΕΚ με τον Βόλο

Πλέον ο Μιλόγεβιτς, εκτός από το στοίχημα να κάνει «ομάδα» ξανά την ΑΕΚ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαθέτει πάρα πολλές επιλογές σε κάθε θέση. Σε όλες τις γραμμές ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός αποκτά πληρότητα, η οποία παράλληλα αυξάνει και τον ανταγωνισμό που υπάρχει για την ενδεκάδα μεταξύ των παικτών, ειδικά από τη στιγμή που μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό θα υπάρχει μόλις ένα ματς την εβδομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μιλόγεβιτς θα έχει ευχέρεια στις επιλογές του με τις αρκετές λύσεις που θα έχει διαθέσιμες και επίσης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει και διαφορετικούς σχηματισμούς. Οι μεταγραφές που έγιναν, μπορούν να παίξουν σε πάνω από μία θέσεις, συνεπώς ο Μιλόγεβιτς μπορεί να εναλλάσσει αν θέλει τα συστήματα. Από το 4-2-3-1 και το 4-1-4-1 που έχει δουλέψει πιο πολύ, μέχρι το 4-3-3 με το οποίο ξεκίνησε στο τελευταίο φιλικό, έως ακόμα και το 3-4-3 αν το θελήσει. Γενικότερα το... μπαλάκι είναι πλέον στα χέρια του Μιλόγεβιτς για να να εξελίξει το σύνολο που έχει στα χέρια του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα