Σεμπάστιαν Παλάσιος: Παίκτης ψυχολογίας και αντίδρασης (vids)

Σεμπάστιαν Παλάσιος: Παίκτης ψυχολογίας και αντίδρασης (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Σεμπάστιαν Παλάσιος: Παίκτης ψυχολογίας και αντίδρασης (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση με την απόκτηση του Σεμπάστιαν Παλάσιος διαθέτοντας περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, έδειξε ότι θέλει τον παίκτη κι αν το «τριφύλλι» τον γεμίσει με αυτοπεποίθηση, εκείνος θα το ανταποδώσει.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος την τελευταία στιγμή έγινε παίκτης του Παναθηναϊκού στο φινάλε των μεταγραφών του καλοκαιριού του 2021, αφού, όλα τα απαραίτητα έγγραφα είχαν υπογραφές εγκαίρως και ο παίκτης θα φορέσει κανονικά την πράσινη φανέλα.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις και υπομονή για αρκετές ημέρες, αφού, εμπλέκονταν οι Ιντεπεντιέντε και Πατσούκα για τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, με τους «πράσινους» να κάνουν τελικά υπέρβαση και να διαθέτουν συνολικά κάτι περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

  • Του έδειξε πόσο τον θέλει κι αυτό θα του κάνει καλό

Ο Παλάσιος θέλει να αισθάνεται σημαντικός. Θέλει ν' ακούει από τον εκάστοτε προπονητή του πόσο τον υπολογίζει και πόση βαρύτητα θα έχει η δική του παρουσία στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Γι' αυτό και τονίζει τις συζητήσεις που έχει με τους τεχνικούς που έχει συνεργαστεί στις ομάδες από τις οποίες έχει περάσει.

Τα τελευταία χρόνια σε Νιούελς και Ιντεπεντιέντε η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε boostάρισμα στο πνευματικό κομμάτι για να καταφέρει να βγάλει στο γήπεδο κάποια – αν όχι όλα – τα στοιχεία που έχει στο ρεπερτόριό του ως εξτρέμ. Στην Ιντεπεντιέντε θέλησε να κάνει κουβέντες με τον Σεμπαστιάν Μπενασές το καλοκαίρι του 2019 και μόλις κατάλαβε ότι λάμβανε εκτίμηση, ήθελε να παίξει. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά...

Στην Νιούελς, όπου παραχωρήθηκε δανεικός τον χειμώνα του 2020, του δόθηκε ελεύθερία στο παιχνίδι και ο κόουτς Κουντέλκα τον εμπιστεύθηκε, με αποτέλεσμα τα πράγματα να είναι αρκετά καλά για εκείνον, να βρει ρυθμό και να παίζει με συνέπεια.

Τον Ιανουάριο του 2021 ήταν ο νυν τεχνικός της Ιντεπεντιέντε, Σέζαρ Φαλκιόνι, ο οποίος τον κράτησε εντός αργεντίνικων συνόρων.

Ο Παλάσιος είχε αναφέρει πως αναζητούσε... αλλαγή αέρα στην καριέρα του μετά την πρώτη του παρουσία σ' εκείνη την ομάδα, βρήκε τον καλό του εαυτό στη Νιούελς και αργότερα ο Φαλκιόνι είχε κι αυτός τον τρόπο του.

Μάλιστα, τώρα που ο παίκτης αποχώρησε οριστικά, ο προπονητής της ομάδας ανέφερε: «Μακάρι να τον είχαμε κρατήσει, αλλά θα προσπαθήσω εκ των έσω να καλύψω το κενό του και τα γκολ που πρόσφερε».

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έκανε τόσο μεγάλη προσπάθεια, τόση υπομονή, ανέβηκε τόσο πολύ στα χρήματα που πρόσφερε και τελικά κατάφερε να τον κάνει δικό του, ίσως και να τον βγάλει κερδισμένο αναφορικά με τον τρόπο που θα σκέφτεται πλέον για τον σύλλογο ο Παλάσιος και όσα θα σχεδιάσει να προσφέρει.

  • Η επιθυμία του για αντίδραση

Το όνειρο για την Ευρώπη πάντοτε το είχε. Ήθελε να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνει το βήμα και να φύγει από την πατρίδα του διεκδικώντας όσα περισσότερα θα μπορούσε να του φέρει η καριέρα του και οι δυνατότητές του.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος ξέρει ότι ... ακόμα χρωστάει πράγματα στο ποδόσφαιρο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν είναι ότι άφησε άπαντες ικανοποιημένους σε Νιούελς και Ιντεπεντιέντε. Από το 2019 και μετά δεν έφτασε στο επίπεδο των όσων μπορεί πραγματικά να προσφέρει.

Έχει παραδεχθεί πως το πρώτο του πέρασμα από την Ιντεπεντιέντε μέχρι να φύγει δανεικός ήταν πολύ σύντομο, μόλις λίγων μηνών, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προσαρμοστεί, κατάφερε να... συνέλθει μέσω της Νιούελς, όπου όταν έφτασε βρισκόταν σε σημείο να θέλει να γυρίσει οριστικά σελίδα, όντας απογοητευμένος.

Παρέμεινε στην πατρίδα του έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο τον χειρίστηκε ο Φαλκιόνι, όμως, τελικά η στιγμή που περίμενε για την Ευρώπη έφτασε το καλοκαίρι του 2021.

«Αν ερχόταν κάτι από το εξωτερικό θα το αποδεχόμουν, ήθελα να γίνει κάτι... Από τη στιγμή που αποφάσισα να συνεχίσω στην Αργεντινή η Ιντεπεντιέντε ήταν η επιλογή μου για να καταφέρω να διορθώσω τον κακό πρώτο καιρό στην ομάδα» είχε πει σε συνέντευξή του, για να προσθέσει πως:

«Όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι καλά πνευματικά και δεν αισθάνεται καλά, είναι λογικό να μην μπορεί να παίξει βάσει των πραγματικών του δυνατοτήτων. Μου είχε κάνει καλό τότε που έφυγα από την Ιντεπεντιέντε σε ένα σημείο που ήθελα ν' αλλάξω αέρα, να καθαρίσω το μυαλό μου...».

Στη δεύτερη θητεία του, είχε ξεκάθαρο στόχο. «Εκδίκηση για τους κακούς πρώτους μήνες» δήλωνε τότε. Και βρήκε ένα σύνολο στο οποίο ο κάθε ποδοσφαιριστής έδινε και τη ζωή του για τον συμπαίκτη του.

Αυτό του αρέσει. Αυτό τον εμπνέει. Σε αυτό ελπίζει και στο νέο κεφάλαιο στον Παναθηναϊκό. Γιατί κάπως έτσι βγάζει την πιο σωστή αντίδραση στο χορτάρι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα