Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 5)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 5)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 5)

bet365

To Gazzetta βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης καταγράφει όλα όσα θα συμβαίνουν στην προετοιμασία (και όχι μόνο…) των «ασπρόμαυρων» στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

Η πέμπτη μέρα της παραμονής του ΠΑΟΚ στο Apeldoorn ήταν αρκετά γεμάτη, ξεκινώντας το πρωί από την επιστροφή -με τον παραδοσιακό τρόπο του «τούνελ»- του «άσωτου υιού», Αμρ Ουάρντα.

Το θέμα του Αιγύπτιου μπαίνει προς το παρόν στο «αρχείο». Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για να ενσωματωθεί στο γκρουπ. Ο Αμρ είναι ένα παιδί, κυριολεκτικά, που θέλει ειδική διαχείριση και ο Ρουμάνος προπονητής το γνωρίζει.

Αύριο, μάλιστα, στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στη Σαρλερουά (14:00) θα βρίσκεται στις μια από δύο ενδεκάδες που θα μοιραστούν το χρόνο συμμετοχής στα δύο 45λεπτα.

Στο φιλικό του Σαββάτου θα δούμε για πρώτη φορά τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς και με την παρουσία του δίνει άλλη ποιότητα στην ομάδα. Δε θα δούμε τον Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος θα μείνει εκτός για να μην επιβαρυνθεί, ούτε φυσικά τους τραυματίες Ινγκασον και Αουγκούστο.

Η πεποίθηση του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πιστεύει και το είπε το πρωί της Παρασκευής στους παίκτες του, ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας (5 Αυγούστου) για το UEFA Europa Conference League και μάλιστα είναι πεπεισμένος πως μέχρι τότε θα έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία του.

Ξέρει ότι πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα, το κυριότερο να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και το «πιστεύω» στα αποδυτήρια της Τούμπας, μαζί με την ποιότητα που λείπει από το «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

Ποιοτικές προσθήκες

Η προσθήκη του Γιασμίν Κούρτιτς είναι μια αξιόλογη κίνηση, προστίθεται ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά που λείπουν από την ομάδα. O Σλοβένος αναμένεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και μία μέρα αργότερα θα τον υποδεχθούμε στο Apeldoorn.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σίντζι Καγκάβα, επίσης, είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό κρατήστε το.

Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα γίνουν τουλάχιστον άλλες 2-3 ανάλογες προσθήκες σημαντικών ποδοσφαιριστών. Κι αυτό κρατήστε το.

Πειθαρχία και ισορροπία

Το ξαναγράφω γιατί όντως ο Λουτσέσκου δε χαμπαριάζει τίποτα. Κάτι που το κατάλαβε για τα καλά σήμερα το πρωί ο Χρήστος Τζόλης. Αφορμή για να τ' ακούσει ο μικρός του ΠΑΟΚ ήταν το γεγονός πως δεν επέστρεφε στην άμυνα όσο γρήγορα ήθελε ο προπονητής του.

«Τι έγινε Χρήστο; Γιατί δεν επιστρέφεις γρήγορα στην άμυνα; Θα τρέχουν μόνο πέντε και οι υπόλοιποι θα τους βλέπουν; Εσύ πρέπει να είσαι ο πρώτος που θα επιστρέφει και αυτό πρέπει να το καταλάβεις», του είπε σε έντονο ύψος.

Μιλάμε για το «wonder kid» του ΠΑΟΚ, έναν παίκτη που μονοπωλεί την κουβέντα γύρω από μια πιθανή πώληση σε ομάδα του εξωτερικού. Για τον Ρουμάνο προπονητή, πάντως, είναι ένας ποδοσφαιριστής του ρόστερ, που θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει σκληρά μέχρι να έρθει, αν έρθει, η όποια πρόταση πώλησής του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.