Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 1)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 1)

Απ’ την Ολλανδία με αγάπη… (Day 1)

bet365

To Gazzetta βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης καταγράφει όλα όσα θα συμβαίνουν από σήμερα (12/7) μέχρι και τις 26 Ιουλίου στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστησε το «στρατηγείο» του σε γνωστά (ολλανδικά) λημέρια και ο ΠΑΟΚ από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στο Apeldoorn κινείται στους ρυθμούς του «στρατηγού».

Η ισχυρή προσωπικότητα του 52χρονου προπονητή επιβεβαιώθηκε από το πρώτο λεπτό του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ένα κομμάτι στο οποίο ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός κλειστού και «έτοιμο για όλα» γκρουπ.

Ο Λουτσέσκου ξέρει ότι πρέπει να χτίσει πάνω στη νοοτροπία του νικητή. Το είπε στη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του πριν από το ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Δεν έμεινε, όμως, μόνο στα λόγια, ξεκίνησε να κάνει από την πρώτη κιόλας προπόνηση στα γήπεδα του Apeldoorn, εδώ όπου περιμένει σκληρή δουλειά τους 29 διαθέσιμους (συν τους Ίνγκασον-Αουγκούστο) ποδοσφαιριστές.

Η πρώτη προπόνηση ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές να είναι χωρισμένοι σε δύο γκρουπ και να δουλεύουν οι μισοί (κατά βάση μεσοεπιθετικοί) με τον Λουτσέσκου και οι υπόλοιποι (αμυντικοί) με τους συνεργάτες του. Ένα μεγάλο κομμάτι αφιερώθηκε στις ασκήσεις τακτικής.

Ο Ελ Καντουρί στο «δέκα»

Εκεί, είδαμε τον Ομάρ Ελ Καντουρί σε ρόλο «δεκαριού». Ο Μαροκινός τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τον Σίντζι Καγκάβα να μην μπορεί να ανεβάσει ακόμη στροφές και τον Αμρ Ουάρντα να χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως και ο νεαρός Γιάννης Κωνσταντέλιας, φαντάζει στο μυαλό του Ρουμάνου προπονητή ως ιδανική επιλογή πίσω από τον επιθετικό.

Δεν ξέρουμε αν θα το κρατήσει και στη συνέχεια, αλλά σ’ ένα μεγάλο μέρος των ασκήσεων τακτικής εκεί κινήθηκε ο Καντουρί, την ώρα που ο Αντρέ Βιεϊρίνια πατούσε για άλλη μια φορά σε ολλανδικό έδαφος, αλλά δεν μπήκε στην προπόνηση, καθώς προτιμήθηκε να προφυλαχθεί ακολουθώντας το δικό του πρόγραμμα.

Το... δεξί του Μιχαηλίδη

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης μετά το τέλος της προπόνησης έμεινε στο γήπεδο και μαζί με τον Ιταλό συνεργάτη του Λουτσέσκου, Πάολο Καστορίνα (υπεύθυνος ατομικής βελτίωσης) δούλεψαν πάνω στο δεξί πόδι του νεαρού κεντρικού αμυντικού, που έχει ένα πολύ καλό αριστερό πόδι, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει μια σημαντική αδυναμία του.

Στο Apeldoorn εμφανίστηκαν κατά σειρά ο Ινγκι Ινγκασον, ο Ντάγκλας Αουγκούστο και ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Ισλανδός στόπερ και ο Βραζιλιάνος μέσος θα ακολουθήσουν πρόγραμμα αποθεραπείας και δεν πρόκειται να βγουν στο γήπεδο, ενώ ο Πολωνός επιθετικός συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας.

Με εντολή του ίδιου του Λουτσέσκου στήθηκε το καθιερωμένο τούνελ από το οποίο πέρασε ο Κάρολ για το… καλώς όρισες!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.