Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 9)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 9)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 9)

bet365

To Gazzetta βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης καταγράφει όλα όσα θα συμβαίνουν στην προετοιμασία (και όχι μόνο…) των «ασπρόμαυρων» στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

Στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου, προφανώς, μετά από σχεδόν τέσσερις εβδομάδας προετοιμασίας, αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν πολλά πράγματα σ’ ότι αφορά τον βασικό κορμό της ομάδας. Για τον Ρουμάνο τεχνικό το ιδανικό σενάριο είναι να έχει 15-16 βασικούς ποδοσφαιριστές, το λέει και το ξαναλέει σχεδόν καθημερινά, μια πρώτη ένδειξη των προθέσεων του θα τη δούμε στο τρίτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στη Χέρακλες το μεσημέρι (15:00) της Τετάρτης.

Στο πρώτο κομμάτι της σημερινής προπόνησης ο 52χρονος τεχνικός δούλεψε μ’ ένα σχήμα ενδεκάδας ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του συγκεκριμένες κινήσεις σε φάσεις άμυνας και επίθεσης, κυρίως τους έδειξε ότι θέλει να κινούνται γρήγορα πάνω στο χορτάρι.

Η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει κόντρα στη Χέρακλες, ενδεχομένως να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από ένα 45λεπτο, όπως συνέβη στα δύο προηγούμενα φιλικά, με την τακτική προσέγγιση να παραμένει σταθερή στο αγαπημένο 4-2-3-1.

Οι ένδεκα που θα πάρουν φανέλα βασικού είναι οι παρακάτω:

ΠΑΟΚ-σχήμα με Χέρακλες

Οι ενοχλήσεις που έχει Αντρίγια Ζίβκοβιτς από το χτύπημα στην προχτεσινή προπόνηση τον αφήνουν εκτός του αρχικού πλάνου, ενώ σ’ ότι αφορά τον Γιάσμιν Κούρτιτς συνέχισε και σήμερα το έξτρα ατομικό πρόγραμμα προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η υπόθεση του αριστερού μπακ

Οι κινήσεις του ΠΑΟΚ στο φετινό μεταγραφικό παζάρι είναι στοχευμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις ελλείψεις του ρόστερ: Δεξί μπακ, επιθετικός, κεντρικός χαφ, αριστερός μπακ (που έρχεται), «δεκάρι» (που ακολουθεί) και τέλος.

Μέχρι τώρα έχουν αποκτηθεί οι τρεις (Τέιλορ, Ολιβέιρα, Κούρτιτς) από τους πέντε ποδοσφαιριστές που έχει ζητήσει ο Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό να έχει στα χέρια του μια λίστα με επιλογές ποδοσφαιριστών για τη θέση του αριστερού μπακ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τον «εκλεκτό» προκειμένου να τρέξουν οι εξελίξεις, να γίνουν οι επαφές και ενδεχομένως να προκύψει συμφωνία.

Στη λίστα υπάρχει και το όνομα του Ράφα Σοάρες. Ο 26χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ είναι μια επιλογή για το «Δικέφαλο», έχει απασχολήσει και σε προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο η προτεραιότητα δίνεται σε άλλον παίκτη της λίστας.

Χαμόγελα για δύο

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ενέα Μιχάι δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο γόνατο όπου είχε εγχειριστεί και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας.

Σήμερα είδαμε για πρώτη φορά τον Ντάγκλας Αουγκούστο στο γήπεδο. Ο Βραζιλιάνος μέσος, που από την πρώτη μέρα της παρουσίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείο, βγήκε στο γήπεδο και πραγματοποίησε το πρόγραμμά του, με την επιστροφή του να προσδιορίζεται σε περίπου ένα μήνα, λόγω της θλάσης στον τετρακέφαλο.

Φιλικό 120 λεπτών με Φέγενορντ

Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στη Φέγενορντ, το μεσημέρι της Κυριακής (25/7) θα διεξαχθεί υπό διαφορετικές συνθήκες. Συγκεκριμένα ο κύκλος των φιλικών στην Ολλανδία θα κλείσει με μια αναμέτρηση στο φημισμένο «Ντε Κάιπ» συνολικής διάρκειας 120 λεπτών.

Οι προπονητές των δύο ομάδων έχουν συμφωνήσει όπως ο φιλικός αγώνας να χωριστεί σε τέσσερα 30λεπτά, αντί για δύο 45λεπτά που ισχύει σχεδόν πάντα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους ποδοσφαιριστές και να δοκιμάσουν διάφορα πράγματα λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους.

Η επιστροφή του Μπίσεσβαρ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν συμμετείχε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, λόγω των υποχρεώσεων που είχε με την ομάδα του Σουρινάμ στο Gold Cup. Η παρουσία του ολοκληρώνεται τα ξημερώματα (02:00) με τον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα εναντίον της Γουαδελούπης.

Στη συνέχεια θα πάρει λίγες μέρες άδειας για να ξεκουραστεί από τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Σουρινάμ και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενταχθεί στις προπονήσεις του «Δικεφάλου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.