Σαρλερουά - ΠΑΟΚ 0-2: Πήρε μπρος με Ολιβέιρα

Σαρλερουά - ΠΑΟΚ 0-2: Πήρε μπρος με Ολιβέιρα

Σαρλερουά - ΠΑΟΚ 0-2: Πήρε μπρος με Ολιβέιρα

bet365

Ο Νέλσον Ολιβέιρα άνοιξε λογαριασμό και ο ΠΑΟΚ με τα γκολ του Πορτογάλου φορ και του Τόμας Μουργκ επικράτησε 2-0 της Σαρλερουά στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε την τακτική προσέγγιση του αγώνα περιμένοντας να δει πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές του στα νέα αγωνιστικά δεδομένα και στο αγαπημένο του «4-2-3-1». Πολλά από τα πράγματα που δουλεύονται στις προπονήσεις επί ολλανδικού βγήκαν κατά τη διάρκεια του φιλικού.

Το ζητούμενο για τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν να δει πράγματα όπως το χτίσιμο των επιθέσεων από τον τερματοφύλακα, με πολλές πάσες και γρήγορη μεταφορά της μπάλας. H πίεση ψηλά και τα διαστήματα υψηλής έντασης ήταν ακόμη δύο στοιχεία που επιδιώκει να βάλει στο παιχνίδι ο 52χρονος τεχνικός.

Είχε τις στιγμές του ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» απείλησε την εστία της Σαρλερουά με δύο μακρινά σουτ από τον Ροντρίγκο (18’) και τον Βιεϊρίνια (19') πριν φτάσουμε στο πρώτο αναγκαστικό διάλειμμα του αγώνα. Μετά από πέντε βροχερές μέρες στην Ολλανδία, ο ήλιος βγήκε στον ουρανό του Apeldoorn.

H πιο καλή στιγμή των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο μισάωρο προέκυψε από την συνεργασία του Αμρ Ουάρντα και του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με το σουτ του Σέρβου να στέλνει την μπάλα πάνω από το δοκάρι (24’). Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κάρολ Σφιντέρσκι είχε την στιγμή του, αστοχώντας μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον ΠΑΟΚ να έχει βρει τρόπους να διασπάσει την άμυνα της βελγικής ομάδας.

Σαρλερουά-ΠΑΟΚ

Ο Κόφι πάντως δεν νικήθηκε ούτε από το σουτ του Ζίβκοβιτς (44’), αλλά ούτε από την κεφαλιά του Κρέσπο (45’) στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ανοιξε λογαριασμό ο Ολιβέιρα

Το β’ μέρος ξεκίνησε με γκολ για τον ΠΑΟΚ. Το περίτεχνο πλασέ του Νέλσον Ολιβέιρα έδειξε γιατί οι «ασπρόμαυροι» επιδίωξε και τον έκανε δικό του. Στο 47’ από την εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, ο ορεξάτος και δραστήριος Πορτογάλος φορ βρήκε για πρώτη φορά ανεπίσημα το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Οι επαφές της μπάλας και οι υποδοχές με πλάτη του 29χρονου επιθετικού ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα σχεδόν αλάνθαστες, ενδεικτικές της διάθεσης που είχε το ένα από τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα του «Δικεφάλου» αυτό το καλοκαίρι.

Σαρλερουά-ΠΑΟΚ

Οι στατικές φάσεις που δουλεύονται στο Apeldoorn μπήκαν στο ρεπορτόριο των Κυπελλούχων Ελλάδας κάτι που φάνηκε στη φάση με την οποία μπήκαν μπροστά στο σκορ απέναντι σε μια ομάδα που συνέχισε και στο δεύτερο 45λεπτο με την ίδια ενδεκάδα, καθώς σε μια εβδομάδα ξεκινάει το βελγικό πρωτάθλημα, με αντίπαλο στην πρεμιέρα την Οστάνδη.

Πίεση και προσήλωση στο στόχο

Ο Λουτσέσκου έριξε στο χορτάρι μια διαφορετική ενδεκάδα για να δει σε ποια κατάσταση και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του. Ο Ρουμάνος τεχνικός σηκώθηκε πολλές φορές από τον πάγκο του και με φωνές ζητούσε από τους παίκτες του να μείνουν ψηλά, να πιέσουν την πρώτη πάσα της Σαρλερουά και να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους.

Στο 64’ ο Γιώργος Βρακάς πλησίασε στο 2-0, ενώ η βελγική ομάδα έφτασε με τον Ριμπέιρο, μετά από 65 λεπτά στο παιχνίδι για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, αλλά η αντίδραση του Ζίφκο Ζίβκοβιτς ήταν η σωστή στο σουτ του Βραζιλιάνου επιθετικού. Ο Σέρβος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν εκεί που έπρεπε και στο σουτ του πρώην μέσου του Ολυμπιακού, Γκιγιόμ Ζιλέ (72’).

Γκολ και στο φινάλε

Ο τραυματισμός του Χρήστου Τζόλη σε μια κόντρα με τον Φαν Κλέμπουτ προκάλεσε μια μικρή ανησυχία, αλλά ο 19χρονος επιθετικός βγήκε από το ματς περισσότερο για προληπτικούς λόγους και για να μην επιβαρύνει το αριστερό πόδι του μετά το χτύπημα που δέχθηκε σε μια φάση του αγώνα.

Σαρλερουά-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το δεύτερο μέρος όπως το ξεκίνησε. Με γκολ. Η βολίδα του Τόμας Μουργκ με το θαυματουργό αριστερό του στο 89' έγραψε το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου φιλικού των «ασπρόμαυρων» στην Ολλανδία.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Ουάρντα, Σφιντέρσκι.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Ζ. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Νινούα, Τσιγγάρας, Μούργκ, Τζόλης (83’ Λάμπρου), Βρακάς, Ολιβέιρα.

Σαρλερουά: Κόφι, Κνέζεβιτς, Ντεσολέιλ (30’ Βασίνσκι), Ανδρέου, Ιλαϊμαχαρίτρα, Μοριόκα, Ζιλέ (77’ Χέντρικξ), Ζαρουρί, Καγιέμπε, Μπεντιά (61’ Ριμπέιρο), Τσατσούα (46’ Φαν Κλέμπουτ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα