Πόσο κοντά είναι ο Τζιοβίνκο στον ΠΑΟΚ; Το Gazzetta αναλύει

Πόσο κοντά είναι ο Τζιοβίνκο στον ΠΑΟΚ; Το Gazzetta αναλύει

Πόσο κοντά είναι ο Τζιοβίνκο στον ΠΑΟΚ; Το Gazzetta αναλύει

bet365

Ο Τζιοβίνκο είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, αλλά μόνο εύκολη δεν ειναι η περίπτωση του.

Η προγραμματισμένη για το Σάββατο συνάντηση του Φαχάντ Μπιν Ναφίλ, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Αλ Χιλάλ, με τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο στην Αυστρία, θα καθόριζε τη μοίρα του Ιταλού μεσοεπιθετικού στην Σαουδική Αραβία. Κι αυτό που προέκυψε αργά χτες το βράδυ ήταν πως «άνοιξε η πόρτα της εξόδου»!

Ο 34χρονος πρώην άσος της Γιουβέντους έχει συμβόλαιο έως το Δεκέμβριο του 2021, ωστόσο η απόφαση για να αποχωρήσει από τον σύλλογο με τον οποίο μέσα σε 2,5 χρόνια κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και το Champions League Ασίας, μάλλον μοιάζει να είναι ειλημμένη και οριστική:

Ο Τζιοβίνκο αποχωρεί από την Αλ Χιλάλ!

Ο λόγος; Οι πρωταθλητές Σαουδικής Αραβίας θέλουν να προχωρήσουν σε ανανέωση του ρόστερ τους, ο Ζαρντίμ δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα του Ιταλού στο φινάλε της περσινής σεζόν, παρότι ήταν από τους πρωταγωνιστές του 17ου πρωταθλήματος στην ιστορία της Αλ Χιλάλ, η οποία έχει βρει στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου, Ματέους Περέιρα (Γουέστ Μπρομ), τον αντικαταστάτη του.

Οι επαφές με ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για τον ΠΑΟΚ; Ότι άνοιξε ο δρόμος για να έρθει στην Τούμπα! Οι «ασπρόμαυροι», άλλωστε, έχουν κάνει πολλές επαφές με τον 34χρονο σούπερ σταρ γι’ αυτό και στην πατρίδα του θεωρούν ότι είναι «έτοιμος για μια νέα εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το μέλλον του δεν θα είναι στην Ιταλία αλλά στην Ελλάδα»!

Η αλήθεια είναι πως ο «Δικέφαλος», λόγω της παρουσίας του Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει ένα μικρό προβάδισμα. Οι δυο τους έχουν αναπτύξει άριστες σχέσεις το διάστημα της συνεργασίας του στην Αλ Χιλάλ, πανηγύρισαν τρόπαια και η μεταξύ τους επικοινωνία μπορεί να είναι το κλειδί της μεγάλης μεταγραφικής κίνησης που ετοιμάζεται να κάνουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι συμπατριώτες του «αν τον κάνεις να αισθανθεί σημαντικός και πως η ομάδα χτίζεται γύρω του», τότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου. Κι αυτό έχουν κάνει οι «ασπρόμαυροι», στις μέχρι τώρα επαφές που είχαν με τον Τζιοβίνκο.

Τον έκαναν να αισθανθεί σημαντικός και σπουδαίος γι’ αυτό που έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Από τον ΠΑΟΚ έχουν πει ότι μπορούν να περιμένουν τον Ιταλό μεσοεπιθετικό μέχρι το τέλος των καλοκαιρινών μεταγραφών. Μιλάμε για μια υπόθεση αρκετά περίπλοκη, καθώς το συμβόλαιό του με την Αλ Χιλάλ είναι σε ισχύ, τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου και όλες οι πλευρές περιμένουν και θέλουν να κλείσουν ένα επωφελές «deal», που θα τους ικανοποιεί όλους, τόσο τους Άραβες που θέλουν να τον αφήσουν ελεύθερο, καλύπτοντας ένα μέρος των αποδοχών του, όσο και τον ποδοσφαιριστή που θέλει να πάρει την υψηλότερη αποζημίωση (το συνολικό συμβόλαιο προβλέπει ετήσια αμοιβή κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ) και να υπογράψει με λιγότερα χρήματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι «ασπρόμαυροι» γνωρίζουν ότι πρέπει να ανεβάσουν την αρχική προσφορά τους (2 εκατομμύρια καθαρά για διετές συμβόλαιο) και να πλησιάσουν τα χρήματα που θέλει (3 εκατομμύρια) ο Τζιοβίνκο για την επόμενη διετία.

Το κλειδί, πάντως, είναι να επισημοποιηθεί η λύση της συνεργασίας του με την Αλ Χιλάλ. Μετά όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν, ίσως, η κατάληξη του δρόμου να είναι η Θεσσαλονίκη και η Τούμπα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα