Ακαδημίες: Αποχαιρετάει την ΑΕΛ ο Ελευθεριάδης 

Ακαδημίες: Αποχαιρετάει την ΑΕΛ ο Ελευθεριάδης 

''

bet365

Ο πολύπειρος προπονητής είπε «αντίο» έχοντας οδηγήσει τις ακαδημίες των «βυσσινί» στο ανώτατο επίπεδο

Ακριβώς δέκα μήνες διήρκεσε η συνεργασία του Θοδωρή Ελευθεριάδη με την ΑΕΛ. Διάστημα στο οποίο τα βήματα που πραγματοποιήθηκαν ήταν τεράστια, αδιανόητα μέχρι πριν από λίγο καιρό για τις ακαδημίες των «βυσσινί». Από σήμερα ο 54χρονος αποτελεί παρελθόν, καθώς αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του ως τεχνικός διευθυντής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta.

Ο Ελευθεριάδης φεύγει ως φίλος από τη Λάρισα, έχοντας προλάβει σε χρόνο-ρεκόρ να χτίσει τις ακαδημίες πάνω σε γερά θεμέλια και ταυτόχρονα να παρουσιάσει διακρίσεις. Η Κ15 της οποίας ήταν προπονητής, έγινε το πρώτο τμήμα του συλλόγου που συμμετείχε σε Final-4 αναπτυξιακού πρωταθλήματος και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στον τελικό, αλλά έχασε στο τέλος (2-1) από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Βόλου. Η Κ17 βρέθηκε επίσης «μια ανάσα» από την απευθείας πρόκριση στο Final-4 όμως έχασε στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα και αποκλείστηκε, ενώ η Κ19 κατετάγη 4η στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Superleague 2.
Σε όλα αυτά έπαιξαν φυσικά ρόλο η βούληση της διοίκησης να ενισχύσει την αναπτυξιακή διαδικασία, αλλά κυρίως η ύπαρξη ικανότατων συνεργατών όπως είναι ο Ζήσης Ζιάγκας (Κ19), ο Γιάννης Σιάρκος (Κ17), φυσικά ο legend της ΑΕΛ Χρήστος Μιχαήλ (τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας 1988).

Έτσι, το πιο σημαντικό επίτευγμα επί ημερών Ελευθεριάδη και των συνεργατών του υπήρξε η συνάθροιση όλων των ταλέντων της Λάρισας κάτω από μία «στέγη», αυτή της ιστορικής ΑΕΛ, πρωταθλήτριας και δις κυπελλούχου Ελλάδας. Το περασμένο καλοκαίρι τα περισσότερα –αν όχι όλα- σωματεία της περιοχής υποστήριξαν το εγχείρημα καθώς συμφώνησαν να δώσουν στα ταλέντα τους την ευκαιρία να διακριθούν μέσω της Superleague κι έτσι η ΑΕΛ δημιούργησε άκρως ανταγωνιστικά σύνολα στην Κ15 και την Κ17.

Το έργο αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στην οργανωτική διαύγεια του Ελευθεριάδη, ο οποίος αποχώρησε και για οικογενειακούς λόγους. Πρόσφατα έγινε πατέρας και θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με τον γιο του. Έτσι, αφού αποχαιρετήσει σήμερα τους παίκτες του στην απογευματινή προπόνηση, θα επιστρέψει μόνιμα πλέον στην Αθήνα και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή, την ΑΕΛ και την εθνική Ελλάδας.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα