Βόλος: Τα ενθαρρυντικά μηνύματα και η δουλειά στην ομοιογένεια

Βόλος: Τα ενθαρρυντικά μηνύματα και η δουλειά στην ομοιογένεια

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Τα ενθαρρυντικά μηνύματα και η δουλειά στην ομοιογένεια

bet365

Στον Βόλο είναι πολύ ικανοποιημένοι από την εικόνα στο πρόσφατο τουρνουά. Στέλνει θετικά μηνύματα το σύνολο του Αμπασκάλ, αλλά φυσικά χρειάζεται κι άλλη δουλειά για να αποκτήσει περισσότερη χημεία.

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της σεζόν μπαίνει πλέον ο Βόλος, με τους ανθρώπους της ομάδας να μένουν πολύ ικανοποιημένοι από το πρόσωπο που έδειξε στο τουρνουά που διοργανώθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Βόλος επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ στο πρώτο ματς και ηττήθηκε με 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο. Παρά την ήττα από τους Αρκάδες, η ομάδα της Μαγνησίας παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, με σταθερά πατήματα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν έτοιμο αντίπαλο. Γενικότερα έπειτα και από τα δύο αυτά φιλικά τεστ στον Βόλο πήραν ενθαρρυντικά μηνύματα για το σύνολο που χτίζεται φέτος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κι άλλη δουλειά.

Το βασικό από εδώ και πέρα είναι ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ να δώσει ομοιογένεια στην ομάδα του για να βγάζει περισσότερους αυτοματισμούς. Φυσικά ακόμα είμαστε στην αρχή και ο Βόλος όπως και όλες οι ομάδες προέρχονται από καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία ώστε οι Βολιώτες να αποκτήσουν διάρκεια στην απόδοσή τους όταν ξεκινήσουν και τα επίσημα ματς. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και το φετινό καλοκαίρι έγιναν αρκετές μεταγραφικές κινήσεις και χρειάζεται έμφαση σε αυτό το κομμάτι και βέβαια χρόνος προκειμένου να οικοδομηθεί ένα συμπαγές σύνολο όπως πέρυσι.

Στο τελευταίο χθεσινό φιλικό με τον Αστέρα, ο Βόλος παρουσιάστηκε με δύο σχηματισμούς. Ξεκίνησε με 3-5-2 και στη συνέχεια άλλαξε σε 4-3-3 (το οποίο μπορεί να γίνεται και 4-2-3-1). Ο Αμπασκάλ έχει δουλέψει δύο-τρία συστήματα από την αρχή της προετοιμασίας και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι έχει πλέον κατασταλάξει σε αυτό που θεωρεί ως καταλληλότερο. Γενικότερα ο 32χρονος Ισπανός τεχνικός συνεχίζει να περνάει την αγωνιστική φιλοσοφία του, η οποία όπως έχουμε επισημάνει, βασίζεται στο build up, με σωστό passing game και ανάπτυξη από την άμυνα.

Ήδη από τις μεταγραφές που έχουν γίνει, ξεχωρίζουν οι Ρεγκατίν και Ορόζ, οι οποίοι με την τεχνική κατάρτιση που διαθέτουν μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα μεσοεπιθετικά. Το σημαντικό πάντως είναι ότι ο Αμπασκάλ έχει στα χέρια του παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται σε πάνω από μία θέσεις και ότι το ρόστερ διαθέτει βάθος. Συνεπώς έχει αρκετές επιλογές για να παρουσιάσει ο Βόλος και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο και μια πορεία ανάλογη ή ακόμα και καλύτερη της περσινής. Ικανοποίηση λοιπόν από τα θετικά μηνύματα, αλλά και αρκετή ακόμα δουλειά είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Βόλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα