Η πορεία του Λεβαδειακού μέχρι το πρωτάθλημα (vids)

Newsroom
 Η πορεία του Λεβαδειακού μέχρι το πρωτάθλημα (vids)

bet365

Οι Βοιωτοί που εξασφάλισαν σήμερα τον τίτλο στο Νότιο Ομιλο της Super League 2 έχουν την καλύτερη επίθεση σε όλη την κατηγορία και είναι φέτος εντός έδρας αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Πολέτο, Νίλι προβάλουν ως οι πιο επιδραστικοί τους παίκτες.

Σε τροχιά μπαράζ βρίσκεται από σήμερα (23/4) ο Λεβαδειακός, καθώς πριν από λίγο κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Νότιο Ομιλο της Super League 2 και περιμένει τη Βέροια για τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια που θα κρίνουν, αρχικά, την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Οι Βοιωτοί όμως ακόμη και αν δεν τα καταφέρουν κόντρα στη «βασίλισσα» θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία σε νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Ετσι μπροστά τους υπάρχουν από δύο ως τέσσερις «τελικοί» και ναι μεν η κατάκτηση του τίτλου δεν τους εξασφαλίζει κάτι, τους προσφέρει όμως τη δυνατότητα να «παλέψουν» γα τον προβιβασμό τους και να βρεθούν στα «σαλόνια» ύστερα από τρεις σεζόν.

Ας δούμε λοιπόν τα φετινά τους πεπραγμένα.

*Το ρεκόρ τους είναι 20-7-4 και οι μοναδικές ήττες που γνώρισαν στα 31, μέχρι στιγμής παιχνίδια τους, ήταν σε Καλαμάτα, Αθήνα από την ΑΕΚ Β' και Κρήτη από Εργοτέλη, Χανιά.

*Αντίθετα στη Λιβαδειά παραμένουν αήττητοι (10-5-0) και μάλιστα αν υπολογίσουμε τα περσινά τους πεπραγμένα αλλά και εκείνα του φετινού Κυπέλλου «τρέχουν» εντός έδρας σερί 20 αγώνων, όπου κέρδισαν στους 16 (μεταξύ άλλων τον Ολυμπιακό με 3-2) και παραχώρησαν τέσσερις ισοπαλίες. Η τελευταία τους εκεί ήττα ήταν στις 5 Μαΐου του 2021 από τον Εργοτέλη για τα play offs της περασμένης σεζόν (σ.σ. το παιχνίδι με την Καλαμάτα που έληξε χωρίς σκορ αλλά μετέπειτα τους κατακυρώθηκε 3-0 και λογίζεται για νίκη).

*Διαθέτουν την κατά τεκμήριο καλύτερη επίθεση στην κατηγορία και στους δύο ομίλους αθροιστικά αφού τους έχουν πιστωθεί 67 γκολ μαζί με εκείνα των αναμετρήσεων που τους κατακυρώθηκαν με 3-0 και έτσι κατά μέσο όρο βρίσκουν μίνιμουμ δύο φορές δίχτυα σε κάθε παιχνίδι τους. Παράλληλα με 19 τέρματα παθητικό έχουν και μία από τις κορυφαίες άμυνες μεταξύ των 34 ομάδων). Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως έχουν σκοράρει στα 19 από τα 20 σερί παιχνίδια τους στη Λιβαδειά που δεν έχασαν, αν και επί χάρτου σε όλα έβαλαν γκολ αφού εκείνο με τη «Μαύρη Θύελλα» που έληξε 0-0 προσμετράται πλέον ως 3-0 υπέρ τους.

*Προπονητής τους είναι από το περασμένο καλοκαίρι ο Γιάννης Ταουσιάνης, που τη διετία 2019-21 ήταν στον πάγκο του Εργοτέλη. Ετσι κατά ένα παιχνίδι της τύχης στον πάγκο τους βρίσκεται ο τελευταίος χρονικά προπονητής που τους κέρδισε ως γηπεδούχους! Εφόσον μάλιστα ολοκληρώσει τη σεζόν στους Βοιωτούς θα είναι ο πρώτος τους τεχνικός σε επίπεδο δεύτερης κατηγορίας που θα βγάλει μία ολόκληρη αγωνιστική περίοδο από την αρχή μέχρι το τέλος της ύστερα από τον Νίκο Κόβη το 1992/93 (συνδυάστηκε και με άνοδο στα «σαλόνια»).

*Τις περισσότερες συμμετοχές μετρούν οι Τζημόπουλος και Πολέτο που έχουν από 28.

Νίλι με 11 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ του club, ακολουθεί ο Μυτίδης με 10, ενώ ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει βρει δίχτυα εννέα φορές.

Πολέτο από την πλευρά του είναι μαζί με τον αριστερό μπακ Βήχο οι Νο1 δημιουργοί του με επτά ασίστ. Αυτόματα ο 27χρονος είναι «μέσα» σε 16 τέρματα της ομάδας στη σεζόν (9 προσωπικά+7 τελικές πάσες), όσο «μετρά» και ο Νίλι (11+5).

*Η μεγαλύτερη σε έκταση, μέχρι στιγμής, νίκη του Λεβαδειακού στη σεζόν ήταν το 6-0 επί του Ηρόδοτου.

*Η πιο «βαριά» του ήττα σημειώθηκε στα Χανιά (1-3).

*Ως αγώνας «κλειδί» για την κατάκτηση του τίτλου μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνος της 13ης Φεβρουαρίου στη Σπάρτη, όπου επικράτησε 2-1 του Αστέρα Βλαχιώτη χάρις σε γκολ που σημείωσε ο Τζημόπουλος στο 72'. Τότε προέρχονταν από ήττα στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη (0-1) και ισοπαλία (1-1) στη Λιβαδειά με αντίπαλο την Κηφισιά και αν έκανε τρίτη σερί γκέλα η κορυφή θα έπαιρνε... φωτιά. Η νίκη στη Λακωνία του προσέφερε πολύτιμη «ηρεμία» και παρότι λίγο αργότερα έχασε στα Χανιά, από εκείνο το ματς και μέχρι το 4-1 επί της Κηφισιάς στην Καισαριαννή που τον εδραίωσε στην κορυφή επειδή ταυτόχρονα η Καλλιθέα έμεινε τότε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό Β', «έτρεξε» σερί 7-1-1.

*Στα 22 από τα 29 ως τώρα παιχνίδια του άνοιξε το σκορ (δεν υπολογίζεται το εντός με την Καλαμάτα και το εκτός με τη Ζάκυνθο που του καταλογίστηκαν με 3-0 άνευ αγώνος).

*Το σύστημα που ως επί το πλείστων χρησιμοποιεί είναι το 4-2-3-1. Στο τέρμα παρατηρείται rotation μεταξύ του Στογιάνοβιτς και του Μάρκοβιτς που αποκτήθηκε τον Γενάρη (21 ματς ο πρώτος που φαίνεται να έχει το σχετικό προβάδισμα), ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκινά συνήθως ο Τσάπρας (21/3) αν και μετά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στην εξίσωσή μπήκε και ο Κωνσταντινίδης (13/2).

Στα στόπερ δεσπόζει ο Τζημόπουλος (28/5) που έχει για παρτενέρ έναν εκ των Λιάγκα (21/0) ή Μπαχανάκ (19/2), ενώ αριστερά υπάρχει η «αποκάλυψη» του 22χρονου Βήχου που είναι και εκ των πρώτου παικτών της ομάδας σε ασίστ (23/1). Στον άξονα συνήθως παρατάσσεται με των Μεχία (22/0) και έναν εκ των Κβαμπένα (21/1) ή Νίκα (24/1), στο «10» τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής παίρνει ο πρώτος του σκόρερ Νίλι (26/11) και ο Κονέ του δίνει «ανάσες» (9/0), ενώ στο αριστερό άκρο «κλειδωμένη» θέση έχει ο Πολέτο (28/9). Δεξιά συνήθως βλέπουμε τον Μουτίνιο (24/5), ενώ στο «9» ο Μπαρμπόσα (11/3) που ήρθε πριν από μερικούς μήνες «σπάει» το χρόνο με τον Μυτίδη (22/10). Παράλληλα στις επιλογές του 50χρονου κόουτς από τα χαφ και μπροστά βρίσκονται οι Δούμτσιος (25/5), Λινάρδος (16/2), Βρακάς (26/3), Συμελίδης (17/2), τη στιγμή που ο Αραβίδης είναι ο μεγάλος άτυχος της σεζόν και παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός.
...

*Από τους παίκτες που έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής υπάρχουν τέσσερις που προέρχονται από τα σπλάχνα του και πιο συγκεκριμένα οι μπακ Βήχας, Τσάπρας, ο στόπερ Λιάγκας και ο χαφ Νίκας.

*Ανοδο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία έχουν στο παρελθόν πανηγυρίσει οι Τζημόπουλος (με Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα), Κονέ (με τον Απόλλωνα Σμύρνης), Αραβίδης (Ακράτητος, Αρης).

*Με τον Λεβαδειακό ή κάποια άλλη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία έχουν παίξει οι Βήχος (Λεβαδειακός, 2/0), Λιάγκας (Λεβαδειακός, 9/0), Νίκας (Λεβαδειακός, 10/0), Μπαχανάκ (Λαμία, 7/0), Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ, Αρης, Ιωνικός, 54/1), Νίλι (Πλατανιάς, 8/0), Κονέ (Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης, 94/12), Βρακάς (ΠΑΟΚ, 2/0), Μεχία (Πανθρακικός, Ξάνθη, 82/3), Τζημόπουλος (Ακράτητος, ΠΑΣ Γιάννινα, 222/16), Ροβίθης (ΟΦΗ, 32/1), Λινάρδος (Βέροια, Λαμία, 21/3), Μυτίδης (Κέρκυρα, 12/0), Πολέτο (Ξάνθη, 1/0), Αραβίδης (Ακράτητος, Πανιώνιος, Αρης, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, 226/42), Δούμτσιος (Πανιώνιος, 13/0).

Νίλι έχει στο παρελθόν παίξει ξανά σε διπλό μπαράζ ανόδου, καθώς τη σεζόν 2018/19 ήταν στον Πλατανιά που στο τελευταίο δευτερόλεπτο «έχασε» το «εισιτήριο» από τον ΟΦΗ με το γκολ του Ναμπί στη ρεβάνς του «Γεντί Κουλέ».

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
Λεβαδειακός-Αστέρας Βλαχιώτης 2-1 (Δούμτσιος, Νίλι)
Διαγόρας Ρόδου-Λεβαδειακός 1-1 (Νίκας)
Λεβαδειακός-Χανιά 1-1 (Πολέτο)
Ζάκυνθος-Λεβαδειακός 0-3 α.α.
Λεβαδειακός-ΟΦ Ιεράπετρας 3-1 (Νίλι, Δούμτσιος, Πολέτο)
Καλλιθέα-Λεβαδειακός (Δούμτσιος)
Λεβαδειακός-Αιγάλεω 1-0 (Δούμτσιος)
Ηρόδοτος-Λεβαδειακός 0-1 (Νίλι)
Λεβαδειακός-Ρόδος 5-0 (Νίλι, Δούμτσιος, Βρακάς, Βήχος, Μυτίδης)
Επισκοπή-Λεβαδειακός 0-0
ΑΕΚ Β'-Λεβαδειακός 2-1 (Τζημόπουλος)
Λεβαδειακός-Καλαμάτα 3-0 α.α.
Παναθηναϊκός Β'-Λεβαδειακός 1-3 (Παναγιώτου, Μυτίδης, Τζημόπουλος)
Λεβαδειακός-ΑΕ Καραϊσκάκης 3-0 (Τζημόπουλος, Νίλι, Πολέτο)
Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-0
Λεβαδειακός-Κηφισιά 1-1 (Κβαμπένα)
Αστέρας Βλαχιώτης-Λεβαδειακός 1-2 (Νίλι, Τζημόπουλος)
Λεβαδειακός-Διαγόρας Ρόδου 4-0 (Συμελίδης, Κωνσταντινίδης, Λινάρδος, Μυτίδης)
Χανιά-Λεβαδειακός 3-1 (Νίλι)
Λεβαδειακός-Ζάκυνθος 4-0 (Πολέτο 2, Μυτίδης, Τζημόπουλος)
ΟΦ Ιεράπετρας-Λεβαδειακός 0-1 (Μυτίδης)
Λεβαδειακός-Ηρόδοτος 6-0 (Μυτίδης 2, Λινάρδος, Μουτίνιο, Πολέτο, Μπαρμπόσα)
Λεβαδειακός-Καλλιθέα 1-1 (Νίλι)
Ρόδος-Λεβαδειακός 0-4 (Πολέτο 2, Νίλι, Μουτίνιο)
Λεβαδειακός-Επισκοπή 1-0 (Μπαρμπόσα)
Κηφισιά-Λεβαδειακός 1-4 (Βρακάς 2, Μπαχανάκ, Νίλι)
Λεβαδειακός-ΑΕΚ Β' 2-2 (Νίλι, Κωνσταντινίδης)
Καλαμάτα-Λεβαδειακός 1-0
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός Β' 3-0 (Μουτίνιο, Μπαρμπόσα, Μπαχανάκ)
Αιγάλεω-Λεβαδειακός 1-2 (Συμελίδης, Μυτίδης)
ΑΕ Καραϊσκάκης-Λεβαδειακός 0-3 (Μυτίδης 2, Πολέτο)

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα