Κεκ στο Gazzetta: «Μετά από 10 χρόνια στην Ιταλία, η Ελλάδα θα είναι παιχνιδάκι για τον Κούρτιτς»

Κεκ στο Gazzetta: «Μετά από 10 χρόνια στην Ιταλία, η Ελλάδα θα είναι παιχνιδάκι για τον Κούρτιτς»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σλοβενίας, Ματίας Κεκ, μιλά στο Gazzetta για τον Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος πλησιάζει στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του 32χρονου Σλοβένου μέσου, Γιάσμιν Κούρτιτς, από την Πάρμα. Το έντονο πρέσινγκ του Δικεφάλου στους Τζαλομπλού για τον γεννηθέντα την 10η Ιανουαρίου 1989 στο Τρσόνμελι φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τις επόμενες μέρες να πάρει το φύλλο πορείας για την Ολλανδία, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των Κυπελλούχων Ελλάδας. Ποιος είναι όμως ο Γιάσμιν Κούρτιτς;

Φαρμακερό πόδι, στο καλύτερο σημείο της καριέρας του

Η δεκαετής εμπειρία του στην Ιταλία, τα ματς με την Ελλάδα για το Nations League, τα στοιχεία που μπορεί να κάνουν τη διαφορά στον ΠΑΟΚ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σλοβενίας, Ματίας Κεκ, μιλά στο Gazzetta.

«Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και αυτό είναι ατού για τον προπονητή. Μπορεί να βάλει ως κεντρικό μέσο, αλλά και να τον τραβήξει στα πλάγια. Είναι aggresive παίκτης με μεγάλη εμπειρία. Για μένα το δυνατό του σημείο είναι το φαρμακερό πόδι. Δεν είναι ότι μπορεί να σκοράρει εκτός περιοχής, αλλά μπορεί με τις σέντρες του να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα».

Ξέρετε πολλούς που να παίζουν 10 χρόνια ανελλιπώς στην Ιταλία;

Άλλωστε, έχει και ο ίδιος ενδιαφέρον. Σε περίπου ενάμιση μήνα θα τον έχει κοντά του για τα ματς με Σλοβακία, Μάλτα και Κροατία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ο ίδιος δεν έχει αμφιβολία, στέκεται στην εμπειρία του και φέρνει στο μυαλό του το ματς με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

O Ματίας Κεκ

«Έχει μεγάλη εμπειρία και δεν είναι παίκτης Serie B. Εγώ, ως ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Σλοβενίας, θα ήθελα να αποχωρήσει από την Πάρμα γιατί δεν αξίζει σε αυτόν τον παίκτη να παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Παίζει 10 χρόνια στη Serie A ανελλιπώς. Γνωρίζετε πολλούς που να το κάνουν; Για την εθνική Σλοβενίας είναι πολύ σημαντικός, βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος. Το είδατε, νομίζω, και στα ματς με την Ελλάδα».

Παιχνιδάκι η πίεση στην Ελλάδα

Τι μπορεί να δώσει ο Κούρτιτς στον ΠΑΟΚ; Τι διαφορετικό μπορεί να προσφέρει; Θα αντέξει την πίεση μιας ομάδας που θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή στο πρωτάθλημα;

«Το καλό για τον ΠΑΟΚ ή για οποιαδήποτε άλλη ομάδα τον αποκτήσει είναι ότι παίρνει έναν παίκτη που είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Σκληρός αμυντικά, έχει την εμπειρία πότε και πώς να κόψει τον αντίπαλο. Επιθετικά όπως σας είπα είναι aggresive, πατάει περιοχή, γίνεται επικίνδυνος.

Έχει 10 χρόνια στην Ιταλία. Αλήθεια, πιστεύω ότι η πίεση στην Ελλάδα θα του είναι παιχνιδάκι. Στην Ιταλία ακόμη και στις πιο μικρές ομάδες ο κόσμος ασχολείται όλη τη μέρα και ασκεί τρομερή πίεση. Δεν θα έχει πρόβλημα στην Ελλάδα.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι είναι νικητής. Εκνευρίζεται όταν χάνει και αυτό είναι σημαντικό για όλη την ομάδα. Ο προπονητής θέλει να βλέπει αυτόν τον εγωισμό με όρια και ο Γιάσμιν δεν τα ξεπερνά.

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ κάνει καλή κίνηση. Παίρνει έναν παίκτη από την Ιταλία, της οποίας το πρωτάθλημα είναι σίγουρα ανώτερο από το ελληνικό. Δεν ξέρω τι μπορεί να λέτε στην Ελλάδα για την ηλικία του ή για το γεγονός ότι η Πάρμα υποβιβάστηκε. Εγώ είμαι σίγουρος ότι αν δεν είσαι καλός, δεν μπορείς να παίξεις 10 χρόνια στην Ιταλία».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα