ΕΠΟ: Τελεσίγραφο από FIFA/UEFA και Αυγενάκη για την υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης χωρίς αλλαγές

ΕΠΟ: Τελεσίγραφο από FIFA/UEFA και Αυγενάκη για την υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης χωρίς αλλαγές

bet365

Τελευταία προειδοποίηση από FIFA/UEFA και Λευτέρη Αυγενάκη προς την ΕΠΟ για την υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης χωρίς τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ομοσπονδίας, ενόψει της γενικής συνέλευσης της 19ης Ιουλίου.

Μετά την... πρωινή «προειδοποιητική βολή» των FIFA/UEFA προς την ΕΠΟ σχετικά με την πλήρη εναρμόνιση του καταστατικού της με την Ολιστική Μελέτη στην προσεχή γενική συνέλευση της 19ης Ιουλίου, το μεσημέρι ακολούθησε τετραμερής τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν FIFA, UEFA, EΠΟ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Αν, μάλιστα, ρίξει κάποιος μια ματιά στα στελέχη που εκπροσώπησαν την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα διαπιστώσει τη βαρύτητα του θέματος που έχει προκύψει. Πώς έχει προκύψει; Από τις αλλαγές που θέλει να κάνει η ΕΕ της ΕΠΟ σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει η «Ολιστική Μελέτη», η οποία θεωρητικά θα υιοθετούνταν στο σύνολό της ως μέρος του Καταστατικού της ομοσπονδίας.

Θέματα όπως οι εξουσίες του νέου CEO, oι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η εκπροσώπηση φορέων στη γενική συνέλευση και στην Εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας αποδεικνύονται «ακανθώδη», καθώς η ΕΕ θέλει να τροποποιήσει πολλά εξ' αυτών, εν αντιθέσει με τις «επιταγές» των FIFA/UEFA, οι οποίες έχουν ήδη υιοθετηθεί από την κυβέρνηση.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη τόσο από την πλευρά των ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών όσο και από την πλευρά του Λ. Αυγενάκη υπογραμμίστηκε σε όλους τους τόνους ότι αν δεν ψηφιστεί ως έχει (δίχως αλλαγές) η Ολιστική Μελέτη ως μέρος του καταστατικού της ΕΠΟ, θα «παγώσει» η οικονομική ενίσχυση από FIFA, UEFA προς την ΕΠΟ και από την κυβέρνηση προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Πλέον οι επόμενες τέσσερις ημέρες θα είναι καθοριστικές για το τι θα ψηφιστεί τελικά την προσεχή Δευτέρα και ενώ ο Θ. Ζαγοράκης βρίσκεται στη... μέση, καθώς δεν έχει τον έλεγχο της εκτελεστικής επιτροπής. Δεν αποκλείεται να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη αύριο (Πέμπτη, 15/7) μεταξύ των FIFA/UEFA και του προέδρου της ΕΠΟ.

Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες εκτός από τον Λευτέρη Αυγενάκη οι εξής:

-FIFA (Nodar Akhalkatsi - Διευθυντής Ομοσπονδιών Ευρώπης, Laura Dijak - Υπεύθυνη Εθνικών Ομοσπονδιών, Rolf Tanner - Επικεφαλής θεμάτων Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών).

-UEFA (Zoran Lakovic - Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, Μάριος Γεωργίου - Υπεύθυνος Εθνικών Ομοσπονδιών, Luca Nicola - Επικεφαλής θεμάτων Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών, Yann Hafner - Επικεφαλής σε θέματα Καταστατικών και Κανονισμών).

- ΕΠΟ (Θοδωρής Ζαγοράκης – πρόεδρος, Ιάκωβος Φιλιππούσης – εκτελεστικός γραμματέας, Παναγιώτης Δημητρίου - αναπληρωτής πρόεδρος, Αστέριος Αντωνίου – α' αντιπρόεδρος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα