Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης επέστρεψε μετά από οκτώ μήνες!

Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης επέστρεψε μετά από οκτώ μήνες!

Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης επέστρεψε μετά από οκτώ μήνες!

bet365

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, αγωνίστηκε στο σημερινό (22/8) φιλικό του Τριφυλλιού εναντίον της ομάδας Β', επιστρέφοντας στην ενεργό δράση μετά από οκτώ μήνες.

H επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στην ενεργό δράση - έστω και σε φιλικό αγώνα εναντίον του «Παναθηναϊκού Β'» για 30 λεπτά ήταν το σημαντικότερο γεγονός στο απογευματινό ματς του Τριφυλλιού εναντίον της... νεοσύστατης ομάδας, η οποία με προπονητή τον Γιάννη Βονόρτα θα πάρει μέρος εφέτος στο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Το τελευταίο παιχνίδι του αρχηγού του Παναθηναϊκού καταγράφεται στις 12 Δεκεμβρίου 2020, όταν οι Πράσινοι είχαν νικήσει 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο (μοναδική περυσινή επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο). Οι ενοχλήσεις σε κοιλιακούς - προσαγωγούς τον έθεσαν νοκ άουτ, εν συνεχέια προσβλήθηκε από κορονοϊό στις αρχές του 2021, έκανε την επέμβαση, αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους η μετεγχειριτική πορεία του Κουρμπέλη δεν εξελίχθηκε ομαλά.

Ταξίδεψε με την υποστήριξη του Παναθηναϊκού σε δύο εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού πριν από λίγους μήνες και αφού δεν είχε καταφέρει να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του, μπήκε δειλά στην προετοιμασία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πήγε στην Ολλανδία με την αποστολή, δεν αγωνίστηκε ούτε σε ένα από τα επτά φιλικά του Παναθηναϊκού, αλλά μέρα με τη μέρα και σκαλί - σκαλί ανέβαινε το βουνό...

Δεν έφτασε ακόμα στην κορυφή, έχει δρόμο μπροστά του μέχρι να τον δούμε σε επίσημο αγώνα. Αλλά ο 27χρονος χαφ, ο οποίος μέχρι να υποβληθεί σε επέμβαση ήταν και βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδας, δεν απέχει πλέον πάρα πολύ. Εδώ και τρεις εβδομάδες παίρνει μέρος στα προπονητικά «διπλά», σταδιακά θα προσπαθήσει να αυξήσει την ένταση στην εκγύμνασή του και στόχος όλων στον Παναθηναϊκό είνια να τον δουν απόλυτα έτοιμο στο γήπεδο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν βιάζεται κανείς στη συγκεκριμένη περίπτωση και ορθώς!

Επισημαίνεται ότι στη θέση του αμυντικού μέσου έχει αποχωρήσει ο νεαρός Σεχ Νιάς, ο οποίος επέστρεψε μετά το δανεισμό του στη Λιλ και έχει αποκτηθεί ο 32χρονος Ισπανός Ρουμπέν Πέρεθ, ως ελεύθερος από τη Λεγανές. Οι Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Αγιούμπ, Αθανασκόπουλος και Σερπέζης (χρησιμοποιήθηκε στα φιλικά ως στόπερ) και οι επιτελικοί Βιγιαφάνιες - Μπουζούκης είναι οι υπόλοιποι χαφ του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση (δανεικός με οψιόν αγοράς) του 24χρονους Σουηδού Ρόμαν Λούντκβιστ από την ολλανδική Χρόνινχεν.

Παρών ξανά και ο Πούγγουρας, 3-0 τον Παναθηναϊκό Β'

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπαιξε για 30 λεπτά (ένα ημίχρονο) και έδειξε ότι βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής στη δράση. Επιπλέον σημαντική είδηση αποτέλεσε και η πρώτη εφετινή παρουσία του Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος επίσης αγωνίστηκε για ένα ημίωρο.

Το σκορ άνοιξε στο 7′ από κόρνερ του Ενγκμπακοτό και λάθος κεφαλιά του Κούτσια προς την εστία της ομάδας του. Στο 11′ ο Ξενόπουλος έβγαλε τετ α τετ του Αϊτόρ, ενώ στο 18′ ο Σάντσες αφύλαχτος από κοντά έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Στο 21′ από μπαλιά του Κουρμπέλη στην «πλάτη» της άμυνας, ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ από πλάγια δεξιά αλλά το διαγώνιο σουτ του έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Ιωαννίδης είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο 34′ από κάθετη πάσα του Χατζηθεοδωρίδη και πλασέ που απέκρουσε ο Ξενόπουλος και στο 39′ από ατομική ενέργεια και σουτ που κατέληξε άουτ. Στο 44′ ο Καρλίτος με ατομική ενέργεια από αριστερά που κατέληξε σε ένα υπέροχο σε εκτέλεση ψηλοκρεμαστό πλασέ στο «Γ», πέτυχε το 2-0. Στο 50′ σε αντεπίθεση ο Αϊτόρ έβγαλε τετ α τετ τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος πέρασε τον εξερχόμενο Ξενόπουλο αλλά έφυγε πλάγια και το πλασέ του πρόλαβε να διώξει στη γραμμή ο Μαρτίνης. Το τελικό 3-0 ήρθε από ενέργεια του Σάντσες από δεξιά και σέντρα σουτ που κόντραρε στον Ρόμπι και άλλαξε πορεία.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Σάντσες, Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια, Σερπέζης (30′ Πούγγουρας), Κουρμπέλης (30′ Βιγιαφάνιες), Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Καρλίτος, Ιωαννίδης.

Παναθηναϊκός Β: Ξενόπουλος, Ζαφείρης (30΄Σερπέζης), Κούτσιας (30′ Μαρτίνης), Αντωνίου (54′ Παυλάκης), Ρόμπι, Θεοχάρης (42′ Καρνέσης), Σαρδέλης (54′ Νταμπίζας), Ηλιάδης (42′ Καρβούνης), Σέχου (42′ Ματσαδές), Αθανασακόπουλος, Μπιλάλ (42′ Κρυπαράκος).

Όσοι αγωνίστηκαν ως βασικοί στο χθεσινό φιλικό εναντίον του Παναιτωλικού έκαναν αποθεραπεία, με εξαίρεση τον Σιδερά που λόγω ελαφρού χτυπήματος, έκανε μόνο ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ατομικό ακολούθησαν οι Σένκεφελντ, Αγιούμπ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα