Ρούμπεν Πέρεθ: Ζήτησε δυο διαρκείας και έφτασε να γίνει αρχηγός! (vids)

Ρούμπεν Πέρεθ: Ζήτησε δυο διαρκείας και έφτασε να γίνει αρχηγός! (vids)

bet365

Ο Ρούμπεν Πέρεθ ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το Gazzetta παρουσιάζει τον απίθανο τρόπο με τον οποίο έπαιξε στην Λεγκανές, όσα πέρασε με τον κορονοϊό, τα... νεύρα των συμπαικτών του και το πάθος για την προπονητική!

Ο Παναθηναϊκός πολύ σύντομα φαίνεται ότι θα έχει ολοκληρώσει την δεύτερη μεταγραφή του για την φετινή θερινή περίοδο των προσθαφαιρέσεων στα ρόστερ και ο 32χρονος αμυντικός χαφ, Ρούμπεν Πέρεθ, έχοντας πλέον μείνει ελεύθερος από την Λεγκανές, θα φορέσει τα πράσινα.

Όπως ανέφερε και στις πρώτες του δηλώσεις στο Gazzetta, γνωρίζει τον Παναθηναϊκό, έχει ήδη μάθει πράγματα από τον Χουάνκαρ με τον οποίο επικοινώνησε και το «τριφύλλι» ενισχύεται με εμπειρία από το ισπανικό ποδόσφαιρο και... έναν φωνακλά στον άξονα!

  • Μεταγραφή για... δυο εισιτήρια διαρκείας!

Κι όμως, το κίνητρο για να μετακινηθεί ο Ρούμπεν Πέρεθ στη Λεγκανές πίσω στο 2016, ενισχύθηκε από το δώρο που ήθελε να κάνει στον αδερφό του και το ... παιχνίδι που του έπαιξε ο άλλοτε συμπαίκτης του στα κλιμάκια της Ατλέτικο και τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Μπουτάρκε, Φελίπε Μορένο Παβόν.

Ο διαφαινόμενος νέος χαφ του Παναθηναϊκού, με την άνοδο της Λεγκανές στην LaLiga το καλοκαίρι του 2016, επικοινώνησε με τον Παβόν που τον ήξερε πολύ καλά και του ζήτησε να του κρατήσει δυο εισιτήρια διαρκείας της ομάδας, προκειμένου να τα κάνει δώρο στον αδερφό του.

«Αν υπογράψεις για την ομάδα, τότε θα τα έχεις έτοιμα» αποκρίθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Λεγκανές, ρίχνοντας άδεια για να πιάσει γεμάτα κι όμως τα κατάφερε να πάρει τον Πέρεθ στον σύλλογο!

Από το 2016 μέχρι και του 2018 ο έμπειρος «κόφτης» αγωνίστηκε στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού αφού ακόμα ανήκε στην Γρανάδα, ενώ, όταν πλέον υπέγραψε για να γίνει μόνιμος ποδοσφαιριστής της Λεγκανές, συμφώνησε για συμβόλαιο 3+1 ετών.

Αν το κλαμπ είχε καταφέρει να πάρει την άνοδο την περασμένη σεζόν, τότε δεν θα είχε τεθεί καν θέμα αποχώρησής του, ωστόσο, ο Πέρεθ αισθάνεται πως θέλει ένα φιλόδοξο και μεγαλύτερη πρότζεκτ σε κάποια μεγάλη κατηγορία...

  • Τον τρόμαξε ο κορονοϊός, κόλλησε τον Ιανουάριο

Στην Ισπανία τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα ζόρικα με τον κορονοϊό και με όλη αυτή την κατάσταση ο Ρούμπεν Πέρεθ είχε τρομάξει πολύ. Πέρα από την άσχημη αίσθηση των αγώνων δίχως οπαδούς και το γεγονός πως «μπαίναμε στο γήπεδο και ήταν απλά οι ομάδες και οι δημοσιογράφοι», ο 32χρονος χαφ είχε ανησυχήσει πολύ με την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα που έπρεπε να τηρεί κατά γράμμα και όσο πιο ευλαβικά ήταν δυνατό...

Ο Χουάν Μουνιόθ ήταν κρούσμα στην Λεγκανές το περασμένο φθινόπωρο και μάλιστα, όταν έγινε γνωστό πως είχε θετικό τεστ, ήταν λίγες ώρες αφότου έκανε παρέα με τον Πέρεθ! «Μιλούσαμε, ήμασταν κοντά, είχαμε φάει μαζί στο ίδιο τραπέζι και ξαφνικά μάθαμε ότι ήταν θετικός... Τότε είναι που σε τρομάζει και σκέφτεσαι ότι μπορεί να το έχεις κολλήσει κι εσύ...».

Τελικά ο Ρούμπεν Πέρεθ διαγνώστηκε θετικός τον Ιανουάριο του 2021, έμεινε εκτός δράσης μέχρι ν' αναρρώσει κι όταν επέστρεψε αντιμετώπισε δυσκολίες, χάνοντας τη θέση του βασικού, παρά την εξαιρετική επικοινωνία που είχε με τον προπονητή του...

  • Είχαν... βαρεθεί να φωνάζει στο γήπεδο!

Διόλου τυχαία βρισκόταν το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο του Ρούμπεν Πέρεθ στην Λεγκανές. Και... δυστυχώς για τους συμπαίκτες του, όσο τα γήπεδα παρέμεναν δίχως οπαδούς λόγω της πανδημίας, η φωνή του ακουγόταν συνεχώς και έφταναν σε σημείο να του ζητούν να σταματήσει!

«Μιλούσα με τον βοηθό προπονητή μια μέρα στις εγκαταστάσεις μας και μου είπε “Ρούμπεν, πρέπει να μιλάς περισσότερο στους γύρω σου στο γήπεδο”.

Εγώ του απάντησα πως δεν γίνεται να μιλάω περισσότερο γιατί ακούγομαι συνεχώς και ξέρω πως οι συμπαίκτες μου έχουν φτάσει σε σημείο να λένε “δεν κλείνει το στόμα του καθόλου αυτός ο τύπος”!» είχε πει σε προ λίγων μηνών συνέντευξή του στον ισπανικό Τύπο.

Αν μη τι άλλο ένα χαρακτηριστικό τρομερά σημαντικό για τον άνθρωπο που αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και έχει μάθει να οργανώνει την κατάσταση γύρω του και να διαβάζει το παιχνίδι για ν' ανταποκρίνεται η ομάδα του...

  • Θέλει σαν τρελός να γίνει προπονητής

Δηλώνει ό,που σταθεί κι ό,που βρεθεί πως λατρεύει το ποδόσφαιρο και ήδη έχει καταφέρει να κάνει μαθήματα για να βγάλει δίπλωμα προπονητή! Έχει ολοκληρώσει δύο έτη σεμιναρίων και συνεχίζει ακάθεκτος, ευελπιστώντας όσο γίνεται πιο σύντομα να έχει στα χέρια του την πιστοποίηση.

Θέλει να έχει τη δυνατότητα να βρει δουλειά στην προπονητική αμέσως μόλις αποφασίσει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Αυτό δείχνει και την θέλησή του να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και να συνεχίσει να μαθαίνει και να επενδύσει στο ταλέντο του, Αυτό που τον οδήγησε στον άξονα, σε έναν χώρο όπου ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βλέπει συνεχώς πράγματα στο παιχνίδι που άλλοι συμπαίκτες του δεν μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτά.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένας χαφ, καταφέρνει να μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του ως κόουτς, λόγω και του διαφορετικού τρόπου με τον οποίο μαθαίνει να «διαβάζει» στον αγωνιστικό χώρο...

  • Τον σέβονται και περίμεναν την απόφασή του

Ναι μεν δεν θέλουν να χάνουν χρόνο και ν' αφήσουν πίσω τους περιπτώσεις που θα μπορούσαν να προχωρήσουν άμεσα και να βοηθήσουν τον σύλλογο, ωστόσο, στη Λεγκανές επιδεικνύουν αυτή τη στιγμή μια συμπεριφορά που επιδεικνύει και την σχέση που έχει ο Πέρεθ με την ομάδα.

Όντας ο δεύτερος αρχηγός, ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην LaLiga που είναι παρών στο ρόστερ του συλλόγου (118) και με τις περισσότερες εμφανίσεις σε διαδοχικές σεζoν, ο 32χρονος μέσος απολαμβάνει την εκτίμηση και τον σεβασμό των ανθρώπων της Λεγκανές.

Αν και παράλληλα εξετάζονταν περιπτώσεις για την αντικατάστασή του, ο Πέρεθ ουδέποτε αισθάνθηκε πίεση από την ομάδα του για να δώσει μια απάντηση στο ενδεχόμενο της ανανέωσης για έναν χρόνο, όπως όριζε το συμφωνητικό (3+1) που είχε υπογράψει πίσω στο 2018.

Ο κόουτς του συλλόγου, Ασιέρ Γκαριτάνο, του είχε ξεκαθαρίσει πως ιδανικά θα ήθελε να τον έχει μαζί του και τη νέα σεζόν. Αυτό θα ήθελε και για τον 29χρονο αμυντικό, Μπουστίνθα, όμως, όσα έχουν προσφέρει στο κλαμπ, τους εξασφάλισε αυτό τον σεβασμό και την ελευθερία να πάρουν τις αποφάσεις τους δίχως πίεση από τη διοίκηση...

  • Το πρότζεκτ πλέον δεν τον έπειθε

Ο Ασιέρ Γκαριτάνο εξ αρχής δεν ήθελε να προσπαθήσει να... χρυσώσει το χάπι ούτε προς τον κόσμο της Λεγκανές, ούτε προς τους ποδοσφαιριστές του, ούτε φυσικά προς τον Ρούμπεν Πέρεθ και την φιλοδοξία του σε αυτή την ηλικία. Πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια για όσα θα έπρεπε να περιμένει ο κόσμος από τον σύλλογο τη νέα αγωνιστική περίοδο και τα λεγόμενά του δεν θα μπορούσαν ν' ακουστούν πειστικά προς τον 32χρονο χαφ που είναι έτοιμος να φορέσει την πράσινη φανέλα.

«Θα πρέπει να ψάξουμε για παίκτες, δεν ξέρω τι μπάτζετ θα έχω διαθέσιμο και δεν ξέρω ποιους ποδοσφαιριστές θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το φετινό καλοκαίρι. Εγώ προσωπικά θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα διαφορετικά αν περνούσαν από το χέρι μου, ωστόσο, επικρατεί μια κατάσταση στην οποία απλά οφείλω να προσαρμοστώ» είχε πει ο Γκαριτάνο για τη νέα προσπάθεια που θα κάνει η Λεγκανές για την άνοδο στην LaLiga. Μόνο που ο Ρούμπεν Πέρεθ ήταν σαφής προς τους διοικούντες για τις βλέψεις του.

Ακόμα κι αν τελικά είχε κάποια κρούση έστω και από ομάδα δεύτερης κατηγορίας, θα ήθελε να εξετάσει πολύ προσεκτικά το πλάνο που θα του παρουσιαζόταν ώστε να καταλάβει ότι θα άξιζε να επενδύσει το χρόνο του και τον ιδρώτα του για να βγει κάτι καλό. Τα δεδομένα στην Λεγκανές ήταν τέτοια που τον έκαναν ν' αρχίσει να σκέφτεται το κάτι διαφορετικό και ο Παναθηναϊκός του προσφέρει την ευκαιρία για συμμετοχές στο ανώτατο ποδοσφαιρικό επίπεδο της χώρας, έτσι ακριβώς όπως το επιθυμεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα