Το δύσκολο έργο του Μιλόγεβιτς...

Το δύσκολο έργο του Μιλόγεβιτς...

Το δύσκολο έργο του Μιλόγεβιτς...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την καθόλου εύκολη αποστολή του Σέρβου γεχνικού στο αγωνιστικό κομμάτι, πού απαιτείται ...μπόλικης δουλειά και για μεταγραφικά που είναι on fire, ενώ έχει υστερόγραφα.

Εννοείται πως την περίοδο που διανύουμε τα μεταγραφικά ζητήματα, γενικά το κομμάτι που αφορά τις προσθήκες σε ένα συνολικό αγωνιστικό πλάνο (που περιλαμβάνει πάντα και απομακρύνσεις – αποχωρήσεις – πωλήσεις), προκαλούν και συγκεντρώνουν το απόλυτο ενδιαφέρον του κόσμου και όλων μας... Προφανέστατα, λοιπόν, θα ασχοληθούμε (και) με αυτά στο κείμενο που ακολουθεί και αφορά την ΑΕΚ και σε απόλυτο βαθμό το ποδοσφαιρικό της τμήμα. Αλλά πάντα οφείλουμε να εστιάζουμε στον πρώτο υπεύθυνό του και αυτός δεν είναι άλλος από τον προπονητή...

Για τον λόγο αυτό προτού μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τις υποθέσεις Εντσάμ και Τζαβέλλα (και οποιουδήποτε άλλου απασχολεί την Ένωση), οι οποίες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και το ίδιο το «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ, θα μείνουμε λίγο παραπάνω στο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Μέσα από την αγωνιστική πραγματικότητα της ΑΕΚ(την κάκιστη να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο) των προηγούμενων ετών, προκύπτει και το... βουνό που 'χει να ανέβει ο Σέρβος τεχνικός για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Εκτιμώ ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι ασχολούνται με την καθημερινότητα της ΑΕΚ έστω και στο ελάχιστο έχουν απόλυτη αντίληψη του μεγέθους της δουλειάς που 'χει μπροστά του ο νέος προπονητής της Ένωσης. Αυτό θα κοιτάξουμε παρακάτω με μεγαλύτερη έμφαση προκειμένου να αντιληφθούμε τον πραγματικό βαθμό δυσκολίας που έχει στην αποστολή του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς!

Είναι δεδομένα τα συμπεράσματα που προκύπτουν (όπως θα διαπιστώσετε και αν δεν το 'χετε κάνει ήδη κι εσείς) από τα παρακάτω συγκεκριμένα παραδείγματα που συνιστούν ανάγκες να αλλάξουν! Πιο σωστά αποτελεί υποχρέωση του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών να αλλάξουν αυτά και άλλα τόσα στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι της ΑΕΚ προκειμένου να μη συναντήσουμε – ζήσουμε ξανά σεζόν όπως η περσινή και γενικά αυτές που ακολούθησαν της χρονιάς της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Από την άμυνα έως την επίθεση

aek

Θα ήθελα να ήταν υπερβολή μα δεν είναι καθόλου. Θα επιθυμούσα να είχα ως δεδομένο ότι δεν απαιτείται πολλή δουλειά και σημαντικές αλλαγές σε καθημερινή βάση για να προκύψει σταδιακά μα με συνέπεια αλλαγή σε ότι έως τώρα παρακολουθούσαμε και δεδομένα ΔΕΝ ήταν: ΑΕΚ! Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν είναι δυνατόν να επιχειρήσουμε να την ωραιοποιήσουμε διότι τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά στο αγωνιστικό για άλλη μια φορά...

Ο Μιλόγεβιτς έχει δύσκολη δουλειά διότι οφείλει να αλλάξει την κατάσταση και αυτό για να γίνει πρέπει να δουλέψει σωστά και να φέρει αποτέλεσμα: από την άμυνα έως την επίθεση! Επαναλαμβάνω εύχομαι να μην απαιτούνταν να δουλευτούν σε όλα τα κομμάτια οι «κιτρινόμαυροι» και να χρειαζόταν απλά να εστιάσει σε ένα, δυο, τρεις τομείς του αγωνιστικού προκειμένου να παρουσιάσει άμεσα αποτέλεσμα. Είναι πολύ δύσκολη η αποστολή του Σέρβου προπονητή και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν πρώτα και κύρια στο ίδιο το club.

Θα περίμενε κανείς, εγώ σίγουρα, ότι οι προκάτοχοί του Καρέρα και Χιμένεθ θα είχαν καταφέρει έστω να μαζέψουν το πράγμα στο κομμάτι της άμυνας και της συνολικής ανασταλτικής λειτουργίας. Μάταια όπως αποδείχτηκε... Η ΑΕΚ ήταν κακή επί των ημερών του Ιταλού τεχνικού και κατάφερε να γίνει κάκιστη από τη στιγμή που επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας ο πρωταθληματικός Μανόλο Χιμένεθ! Ειλικρινά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω και να το καταλάβω έπειτα... Αλλά και στη γραμμή κρούσης της δεν τα πήγε καλύτερα. Έμοιαζε μια ομάδα δίχως σχέδιο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Το σημαντικό είναι πως όπως προκύπτει από το (δικό μου έστω) ρεπορτάζ, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό το πρόβλημα, μακάρι λοιπόν να έχει και τη λύση του... Έξω από τα βασικά (άμυνα και όλα όσα την αφορούν από πίσω προς τα μπρος, μεσαία γραμμή και ανάπτυξη αλλά και σωστό τρανζίσιον, επιθετική ανάπτυξη και λειτουργία) θα πρέπει να δουλέψει και το κλίμα στα αποδυτήρια και στη ψυχολογία των παικτών. Δεδομένα είναι πολύ καλός προπονητής και ξεκάθαρα διαβασμένος για την ΑΕΚ, με άριστη γνώση των υψηλών απαιτήσεων και της πίεσης που συνοδεύει η ευκαιρία να αναλάβεις τον πάγκο της (ένα χρόνο πριν μπει στο νέο της γήπεδο). Το θέμα είναι να φέρει το αποτέλεσμα, να τα καταφέρει!

Ο Εντσάμ, ο Τζαβέλλας και οι προσθήκες

ntchham

Ας περάσουμε όμως σε αυτά που σας (και μας) ενδιαφέρουν, αφού όπως σημειώσαμε παραπάνω διανύουμε την εποχή όπου τα μεταγραφικά είναι on fire (και ειδικά της ΑΕΚ), με τις εξελίξεις σε εξαιρετικά σημαντικές περιπτώσεις προσθηκών να είναι ουσιαστικές. Η Ένωση επιχειρεί να τελειώσει την υπόθεση του Εντσάμ ο οποίος φέρεται να είναι (ή έστω να ήταν...) στη χώρα μας και μάλιστα από την Ιταλία έως την πατρίδα της πρώην (όπως όλα δείχνουν) ομάδας του, Σκωτία ντε, υποστηρίζουν ότι είναι πλέον πολύ κοντά στην Ένωση.

Συνιστά μια μεγάλη προσθήκη -ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ- και με τα δεδομένα που υπάρχουν στο βιογραφικό του και την ηλικία του (25 ετών) ίσως να τον μετατρέψουν σε μια απ' τις σημαντικότερες φέτος στη χώρα μας. Ο Γάλλος μέσος ανήκει στην κατηγορία ποδοσφαιριστών οι οποίοι όπως συνηθίζουμε να λέμε «κάνουν τη διαφορά» και μπορούν να απογειώσουν τη μεσαία γραμμή της ομάδας που τον έχει στο δυναμικό της. Συνέβη στο πολύ πρόσφατο παρελθόν σε Τζένοα και Σέλτικ...

Στο κάδρο υπάρχει πάντα και του Τζαβέλλα για την ενίσχυση της άμυνας της ΑΕΚ. Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός είναι για πολλούς, κυρίως εκείνους που ζουν στο χορτάρι και στα αποδυτήρια, το πρόσωπο εκείνο που λείπει από την ομάδα και στα δυο. Δεδομένα θα συνιστά μια κίνηση ενίσχυσης που θα βοηθήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα παντοιοτρόπως. Αυτό το... ακούω και το αντιλαμβάνομαι απόλυτα. Είναι προφανέστατα ένα σωστό συμπέρασμα για τον Τζαβέλλα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο διεθνής κεντρικός αμυντικός είναι το πρόσωπο που επιλέγει η ΑΕΚ για να ηγηθεί της κιτρινόμαυρης άμυνας. Κάτι το οποίο θα διαπιστώσουμε και μάθουμε λίαν συντόμως και ειδικότερα αν τελειώσει νωρίς η κουβέντα των δυο πλευρών που όπως σημειώναμε χθες θέλουν να συνεργαστούν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το πετύχουν δεδομένα όσο κοντά και αν μοιάζει τώρα να είναι το ενδεχόμενο ενός τέτοιου deal (που δεν υπήρχε ένα 12ωρο πίσω)! Εκτιμώ πως σαν επιπλέον λύση ο Ελληνας στόπερ συνιστά και πολυτέλεια, όμως απαιτείται ένας ακόμη, ο απόλυτος ηγέτης της άμυνας... Άλλωστε και τη σεζόν 2017-2018 είχες τον Βράνιες, αλλά είχες και τον Τσιγκρίνσκι!

kone
Υγ:
Η συζήτηση για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και το συμπέρασμα για τα πρόσωπα που τον τρέχουν θα γίνει επί της ουσίας τον Φθινόπωρο όπου θα 'χουμε ένα σημαντικό πρώτο δείγμα αγωνιστικής...γραφής της κάθε ομάδας και ειδκότερα της ΑΕΚ. Ωστόσο διαπιστώνεται και προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ ότι ο τρόπος δουλειάς, συνύπαρξης και λειτουργίας των Παπαδημητρίου – Κονέ και λοιπών συνεργατών του team αγωνιστικού σχεδιασμού, είναι τουλάχιστον σωστός και παραγωγικός. Είτε πρόκειται για μεταγραφή που γίνεται είτε για περιπτώσεις που ΔΕΝ προχωράνε... Μακάρι να είναι και αποτελεσματικό όλο αυτό. Όμως αυτό θα αποδειχθεί στο χορτάρι. Δεν πρέπει όμως να προσπερνάμε και να μη σημειώνουμε όσα συμβαίνουν και είναι δεδομένα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Υγ2: Στην άμυνα θα γίνουν οι σημαντικές αλλαγές, ξεκίνησαν με τον άσο όπως προβλέπεται και έπρεπε, όπως είναι λογικό αφού εκεί κι αν ήσουν χάλια πέρυσι! Θα μας απασχολήσει για μεγαλύτερη διάρκεια απ' όσο περιμένουμε αν κρίνουμε πως υπάρχουν πρόσωπα που είτε περιμένουν στην ΑΕΚ κάτι (σ.σ.: Νεντελτσιάρου), είτε περιμένουν οι παίκτες και η ΑΕΚ (σ.σ.: Σβάρνας), είτε επειδή δυο θα διεκδικούν μια θέση στο ρόστερ (Μήτογλου και Γούτας)... Όπως και να 'χει είναι πιθανό σενάριο να υπάρχει μόνο ένα, βαριά δυο, στόπερ από το περσινό ρόστερ!

Υγ3: Η αναζήτηση για αμυντικό χαφ υπάρχει, πολύ σωστά εκτιμώ, ωστόσο οι επαφές για την περίπτωση Αραούχο μοιάζουν να 'χουν γίνει καθημερινής βάσης, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ βγάζει επιθυμία να 'χει αποτέλεσμα (θετικό προφανώς) νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Σημαντικό και αυτό... Την ίδια ώρα συνεχίζεται το τσεκάρισμα και οι πρώτες κρούσεις για ακραία μπακ και για τον... έξω αριστερά που μπορεί να πάει και πιο μέτα σαν προσθήκη! Με τα παραπάνω εννοώ ότι υπάρχει μπροστά μας πολλή και σημαντικότατη δουλειά ακόμη, πολλή όμως...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...