Ο Αραούχο και η Α.Ε.Κ. του Μιλόγεβιτς!

Ο Αραούχο και η Α.Ε.Κ. του Μιλόγεβιτς!

Ο Αραούχο και η Α.Ε.Κ. του Μιλόγεβιτς!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον «Τσίνο», τη συνέχεια στην ενίσχυση και εστιάζει στα φιλικά προετοιμασίας και την ομάδα που δημιουργεί ο Σέρβος προπονητής, ενώ υπάρχουν υστερόγραφα.

Διανύουμε ώρες, από 24 έως 48 για την ακρίβεια, για την ολοκλήρωση μιας πολύ σημαντικής προσθήκης για την ΑΕΚ. Η οποία προφανώς και δεν είναι άλλη από αυτή του Σέρχιο Αραούχο ο οποίος δεν έρχεται πλέον στην ομάδα και την Αθήνα για να μας χαρίσει μια καλή σεζόν και βλέπουμε... Τούτη τη φορά έρχεται για να μείνει! Το deal μεταξύ του Αργεντινού ποδοσφαιριστή και της Ένωσης αφορά συνεργασία για τέσσερα χρόνια και αυτό έχει τη σημασία του.

Το νούμερο «11», το οποίο συνιστά το αγαπημένο όλων των ΑΕΚτζήδων, θα τοποθετηθεί ξανά σε πλάτη αγαπημένου έπειτα από πολλά χρόνια. Έγινε λατρεμένος αριθμός από τον Θ(ε)ωμά Μαύρο και συνεχίστηκε να είναι τέτοιο από τη νεότερη (ίσως και καλύτερη για κάποιους) έκδοσή του, τον Ντέμη Νικολαΐδη. Χρειάστηκε να έρθει ο «Τσίνο» προκειμένου να αναγνωριστεί ότι το δύσκολο και βαρύ «11» της ΑΕΚ βρήκε την... πλάτη που του αρμόζει...

Για αγωνιστικούς και συναισθηματικούς λόγους. Ο Αραούχο είναι μια κλάση πάνω απ' όσους επιθετικούς είδαμε (ίσως με τον Πόνσε) τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ (ίσως και όχι μόνο αλλά αυτό είναι υποκειμενικό), ενώ την ίδια ώρα έχει τον χαρακτήρα αυτό που δεν γίνεται να μη δεθείς μαζί του. Από την άλλη είναι και αυτή η ομάδα που σε κάνει... καψούρη και ας μη τη γνώριζες ποτέ μικρός στην Αργεντινή, όπως ο Σέρχιο... Ήρθαν και... κούμπωσαν οι δυο τους και αυτό το απόλαυσε ο ΑΕΚτζής.

Το καλό μαντάτο είναι ότι θα συνεχίσει να το απολαμβάνει ο Ενωσίτης και τούτη τη φορά για πολλά χρόνια. Ο Αραούχο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνει στην ΑΕΚ για 4 χρόνια και ταυτόχρονα θα συνδέσει το όνομά του μια για πάντα με το αγαπημένο «11» όλων των Ενωσιτών αλλά και με το νέο γήπεδο της ομάδας, θα ζήσει την Νέα Φιλαδέλφεια (πάντα αν όλα πάνε – εξελιχθούν όπως αναμένεται). Το πιο σημαντικό ωστόσο όπως έχω γράψει και ξαναπεί είναι ότι έρχεται γιατί είναι απαραίτητος στο αγωνιστικό πρότζεκτ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς με το οποίο θα ασχοληθούμε από δω και παρακάτω στο κείμενο!

Ο «Μίλο» απέδειξε ότι πρέπει να στηριχθεί!

μιλογεβιτς

Το σημείωνα μόλις στο πρώτο φιλικό τεστ. Θαρρώ ότι αυτό είναι και το ουσιαστικό και πλέον σημαντικό συμπέρασμα από την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας και των τεσσάρων φιλικών αγώνων που έδωσαν οι «κιτρινόμαυροι» στην Ολλανδία: ό,τι δηλαδή ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μας παρουσίασε κάτι που σε υποχρεώνει να αναγνωρίζεις ότι με τις απαραίτητες 11αδατες προσθήκες ποιότητας μπορεί να σου φτιάξει κάτι πολύ όμορφο και ανταγωνιστικό στο χορτάρι.

Η ΑΕΚ έπαιξε τέσσερα δυνατά φιλικά με ομάδες που είτε έχουν σκοπό να πρωταγωνιστήσουν είτε το κάνουν ήδη. Επιπρόσθετα όλες όσες αντιμετώπισε είναι ομάδες που θα αγωνιστούν είτε σε Champions League είτε σε Europa League. Κοινώς σε μια καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση απ' ότι οι ελληνικές ομάδες στη πλειοψηφία τους. Κι όμως αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Φέγενορντ που ήταν το πλέον αρνητικό της τεστ, σε όλα τα υπόλοιπα (κόντρα σε Φίτεσε, Αντβέρπ και Μπριζ), τα πήγε καλύτερα και από το αναμενόμενο, ή το προσδοκώμενο...

Τι σημαίνει αυτό; Για να μην παρεξηγήσει κανείς αυτό που σημειώνω: πολύ απλά ότι με το ίδιο υλικό με την περσινή σεζόν και χειρότερο ίσως υπό την έννοια ότι έφυγαν κιόλας παίκτες και άλλοι λείπουν (Τσιγκρίνσκι, Ολιβέιρα, Κρίστισιτς, λείπει ο Σιμόες τραυματίας), είχε πολύ καλύτερη εικόνα. Είδαμε ένα ποδοσφαιρικό πλάνο με αρχή, μέση και τέλος. Όχι τρελά πράγματα... Δεν θα ήταν και φυσιολογικό άλλωστε να δούμε τέτοια... έργα!

Ο Σέρβος προπονητής απέδειξε (και εντός αποδυτηρίων πιστέψτε με) ότι συνιστά έναν τεχνικό που αξίζει να στηριχθεί και αυτό προσπαθεί να πράξει η διοίκηση. Θα έπρεπε νωρίτερα; Προφανώς... Μα δεν ήταν εφικτό. Η απόκτηση του Λε Ταλέκ (πλην των Τζαβέλλα, Στάνκοβιτς και Μήτογλου) και αυτή του Αραούχο (εφόσον και τυπικά τελειώσει) είναι σημαντικότατες προς αυτήν την κατεύθυνση διότι συνιστούν επιλογές (και) του προπονητή. Ειδικότερα όμως επειδή παίζουν σε θέσεις που η ΑΕΚ υποφέρει τούτη την περίοδο αφού έχει διαθέσιμες λύσεις από μία έως καμία. Τόσο απλά...

Τώρα απαιτείται επιπλέον... γκάζι στην ενίσχυση για τα άκρα της άμυνας όπου το γνωρίζαμε ότι υπάρχει ζήτημα αλλά το επιβεβαίωσαν και όσα είδαμε στην Ολλανδία. Δεν πρέπει όμως η ΑΕΚ να λαθέψει σε αυτές τις δυο θέσεις, σε καμία των περιπτώσεων, διότι έτσι θα απογειώσει και τους μπροστινούς των μπακ (Λιβάι Γκαρσία για παράδειγμα) και φυσικά είναι απαραίτητοι γι' αυτό που παίζει ο Μιλόγεβιτς!

Υγ: Πετάει... φωτογραφία κάποιος στο FB με τον Μπεν Αρφά... Άλλος ρωτάει για Γιόβετιτς... Ένας τρίτος για Ριμπερί και πάει... γράφοντας διότι έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά ονόματα από επίδοξους (μάλλον) συναδέλφους στα social media. Έχουν όλοι τους εκπληκτική (εκ των έσω) πληροφόρηση. Παιδιά πιστεύει κανείς ότι αν γίνει ένα τέτοιο deal θα είναι εύκολο να μείνει κρυφό; Όταν είναι να προκύψει κάτι σαν γεγονός θα το δούμε. Τώρα αν έχουν και ποιοι προταθεί μικρή αξία έχει...

Υγ2: Το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις για όλους μας. Έδωσε λεφτά η ΑΕΚ ήδη φέτος; Δεν δίνει ούτε φέτος; Η αλήθεια είναι όπως γουστάρει ο καθένας να είναι... Η ουσία είναι αλλού: να χτίσεις και να δημιουργήσεις για να φτάσεις εκεί που θες. Αυτό δεν το καταφέρνεις μόνο με τα χρήματα. Επί της ουσίας δεν το καταφέρνεις σε καμία περίπτωση με τα λεφτά. Στην ΑΕΚ απόδειξη συνιστά το περσινό καλοκαίρι με εκείνο του 2017 όπου ακολούθησε ο τίτλος, η αήττητη πορεία στην Ευρώπη με μυθικό ρεκόρ και η πρόκριση στον τελικό τότε. Πολύ μικρότερο μπάτζετ σε όλα τα επίπεδα τότε από το περσινό. Και; Στην ΑΕΚ άλλωστε ποτέ δεν υπήρχε το μεγαλύτερο μπάτζετ, όταν κυριαρχούσε υπήρχε πάντα η καλύτερη ομάδα εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων (εννοώ τα αποδυτήρια).

Υγ3: Δεν διαβάσατε ποτέ στο Gazzetta και από εμένα εδώ και μια εβδομάδα ότι θα 'χε κλείσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός έως χθες... Ποτέ όμως μη τα κάνετε... αχταρμά στο κεφάλι σας επειδή υπάρχουν πλέον πολλά ΜΜΕ και πολλές φωνές! Αν έγινε κάτι τέτοιο και αν κάπου γράφτηκε ή ειπώθηκε κάτι τέτοιο ΚΑΚΙΣΤΑ έγινε... Σχετικά με την περίπτωση Χατζισαφί είναι νομίζω απλό το συμπέρασμα: η ΑΕΚ χρειάζεται πολύ καλύτερό του... Αυτό! Πολύ καλύτερό του...

Υγ4: Έγραψα εδώ στο Gazzetta (και ευτυχώς τα γραπτά μένουν) με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Euro ότι η Ιταλία είναι το φαβορί! Ήταν και επιβεβαιώθηκε στον τελικό. Για μας τους λάτρεις της Αγγλίας είναι μια συνεχή αγωνιστική πρόοδος η παρουσία σε ημιτελικά στο Μουντιάλ και τελικό σε Euro... Το επόμενο βήμα είναι η κατάκτηση ενός major τίτλου. Μακάρι να το πετύχουμε. Κι αν δεν: μαθημένοι είμαστε ντε σε όλα, μαθημένοι στα δύσκολα και στα σκ@τ@ όσο γλέντι και να μας κάνετε, το 'χουμε κάνει πρώτοι στον εαυτό μας από τη στιγμή που επιλέξαμε να στηρίζουμε τα Λιοντάρια. Μπράβο στην Ιταλία το άξιζε περισσότερο απ' όλους και δη την Αγγλία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...