Το... όραμα της ΕΠΟ, η Παράγκα και «το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδάνε»

Το... όραμα της ΕΠΟ, η Παράγκα και «το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδάνε»

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τη δυσχερέστατη θέση της ΕΠΟ και του Θοδωρή Ζαγοράκη, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν και τις ιστορίες (για αγρίους) που αφηγήθηκε στο Gazzetta ο Γιάννης Σπάθας.

Φτάσαμε λίγες ημέρες πριν από την πολυθρύλητη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στην οποία υποτίθεται ότι θα υιοθετήσει στο καταστατικό της όλες τις τροποποιήσεις που έχουν προταθεί από την «Ολιστική Μελέτη» των FIFA/UEFA και ακόμη άκρη δεν έχει βρεθεί! Διότι ο Ζαγοράκης είναι «όμηρος» της γενικής συνέλευσης (δηλαδή των προέδρων των ΕΠΣ, και το ήξερε προτού εκλεγεί) και κάποιοι συνεχίζουν να μην βάζουν μυαλό...

Η ΕΠΟ δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα ούτε με τους UEFΑτζήδες ούτε με την κυβέρνηση αν δεν «περάσει» η ολιστική μελέτη στο καταστατικό της όπως θέλουν οι Ευρωπαίοι. Δηλαδή σε αδρές γραμμές και για να μην πολυλογούμε: με λιγότερες εξουσίες στην Εκτελεστική Επιτροπή, με περισσότερες στον CEO και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και με πιο «ανοιχτή» τη γενική συνέλευση ως προς την δεξαμενή των εκλεκτόρων.

Το ήξεραν προ Ζαγοράκη, το ξέρουν και μετά Ζαγοράκη: θα «στεγνώσει» οικονομικά η ΕΠΟ και οι ΕΠΣ από την Πολιτεία και την UEFA αν συνεχίσουν τα τερτίπια οι διάφοροι σύμβουλοι που δεν θέλουν να χάσουν οι ΕΠΣ τη δύναμη της απόλυτης εξουσίας. Και δεδομένου ότι η εθνική ομάδα δεν... προβλέπεται να προκριθεί σύντομα σε μεγάλη διοργάνωση για να φέρει ζεστό χρήμα στην ομοσπονδία, αλλά και ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου δεν μπορούν να αποφέρουν τεράστια έσοδα, πάλι η μεγαλύτερη πηγή της θα είναι οι σύλλογοι. Με τα παντός είδους «ποσοστά» που λαμβάνει (από μεταγραφές, πρόστιμα κ.ο.κ). Αν το θέλουν έτσι οι πρόεδροι, έτσι θα γίνει! Εκείνοι έχουν τη δύναμη της ψήφου στη γενική συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας. Μετά, όμως, η ομοσπονδία θα υποστεί και τις συνέπειες.

Τους το ξεκαθάρισε ο Λάκοβιτς και μαθαίνουμε ότι δεν θα... ασχοληθούν πολύ μαζί τους και τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια. Οχι το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τα... ανώτατα κλιμάκια! Δηλαδή, εκτός από το κόψιμο των όποιων επιχορηγήσεων στα ερασιτεχνικά σωματεία (λάθος θα είναι αυτό, τα σωματεία δεν ευθύνονται για τα πολλά δεινά), δεν θα έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα η κυβέρνηση να την αφήσει την ΕΠΟ στην τύχη της αν δεν ψηφίσει όλες τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Κι ας είναι «δικός» της ο Ζαγοράκης, ο οποίος ψηφίστηκε με τις ευλογίες ΝΔ και UEFA! Δεν θα... χαρίσει κάστανα η κυβέρνηση επειδή ο Ζαγοράκης είναι ευρωβουλευτής της ΝΔ. Ούτε η UEFA θα χαρίσει κάστανα στην ΕΠΟ επειδή τον ήθελε διότι είχε το ιδανικό προφίλ (με άλλον CEO για να τρέχει το μαγαζί, όμως...) ως ο αρχηγός της εμβληματικής πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004.

