Βάτσλικ: Ο κορυφαίος, οι 10 γεμάτες σεζόν κι η διαχείριση στα γόνατα

Βάτσλικ: Ο κορυφαίος, οι 10 γεμάτες σεζόν κι η διαχείριση στα γόνατα

Βάτσλικ: Ο κορυφαίος, οι 10 γεμάτες σεζόν κι η διαχείριση στα γόνατα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα για τη μεταγραφή του Βάτσλικ στον Ολυμπιακό.

Σήμερα ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει λοιπόν την απόκτηση του Τόμας Βάτσλικ, ενός εκ των κορυφαίων, κατά κάποιους ο κορυφαίος, γκολκίπερ του Euro.

Και δεν είναι μόνο η περίφημη «Equipe», που τον ανέδειξε, μόλις χθες, ως τον τερματοφύλακα με την συνολικά καλύτερη βαθμολογία στη διοργάνωση. Και το Yahoo ήταν που δίνοντας την ιδανική ενδεκάδα του Euro μέχρι, τότε, και τα πρώτα νοκ άουτ, τον Τσέχο είχε κάτω από τα δοκάρια.

Για την ακρίβεια

Τερματοφύλακας: Tomas Vaclik (Czech Republic)

Αμυντικοί: Denzel Dumfries (Netherlands) Matthijs de Ligt (Netherlands), Andreas Christensen (Denmark), Leonardo Spinazzola (Italy)

Μέσοι: Manuel Locatelli (Italy), Giorgino Wijnaldum (Netherlands), Kevin de Bruyne (Belgium)

Επιθετικοί: Romelu Lukaku (Belgium), Patrick Schick (Czech Republic), Cristiano Ronaldo (Portugal)

Τέλος πάντων, καταλαβαίνω ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί οι δύο τραυματισμοί που είχε εδώ κι ένα χρόνο στα γόνατα του ο Βάτσλικ, πόσο δε μάλλον μετά την έκταση που πήρε χθες στα social media η φήμη ότι δεν πέρασε τα ιατρικά κλπ, κλπ.

O Βάτσλικ

Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσω κάτι: ο Βάτσλικ ευθύς εξ αρχής συζητώντας με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είχε αναφερθεί στα θέματα με τα γόνατα του. Κι είχε εξηγήσει ότι μπορεί και το διαχειρίζεται. Ότι ξέρει τα θέματα του κι ότι τα διαχειρίζεται χωρίς πρόβλημα. Κάτι, άλλωστε, που αποδείχθηκε από τα έξι 90λεπτα που έπαιξε στο Euro μέσα σε 19 ημέρες! Πηγαίνοντας μάλιστα από την Σκοτία στην Αγγλία, από εκεί στην Ουγγαρία και στο τέλος στο Αζερμπαϊτζάν. Με πολλές μετακινήσεις δηλαδή σε αυτό το διάστημα των τριών εβδομάδων.

Γενικά πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι από τότε που άρχισε να παίζει σε υψηλό επίπεδο, στην Α΄ κατηγορία Τσεχίας, ο 32χρονος Τσέχος είχε πάντοτε γεμάτες σεζόν: 32 ματς το 2011-12, 41 ματς το 2012-13, 37 ματς το 2013-14, 40 ματς το 2014-15, 41 ματς το 2015-16, 43 ματς το 2016-17, 45 ματς το 2017-18, 45 ματς και το 2018-19, 49 ματς το 2018-19 και 37 ματς το 2019-20. Με εξαίρεση την τελευταία σεζόν, στην οποία έπαιξε μόνο οκτώ παιχνίδια. Προσέξτε, ότι δεν υπολογίζω τα δεκάδες παιχνίδια του με τις Εθνικές ομάδες της Τσεχίας-πάνω από 70! Για παράδειγμα, φέτος εκτός από τα οκτώ παιχνίδια με τη Σεβίλλη, έπαιξε άλλα 13 με την Εθνική του.

O Τζολάκης

Παρένθεση: Τον Οκτώβρη του 2010 ο Βάλτσικ είχε αντιμετωπίσει με την Εθνική Τσεχίας των Ελπίδων την αντίστοιχη ελληνική, με Φορτούνη, Σιόβα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Καρέλλη κ.α. Οι Τσέχοι είχαν κερδίσει εντός έδρας 3-0 και στην Τρίπολη 2-0.

Νομίζω δε πραγματικά ότι με την παρουσία και των Κρίστινσον και Τζολάκη, ο Ολυμπιακός έχει μία ευκαιρία στη νέα σεζόν να αξιοποιήσει και τους τρεις γκολκίπερ του. Ποιος ο λόγος να παίζει ο Βάτσλικ Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, όταν υπάρχουν δύο άλλα παιδιά που δείχνουν ένα τόσο καλό βαθμό ετοιμότητας;

Παρεμπιπτόντως, ο Μαρτίνς στο χθεσινό φιλικό με την Γαλατασαράι είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει με βασικό τον Ισλανδό.

Και κάτι άλλο: έγραφα χθες εδώ σε ένα κομμάτι για το πόσο λείπει από τον Ολυμπιακό ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ, όπως ο Ρόνι Λόπες και σχολίαζα, «εγώ δεν λέω ότι ντε και καλά αυτός πρέπει να είναι ο Λόπες, ενδεικτικά το αναφέρω γιατί ο Ολυμπιακός με αυτόν μιλάει τώρα (όχι ότι δεν είναι πραγματικά καλός παίκτης, αλλά πάντοτε υπάρχουν ακόμη καλύτεροι)». Και είδατε ότι βγήκε άμεσα το όνομα του Έντουαρντς της Γκιμαράες…

Άσχετο: Επειδή γίνονται πολλές σχετικές ερωτήσεις, γύρω από το ότι ο Φορτούνης έχει υποστεί χιαστούς εδώ και 15 ημέρες κι ακόμη δεν έχει κάνει την αναγκαία επέμβαση, η απάντηση είναι ότι περιμένει τη γέννηση του πρώτου του παιδιού και αμέσως μετά θα μπει για το χειρουργείο.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ η ταινία που ετοίμασαν ο Ν. Γαβαλάς κι οι συνεργάτες του για το 46ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού. Άντε και του χρόνου!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.