Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ vs Ολιβέιρα στην ΑΕΚ

Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ vs Ολιβέιρα στην ΑΕΚ

Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ vs Ολιβέιρα στην ΑΕΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου… βιάζεται λίγο θεωρώντας τον Νέλσον Ολιβέιρα παίκτη του ΠΑΟΚ και προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι ασπρόμαυροι πιστεύουν ότι θα πάρουν από αυτόν πολλά περισσότερα από όσα έδειξε τα τελευταία δύο χρόνια.

Μετά από πολλές προσπάθειες του ΠΑΟΚ και πολύ μεγάλη επιμονή να γίνει το… θέλημα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Νέλσον Ολιβέιρα ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Μεταγραφή βέβαια (για την ακρίβεια… εγγραφή σε αυτή την περίπτωση) θα έχουμε όταν μπουν οι υπογραφές στο διετές συμβόλαιο των δύο πλευρών. Την… πισινή την κρατάμε πάντα! Τόσα έχουμε δει…

Εφόσον ο ΠΑΟΚ αποκτήσει τον Πορτογάλο φορ, οι συγκρίσεις των επιδόσεών του με τα ασπρόμαυρα σε σχέση με όσα πέτυχε φορώντας τα χρώματα της ΑΕΚ, θα είναι αναπόφευκτες. Στο κάτω-κάτω από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει τον Ολιβέιρα, οι περισσότερες αναφορές (πολλές εξ αυτών αρνητικές) γινόταν με βάση του τι παρουσίασε τα τελευταία δύο χρόνια στην Ένωση.

Η ανταπάντηση σε αυτή την περίπτωση -και όχι μόνο- είναι: Ο Σάκχοφ του αήττητου πρωταθλητή ΠΑΟΚ ήταν ο ίδιος με αυτόν τον παίκτη που βλέπουμε στην ΑΕΚ; Ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ και τα νούμερά του είναι τα ίδια με αυτά της Αλ Ιτιχάντ; Ο Μαουρίσιο του ΠΑΟΚ πόσο πολύ απέχει από αυτόν του Παναθηναϊκού ειδικά σε επίπεδο διάρκειας; Ο Κάνιας που έπαιζε σε εκείνη την ομαδάρα του ΠΑΟΚ τι έκανε όταν έφυγε και πλέον παίζει σε… άλλες κατηγορίες;

Όλο αυτό παρουσιάζεται και αντίστροφα; Πριν τον ΠΑΟΚ και ειδικά αυτή την ομαδάρα που ΕΦΤΙΑΞΕ ο Λουτσέσκου, ποιος ήταν ο Κρέσπο και τι παρουσίαζε; Ο Σάκχοφ; Ο Λημνιός και ο Άκπομ πριν αλλά και μετά;

«Η ομάδα κάνει τον παίκτη». Ξανά και ξανά! Είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μάθημα και αξίζει να το εμπεδώσουν όλοι όσοι κρίνουν το άθλημα.

Για την ακρίβεια και για την δική μας περίπτωση, για τον ΠΑΟΚ, ο (επιτυχημένος) προπονητής έχει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο στο μυαλό του. Κάθεται αρχικά και βλέπει τι παρέλαβε σε… ρόστερ. Στη συνέχεια συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά παικτών που του λείπουν ώστε να εφαρμόσει το πλάνο του. Βρίσκει -κατά την άποψή του- εκείνους τους παίκτες που θα υπηρετήσουν καλύτερα αυτό το πλάνο και μετά αρχίζει να δουλεύει επάνω στην τακτική του! Ο Λουτσέσκου ειδικότερα δουλεύει πάρα πολύ και στη νοοτροπία… strong mentality όπως πολύ εκφραστικά λέει.

Lucecsku

Έτσι φτιάχνει την ομάδα του, έτσι οργανώνει το γκρουπ του, του δίνει αρχές και εφόσον βγει η δουλειά, έρχονται τα αποτελέσματα που από εκεί και πέρα ανεβάζουν και όλους τους παίκτες οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Ολιβέιρα στην ΑΕΚ παρουσίασε κάποια στοιχεία. Έφθασε μέχρι ενός σημείου. Ο Λουτσέσκου κρατάει αυτά τα χαρακτηριστικά του (μαχητικός, βγαίνει και εκτός περιοχής, δημιουργεί, έχει όγκο, παίζει με πλάτη, αμύνεται και πιέζει καλά) τα χρησιμοποιεί για να δέσει το σύνολό του σε αυτό που θέλει να παίξει και ελπίζει ή είναι σίγουρος ότι μέσα από την συνολική παρουσία της ομάδας, ο Ολιβέιρα που θα παίξει στον ΠΑΟΚ θα είναι τελικά πολύ καλύτερος και πολύ πιο παραγωγικός από εκείνον της ΑΕΚ. (Αυτονόητο είναι ότι όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να εφαρμοστούν σε παίκτες που δεν είναι ενός επιπέδου και δεν έχουν ένα βιογραφικό, κάποιες παραστάσεις που τους βοηθούν να σταθούν στο επίπεδο των ομάδων μας. Ο Ολιβέιρα φυσικά και έχει αξία, επίπεδο και παραστάσεις, απλά ο ΠΑΟΚ ελπίζει ότι μέσα από την ομάδα θα δείξει πολλά περισσότερα, θα φθάσει στο ταβάνι του).

Προσέξτε! Εγώ δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι η πορεία του Ολιβέιρα ή του κάθε Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ θα είναι επιτυχημένη. Δεν ξέρω, αν και έχω μία αισιοδοξία γνωρίζοντας πώς θα δουλέψει εδώ. Ούτε είμαι 100% σίγουρος ότι ο Λουτσέσκου θα ξαναφτιάξει ομαδάρα και θα πετύχει όσα το 2019. Απλά… Είναι τόσο τσεκαρισμένο το σχέδιό του προπονητή και ο τρόπος δουλειάς του, που ΦΥΣΙΚΑ ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον εμπιστευθεί και να τον βοηθήσει με κάθε τρόπο ώστε να το εφαρμόσει σωστά για άλλη μια φορά.

Άρα λοιπόν και στις ερωτήσεις… « ο Λουτσέσκου θα παίξει, ο Λουτσέσκου θα βάλει γκολ, ή ποιον παίκτη έφερε ο Λουτσέσκου και βγήκε» η απάντηση είναι μία: Ο Ρουμάνος δεν παίζει, δεν σκοράρει. Ο Λουτσέσκου ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑ. Δίνει αρχές. Μέσα από την ομάδα και τη σωστή λειτουργία της έρχονται και οι συνδυασμοί, τα γκολ, τα μηδέν παθητικά, οι νίκες, οι πορείες. Έτσι, μέσα από τη συνολική λειτουργία φαίνονται περισσότερο και οι παίκτες.

Μακάρι να πετύχει και πάλι! Εύκολο δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ. Αλλά ποιος λέει ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαβίδης δεν πρέπει να τον εμπιστευθούν και να τον στηρίξουν απόλυτα για να ξαναπροσπαθήσει;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.