Ποιος ξέρει λοιπόν.... Μετά τη χθεσινή και τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, μπορεί τελικά να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αν δεν υπήρχε το ηλικιακό όριο του νόμου Αυγενάκη και οι σερί αναβολές των εκλογών λόγω κορονοϊού, πρόεδρος της ΕΠΟ θα ήταν σήμερα ο 70χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Σταύρος Ψαρόπουλος, πρώην πλέον πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου και όχι ο Ζαγοράκης ο οποίος θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση από πολύ – πολύ νωρίς αν δεν ψηφιστεί τη Δευτέρα η «Ολιστική»...


Υ.Γ. 1: Εχουν μεγάλη πλάκα ώρες – ώρες οι ομάδες της SL1. Από τη μια λένε «δεν αρχίζουμε το πρωτάθλημα αν δεν γίνει κεντρική διαχείριση» και από την άλλη το 90% είτε έχει ήδη υπογράψει, είτε έχει δώσει τα χέρια με ένα από τα συνδρομητικά κανάλια (Nova – Cosmote TV)! Koροϊδευόμαστε μεταξύ μας, δηλαδή! Πάντως μετά από δύο χρόνια (Νοva – EΡΤ τότε) «χωρίζονται» σε δύο κανάλια οι ομάδες. Και το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά στον Ελληνα τηλεθεατή της Superleague1 δεν θα αρκεί μια και μοναδική συνδρομή. Αλλά αυτό (σωστά) ουδόλως ενδιαφέρει τις ομάδες! Μια χαρά μπόλικα εκατομμυριάκια θα πάρουν και από τη Nova και από την Cosmote TV! Εκατομμύρια τα οποία – sorry, αλλά – απέχουν πολύ απ΄ αυτό που προσφέρουν ως θέαμα οι περισσότερες εξ' αυτών.

Υ.Γ. 2: Ο Παναγιώτης Δαλαταριώφ έκανε τις ερωτήσεις που έπρεπε να κάνει. Και ο - «το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδάνε» - Γιάννης Σπάθας είχε το δικαίωμα να απαντήσει όπως ήθελε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta. Το εμπεδώσαμε: «Ο Θωμάς ήταν φίλος του Σωκράτη, εγώ ήμουν φίλος του Θωμά, του δίναμε συμβουλές για να προστατεύει τον Ολυμπιακό, ποτέ δεν ζήτησε να κάνω κάτι άσχημο στο ποδόσφαιρο, εγώ είχα συμβουλευτικό και φιλικό ρόλο».

Δικαίωμα και δικό μας να αξιολογούμε αυτά που διαβάζουμε να λέει. Κρίνεται γι' αυτά που αποφασίζει να εκφράσει δημόσια. Και – ποιος ξέρει; – μπορεί και να πιστεύει ότι του έκανε και καλό η συνέντευξη αυτή που θα μείνει για πάντα αποθηκευμένη σε μια γωνιά του διαδικτύου! Επειδή, πάντως, πρέπει να έχουμε... σφαιρική εικόνα ας κρατήσουμε στο αρχείο μας κι αυτή τη συνέντευξη του Αρη Λουκόπουλου. Ας την κρατήσουμε τουλάχιστον μέχρι να δώσει ο Σπάθας στο Gazzetta τα απομαγνητοφωνημένα έγγραφα εκείνων των συνομιλιών για να τα δημοπρατήσει η ιστοσελίδα, όπως ο ίδιος είπε.

Αν τα δώσει, ας βάλουμε στην άκρη τη συνέντευξη του πρώην προέδρου της Παναχαϊκής που είχε πει μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος είχε γνωρίσει τον Θωμά Μητρόπουλο στον Σωκράτη Κόκκαλη, ότι στήνονταν διαιτητές και ότι η «Παράγκα» ήλεγχε το ποδόσφαιρο από κορυφής μέχρι ονύχων τότε, «βγάζοντας πρωταθλητές από τα ερασιτεχνικά μέχρι την Α΄ Εθνική». Μέχρι τότε, τα διαβάζουμε όλα και ο καθένας ανάλογα με το μυαλό που κουβαλά και την κρίση του, κάνει την αξιολόγησή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...