ΑΕΚ: Οι ολοκληρωτικές αλλαγές σε άμυνα και ενδεκάδα

ΑΕΚ: Οι ολοκληρωτικές αλλαγές σε άμυνα και ενδεκάδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι ολοκληρωτικές αλλαγές σε άμυνα και ενδεκάδα

bet365

Η ΑΕΚ προχωράει σταδιακά στη ριζική αλλαγή στην ενδεκάδα της σε σχέση με την περσινή χρονιά, έχοντας ήδη κάνει ολικό... makeover στην αμυντική της γραμμή.

Η τελευταία μεταγραφική προσθήκη της ΑΕΚ είναι ο Κλεμάν Μισελέν, ο οποίος από χθες ανήκει και επίσημα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Οι κιτρινόμαυροι συνεχίζουν έτσι σταδιακά το φετινό καλοκαίρι να προχωρούν στις βαθιές τομές που είχε ανάγκη το ρόστερ τους προκειμένου να παρουσιάσουν μία διαφορετική εικόνα μετά την περσινή απογοητευτική χρονιά. Βέβαια τα πράγματα για την Ένωση δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά έπειτα από τον αποκλεισμό - σοκ από τη Βελέζ που την άφησε εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει πλέον...

Πήγε για... makeover στην άμυνα και το πέτυχε

Ένας από τους πλέον σημαντικούς τομείς στους οποίους η ΑΕΚ ήταν επιβεβλημένο να αναβαθμιστεί ήταν η αμυντική τους γραμμή. Αυτή που πλήγωσε την ΑΕΚ ανεπανόρθωτα πέρυσι και εξ αρχής υπήρχε η πρόθεση για ξήλωμα και ριζικές αλλαγές. Τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, ωστόσο μετά και την τελευταία προσθήκη η Ένωση έχει ουσιαστικά αλλάξει όλες τις βασικές της επιλογές στα μετόπισθεν. Ήρθε ο Στάνκοβιτς για τη θέση του τερματοφύλακα, το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα συνθέτουν οι Τζαβέλλας και Βράνιες, ενώ τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν στο ρόστερ και οι δύο ακραίοι μπακ που προορίζονται για βασικές επιλογές, δηλαδή οι Χατζισαφί και Μισελέν.

Ο Μισελέν στα γραφεία της ΑΕΚ

Ο Λε Ταλέκ και μια ακόμα έξτρα κίνηση στον άξονα

Στη μεσαία γραμμή για τη βασική ενδεκάδα έχει ήδη έρθει ο Λε Ταλέκ και συγκεκριμένα για τη θέση του «εξαριού». Ο 31χρονος Γάλλος αμυντικός χαφ αποτελούσε προσωπική επιλογή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που τον γνώριζε άριστα από τον Ερυθρό Αστέρα και ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να προσφέρει στο ανασταλτικό κομμάτι. Για τον άξονα ενδέχεται να γίνει ακόμα μια έξτρα κίνηση μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου με έναν ποιοτικό κεντρικό μέσο που να έχει δημιουργικά χαρακτηριστικά και να αποτελεί μία έξτρα μεταγραφή εκτός από αυτή του αριστερού εξτρέμ που δεδομένα θα αποτελεί την επόμενη κίνηση της ΑΕΚ.

Ο Λε Ταλέκ στο ΑΕΚ - Βελέζ

Ο Λιβάι Γκαρσία στα δεξιά και ο Ελίασον (;) στα αριστερά

Στα άκρα ο Μιλόγεβιτς έχει ως βασικότατη επιλογή τον Λιβάι Γκαρσία από τη δεξιά πτέρυγα και όπως ήταν γνωστό από την περσινή σεζόν η ΑΕΚ θα έβγαινε στο μεταγραφικό παζάρι για την απόκτηση και ενός βασικού αριστερού εξτρέμ. Γι' αυτήν κινείται πλέον η Ένωση με το θέμα του Ελίασον της Νιμ να παραμένει στο επίκεντρο, παρότι οι κιτρινόμαυροι έχουν εισπράξει αρνητικές απαντήσεις από τον γαλλικό σύλλογο. Την ίδια στιγμή ο παίκτης έχει μεταφέρει στην ομάδα του ότι θέλει να πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ. Είναι μια υπόθεση που αναμένεται να ξεκαθαρίσει όπως και να 'χει το επόμενο διάστημα, με την ΑΕΚ να διαθέτει και εναλλακτικές περιπτώσεις, θέλοντας στο τέλος να κάνει μια πραγματικά σωστή επιλογή για την αναβάθμιση και της αριστερής πτέρυγας.

Ο Ελίασον που θέλει η ΑΕΚ

Ο Αραούχο στην κορυφή και οι 8 ή 9 καινούργιοι της ενδεκάδας

Στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο πραγματοποίησε την επιστροφή του στην ΑΕΚ και ήρθε να πάρει φανέλα βασικού, με δεύτερο τον Ανσαριφάρντ. Ο «Τσίνο» αυτή τη φορά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μόνιμα καθώς η Ένωση τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει σε διάφορες προσπάθειές της στο πρόσφατο παρελθόν. Έτσι οι αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ με τις λεγόμενες βασικές επιλογές θα φτάσουν σίγουρα τις οκτώ, μπορεί και τις εννιά! Ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τον Μάιο στη συζήτηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας είχε προαναγγείλει επτά προσθήκες «ενδεκαδάτων». Ο αριθμός αυτός θα ξεπεραστεί και στην ΑΕΚ ελπίζουν μετά το ευρωπαϊκό «ναυάγιο» να συνθέσουν ένα ομαδικό σύνολο που θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από το περσινό.

Ο Αραούχο επέστρεψε στην ΑΕΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα