Ξανά στο γνώριμο, επιτυχημένο, μονοπάτι του…

Ξανά στο γνώριμο, επιτυχημένο, μονοπάτι του…

Ξανά στο γνώριμο, επιτυχημένο, μονοπάτι του…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την πρωταθλήτρια ομάδα των μεταγραφών ως τώρα και για τις προοπτικές που δημιουργούνται ξανά για αυτήν…

Είναι μία διετία τώρα, στην οποία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Ατρόμητος είχε βγει από τον δρόμο που ήταν τα τελευταία χρόνια και τον έκανε να ξεχωρίζει ως η καλύτερη, η πιο σταθερή ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τις μεγάλες…

Ορισμένες λανθασμένες επιλογές, κάποιες αποφάσεις για προπονητές που δεν βγήκαν, κάποιες δεύτερες σκέψεις του ιδιοκτήτη για το αν έπρεπε να συνεχίσει ή όχι στην ομάδα και κυρίως (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) ένας κορεσμός αρκετών παιδιών που ήταν χρόνια στην ομάδα αλλά δεν είχαν καταφέρει να κάνουν το παραπάνω βήμα, ούτε με την ίδια την ομάδα, αλλά ούτε και σε ατομικό επίπεδο.

Ηταν φανερό ότι ο Ατρόμητος φέτος το καλοκαίρι δεν ήθελε διορθώσεις, αλλά επανεκκίνηση, ένα restart προκειμένου να μπορέσει να επανέλθει στα γνώριμα για αυτόν επίπεδα της διεκδίκησης μίας θέσης στα πλέι οφ κι’ έστω κι’ αν είναι πλέον πολύ δύσκολο, τώρα που είναι μόλις τέσσερα, στην διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η εκκαθάριση έγινε σε δύο δόσεις. Ξεκίνησε τον περασμένο Γενάρη και ολοκληρώθηκε σε μεγαλύτερη κλίμακα το φετινό καλοκαίρι. Από τους παίκτες που έπαιζαν πέρυσι στον Ατρόμητο, ελάχιστους θα συναντήσουμε στην εφετινή ομάδα, αλλά αυτή η αλλαγή από τα θεμέλια της αντρικής ομάδας μάλλον έγινε για καλό.

Με την επιτυχημένη συνταγή ετών του Γιάννη Αγγελόπουλου να ξεχωρίζει ότι καλό κυκλοφορεί στις ομάδες ίδιες κυβικών με τον Ατρόμητο ή σε ορισμένες περιπτώσεις και μεγαλύτερων και με το βάρος να πέφτει όπως πάντα στο ελληνικό στοιχείο, ο Ατρόμητος έχει κινηθεί εξαιρετικά ως τώρα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι για τα κυβικά του η ομάδα με την καλύτερη και σημαντικότερη μεταγραφική ενίσχυση στην Ελλάδα.

Το πρώτο που χρειάζονταν ήταν ένας νέος προπονητής και ο στόχος ήταν διπλός. Στο Περιστέρι ήθελαν έναν από τους δύο προπονητές που ξεχώρισαν με τη δουλειά τους και για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ομάδες τους, στο τελευταίο πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια ήθελαν είτε τον Γιαννίκη από τον ΠΑΣ, είτε τον Λόπεθ από τον Βόλο. Ο πρώτος ήθελε να επιστρέψει στην Γερμανία και ο δεύτερος είπε αμέσως το «ναι». Με βάση το δείγμα γραφής που είχαμε από τον Ισπανό προπονητή, είναι μία εξαιρετική επιλογή.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος προχώρησε στην απόκτηση ποδοσφαιριστών απολύτως αναγνωρισμένων στην Ελλάδα και κάποιοι από αυτούς με εξαιρετική παρουσία στο παρελθόν στον Ατρόμητο. Ο προς διετίας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τη φανέλα του Ατρομήτου Ευθύμης Κουλούρης επέστρεψε, όπως και ο εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός με επίσης σπουδαία θητεία στο Περιστέρι, Δημήτρης Χατζηισαϊας. Σπουδαία και η προσθήκη του Βασιλαντωνόπουλου, ο οποίος πιθανόν να αδικήθηκε στην ΑΕΚ και να μας το δείξει φέτος. Ακόμη πιο εντυπωσιακή στα μάτια μου όμως, ήταν η προσθήκη του Αλέξανδρου Καρτάλη. Ο μέσος που ήρθε στην Ελλάδα από την Γερμανία και δεν τον γνωρίζαμε στα μέρη μας, ήταν κατά την εκτίμηση μου, ο σημαντικότερος παίκτης του ΠΑΣ στην περασμένη σεζόν. Ενας μοντέρνος κεντρικός χαφ, με ενέργεια, τρεξίματα, φοβερή ένταση στο πρέσινγκ του και με χαρακτηριστικά που βοηθούν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Επιπλέον ο Καρτάλης μοιάζει να ταιριάζει και στο ποδόσφαιρο του Λόπεθ, το οποίο απαιτεί πολλά από τα πράγματα που ο Ελληνας μέσος κάνει καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Με αυτούς τους τέσσερις βασικούς, συν τον Βόσνιο τερματοφύλακα Πίριτς, ο οποίος έπαιζε βασικός στη Μάριμπορ, ομάδα πρωταθλητισμού, η οποία μετέχει μονίμως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ατρόμητος αλλάζει θεαματικά προς το καλύτερο, ενώ σίγουρα θα κάνει μία δύο ακόμη προσθήκες, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ και παίκτες όπως ο Μπετινέλι του Απόλλωνα, οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν είτε σε βασικά γρανάζια του ρόστερ, είτε ακόμη και σε βασικούς πρωταγωνιστές.

Δεν έκανα καμία αναφορά στον Πισάνο, ο οποίος θεωρητικά είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του Ατρομήτου, διότι θα περιμένω να τον δω στο γήπεδο. Οι προσδοκίες πάντως είναι μεγάλες. Μιλάμε για έναν μικρό μάγο, έναν εξτρέμ που στο Περιστέρι όχι απλώς θα λατρέψουν, αλλά θα τους ξεσηκώσει κιόλας με την τεχνική του και τις ντρίπλες του. Ηταν σε μία πτωτική πορεία η καριέρα του, χρειάζονταν ένα νέο ξεκίνημα και αυτός, κι’ αν εμφανιστεί γεμάτος διάθεση στον Ατρόμητο, τότε θα είναι μία από τις ατραξιόν του φετινού πρωταθλήματος.

Παρά ταύτα δεν ήταν αυτή η ακριβότερη μεταγραφή του Ατρομήτου. Τέτοια ήταν ο νεαρός (18 ετών) επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάριος Τζαβίδας, ο οποίος ήρθε για να πλαισιώσει τον Ευθύμη Κουλούρη και να επιβεβαιώσει ότι ο Ατρόμητος παραμένει πιστός στο πλάνο του να αναδεικνύει νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ένα πλάνο, το οποίο πλέον έχει ακόμη πιο γερές βάσεις, μετά τη δημιουργία του νέου τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, έχει στελεχωθεί από ορισμένους σημαντικούς ανθρώπους στην ιστορία του Ατρομήτου, όπως ο Ούμπιδες, ο Μπρίτο και ο Σφακιανάκης και είναι υπό την αιγίδα του Τόλη Αποστόλου, ενός πιστού στρατιώτη του Ατρομήτου, ο οποίος εδώ και χρόνια κάνει εξαιρετική δουλειά.

Κάπως έτσι, ο Ατρόμητος βιώνει ένα υπέροχο καλοκαίρι και ευελπιστεί ότι η σεζόν που έρχεται θα είναι συναρπαστική και θα δικαιώσει το σχέδιο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκεί που στο τέλος της ημέρας κρίνονται τα πάντα. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο συνήθως δικαιώνει, όσους το σέβονται και σχεδιάζουν προσεκτικά, κάνω την εκτίμηση κι’ ας πέσω έξω, ότι ο Ατρόμητος θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και θα είναι στο τέλος της σεζόν στα πλέι οφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.