ΑΕΚ: Οι τομές, οι μεταγραφές, οι «βασικοί» και οι επόμενες κινήσεις

ΑΕΚ: Οι τομές, οι μεταγραφές, οι «βασικοί» και οι επόμενες κινήσεις

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι τομές, οι μεταγραφές, οι «βασικοί» και οι επόμενες κινήσεις

bet365

Το Gazzetta μετά τις ολοκληρωτικές αλλαγές που συντελούνται στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ρίχνει μια ματιά συνολικά στον τρόπο που διαμορφώνεται ο βασικός κορμός του ρόστερ.

Ριζικές αλλαγές θα έχει η ενδεκάδα της ΑΕΚ, όπως αναλύσαμε πρόσφατα. Σίγουρα οι οκτώ, μπορεί ακόμα και οι εννιά από τους ενδεκαδάτους να είναι καινούργιοι συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Η φετινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με το ηχηρό... χαστούκι από τη Βελέζ, ωστόσο η Ένωση είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει μπροστά για να παρουσιάσει ένα σύνολο ομαδικό και αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν πέρυσι. Εκτός από τις βαθιές τομές σε επίπεδο ενδεκάδας, αξίζει να δούμε και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το κιτρινόμαυρο ρόστερ για τη νέα σεζόν συνολικά.

Οι κινήσεις που απομένουν

Ο Μιλόγεβιτς στο φιλικό ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης

Όπως είναι γνωστό, η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα προχωρήσει σίγουρα στην απόκτηση ενός βασικού αριστερού εξτρέμ, ενώ υπάρχει η επιθυμία απόκτησης και ενός δημιουργικού κεντρικού μέσου. Για τα αριστερά το όνομα του Νίκλας Ελίασον βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, με τον παίκτη να επιθυμεί να πάρει μεταγραφή για την Ένωση, αλλά τη Νιμ να κρατάει ακόμα αντιστάσεις. Μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και αν η ΑΕΚ τελικά στραφεί σε εναλλακτικές που έχει ήδη.

Από εκεί και πέρα μέχρι τις 31 Αυγούστου τίποτα δεν μπορεί να αποκλείεται καθώς μέχρι το deadline μιας μεταγραφικής περιόδου τα πάντα είναι ανοικτά. Δηλαδή σε περίπτωση που προκύψει πρόταση για παίκτη του βασικού κορμού και αυτή ικανοποιεί, τότε είναι προφανές πως θα υπάρξει και αντικατάσταση εκείνου που θα αποχωρήσει.

Το παζλ του βασικού κορμού

Ο Μισελέν στο ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης

Στα μετόπισθεν, όπως είχαμε υπογραμμίσει στην ανάλυση των ριζικών αλλαγών στην ενδεκάδα, υπάρχει ένα ολικό makeover στις βασικές επιλογές. Ο Στάνκοβιτς στο τέρμα με δεύτερο τον Τσιντώτα, ο Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Μιτάι από πίσω του και ο Μισελέν στο δεξί με τον Μπακάκη ως δεύτερο. Στο κέντρο της άμυνας Τζαβέλλας και Βράνιες είναι οι δύο βασικές επιλογές, ενώ πίσω τους υπάρχουν ο Σβάρνας, ο Λάτσι και ο Μήτογλου.

Στη μεσαία γραμμή στο «6» ήρθε ο Λε Ταλέκ και θα υπάρχει και ο Σιμόες όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις του άξονα είναι οι Σιμάνσκι, Σάκχοφ και ο Γαλανόπουλος, για τον οποίο μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και τον έχει αναγκάσει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία να ακολουθεί ατομικό. Στον άξονα «κουμπώνει» και η πιθανή προσθήκη με ακόμα έναν παίκτη με δημιουργικά χαρακτηριστικά που θα μπορεί να παίζει είτε στο «8» είτε στο «10», όπου υπάρχει ο Μάνταλος με εναλλακτική επιλογή τον Τάνκοβιτς.

Ο τελευταίος φαίνεται πως θα καλείται να δίνει λύσεις όπου προκύπτει ανάγκη. Στα άκρα για παράδειγμα η ΑΕΚ δεδομένα θέλει να αποκτήσει τον βασικό αριστερό εξτρέμ που γράψαμε και προηγουμένως καθώς ουσιαστικά εκεί από τους υπάρχοντες μόνο ο Αλμπάνης μπορεί να αγωνιστεί μιας και ο Τάνκοβιτς αναλαμβάνει περισσότερο κεντρικό ρόλο με τον Μιλόγεβιτς. Όσο για τη δεξιά πτέρυγα ουσιαστικά υπάρχει μόνο ο Λιβάι Γκαρσία, γι' αυτό και εκεί δεν θα ήταν παράλογο αν η ΑΕΚ έβλεπε μια προσθήκη κάποια στιγμή. Τέλος για την κορυφή της επίθεσης τα πράγματα είναι δεδομένα με την επιστροφή του Αραούχο που πλαισιώνει τον Ανσαριφάρντ, με τον Αργεντινό φορ φυσικά να λογίζεται ως βασική επιλογή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα