Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2: Ο Λεβαδειακός πρωταθλητής

Newsroom
Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2: Ο Λεβαδειακός πρωταθλητής

bet365

Οι Βοιωτοί κέρδισαν (3-0) την ΑΕ Καραϊσκάκης και κατέκτησαν μαθηματικά τον τίτλο στο γκρουπ της κατηγορίας. Υποβιβάστηκε η ομάδα της Άρτας, ανοικτή μια ακόμα θέση για τον υποβιβασμό από τον Νότιο Όμιλο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της σεζόν στη Super League 2 ο Λεβαδειακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά στον Νότιο Όμιλο χάρη στο 0-3 στην έδρα του Καραϊσκάκη, ο οποίος υποβιβάστηκε. Οι Βοιωτοί έτσι κλείδωσαν τη θέση τους στα μπαράζ ανόδου στη Super League με αντίπαλο τη Βέροια από τον Βόρειο όμιλο.

Την ίδια στιγμή η μάχη της ουράς για τη μία ακόμα ομάδα που θα υποβιβαστεί (έχουν ήδη πέσει Ρόδος και Ζάκυνθος) θα είναι ανοικτή ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Μετά τα αποτελέσματα της προτελευταίας στροφής του πρωταθλήματος, ο Διαγόρας που ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Καλλιθέα είναι η ομάδα που υποβιβάζεται ως 14η.

Σημαντικά τρίποντα για την παραμονή πήραν ο Αστέρας Βλαχιώτη χάρη στο 2-1 επί του Αιγάλεω και ο Ηρόδοτος χάρη στο 0-1 επί του Εργοτέλη παραμένοντας ελάχιστα πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Μια ανάσα πάνω από τον Διαγόρα και τη γραμμή του υποβιβασμού παραμένει και ο ΟΦ Ιεράπετρας που ηττήθηκε με 2-0 από τα Χανιά. Σε άλλα ματς η Καλαμάτα επικράτησε άνετα με 5-0 της Επισκοπής, ΑΕΚ Β' και Κηφισιά ήρθαν ισόπαλες με 2-2, ενώ το Παναθηναϊκός Β' - Ρόδος δεν έλαβε χώρα καθώς τα «ελάφια» δεν κατέβηκαν.

Καραϊσκάκης - Λεβαδειακός 0-3

Ακάθεκτος ο Λεβαδειακός, μάζεψε ακόμα ένα τρίποντο στο σακούλι και εξασφάλισε και μαθηματικά την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου! Η ομάδα της Λειβαδιάς δεν συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα στην έδρα του Καραϊσκάκη, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-0 και να «εξορίζουν» τον σύλλογο της Άρτας στη Football League. Το σκορ για τον Λεβαδειακό άνοιξε ο Μυτίδης μόλις στο 2΄, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του μόλις τρία λεπτά αργότερα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πολέττο στο 59΄, με τους φιλοξενούμενους να εξασφαλίζουν τη νίκη και μαζί το πρωτάθλημα του Νότιου ομίλου.

Σκόρερ: 2′, 5′ Μυτίδης, 59′ Πολέττο

Καραϊσκάκης (Ουσταμπασίδης): Λάζαρεβς, Πριόνας, Κλιγγόπουλος, Κρισμάρεβιτς, Φαν Ίπερεν, Βαφειάδης (59' Δερμιτζάκης), Χελοβάνι (69' Πέδρο Ενρίκε), Νταλακούρας, Μίλιτς, Κορέλας (69' Ντούκας), Ντοναλντόνι

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς (63' Στογιάνοβιτς), Μεχία (60' Κονέ), Πολέτο, Μουτίνιο (63' Βρακάς), Βήχος, Λιάγκας, Μυτίδης (70' Δούμτσιος), Νίκας, Τζημόπουλος, Τσάπρας, Συμελίδης (79' Μανιώτης)

Εργοτέλης - Ηρόδοτος 0-1

Σκόρερ: 61′ Χαλκιαδάκης

Διπλό παραμονής στη Super League 2 πανηγύρισε ο Ηρόδοτος! Η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε με 1-0 επί του Εργοτέλη και σκαρφάλωσε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ούσα στο +1 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη. Το χρυσό τρίποντο υπέγραψε ο Χαλκιαδάκης, οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 61΄και χάρισε πολύτιμη νίκη στην ομάδα του στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

Εργοτέλης (Μπαδήμας): Τσέλιος, Κατσούρρι (65′ Κωστανάσιος), Σερβιλάκης (52′ Ντουμάνης), Κόλα, Μίκο, Πέϊος, Νεράλ (65′ Βουτσάς), Σαρρής, Κοκκίνης, Κουτάντος, Πατρινός.

Ηρόδοτος (Βούζας): Κρόστα, Γκόμεζ, Ασίγκμπα, Μπαρμπόσα, Μακριδάκης, Κυριακιδης, Κίσσας (76′ Κάπελ), Βρεττός, Ποζατζίδης, Χαλκιαδάκης, Αποστολίδης (71′ Σουρνάκης)

Διαγόρας - Καλλιθέα 0-0

Έχασε οριστικά το τρένο της ανόδου η Καλλιθέα. Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε, το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου εξανέμισε και τις μαθηματικές ελπίδες που είχε για να παλέψει μέχρι τέλους μένοντας στο απόλυτο μηδέν στην Ρόδο απέναντι στον Διαγόρα (0-0), την ώρα που ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός νικούσε άνετα τον Καραϊσκάκη Άρτας. Ο αθηναϊκός σύλλογος, λοιπόν, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο ντεμαράζ νικών που τον είχε κρατήσει «ζωντανό» για την κορυφή (τέσσερα σερί τρίποντα με γκολ 14-3, συνολικά 12 σερί ματς αήττητος) και μοιραία εδραιώθηκε οριστικά στην 2η θέση. Από την άλλη, οι Ροδίτες παρέμειναν εντός της επικίνδυνης ζώνης (14η θέση) και την τελευταία αγωνιστική καλούνται πάση θυσία να φύγουν με διπλό από το Αιγάλεω και να ελπίζουν σε στραβοπάτημα ενός εκ των ΟΦ Ιεράπετρας, Ηροδότου ή Αστέρα Βλαχιώτη για την παραμονή στο… παρά πέντε.

Διαγόρας (Προβίδας): Μπίντσης, Τάτσης, Καρατάσιος, Ρουγκάλας, Γιώργου, Μουμίν (45′ λ.τ Τοπάλ), Λαμπίρης, Τσιαντούλας (78′ λ.τ Παραστατίδης), Σινγκ, Μπαστιάνος, Ζούνης (90′ Μπούμπας).

Καλλιθέα (Βόκολος): Στρέζος, Ρώσση, Κύργιας, Τσιντώνης, Μπουλούλης, Χατζηδίμπας, Βασιλούδης (57′ λ.τ Βογιατζής), Ντιμίτριους (46′ Μουνιέ), Κυνηγόπουλος (75′ Ρέντζας), Μανθάτης (85′ Νάτσης), Μάλτσι (85′ Ιωάννου).

Χανιά - ΟΦ Ιεράπετρας 2-0

Ήττα στο κρητικό ντέρμπι για τον ΟΦΙ και παίζει τα… ρέστα του για τη σωτηρία την τελευταία αγωνιστική. Οι Χανιώτες επικράτησαν με 2-0 και ολοκλήρωσαν ιδανικά τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους στη φετινή Superleague 2, με τον Μπαΐροβιτς να είναι εκείνος που άνοιξε το σκορ σε καθοριστικό σημείο, με ωραίο σουτ στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ και τον βαθμό που θα τους αύξανε τις πιθανότητες παραμονής, αλλά στο φινάλε οι προσπάθειές τους ματαιώθηκαν από το δεύτερο γκολ των Χανίων, με σκόρερ τον Βασιλόγιαννη. Έτσι, τα Χανιά κατοχύρωσαν την 4η θέση του φετινού πρωταθλήματος, ενώ ο ΟΦΙ με νίκη στην αυλαία της σεζόν εντός έδρας κόντρα στη Ζάκυνθο θα εξασφαλίσει την παραμονή του. Διαφορετικά θα πρέπει να ελπίζει σε στραβοπάτημα του Διαγόρα.

Σκόρερ: 45’ Μπαΐροβιτς, 83’ Βασιλόγιαννης

Χανιά (Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Φόμπι (74′ λ.τ Καψάλης), Ζιούλης, Παντεκίδης, Καμαρά, Παναγιωτούδης, Μασούρας (56′ Τριανταφυλλάκος), Κάρλος (74′ Βασιλακάκης), Βασιλόγιαννης, Βάρκας (68′ Τσαμούρης), Μπαΐροβιτς.

ΟΦ Ιεράπετρας (Βεργέτης): Καραγκιόζης, Ζήσης, Κοντοές, Τορίμπιο (46′ Μπενίτεζ), Ντι Λορέντσο (52′ Ντέτλερ), Κατάλντι, Καλλιτσουνάκης (46′ Μεσσιδόρο), Λεμονής, Μούλερ (64′ Χιμένεζ), Αντερέγκεν, Βουό.

Καλαμάτα - Επισκοπή 5-0

Σκόρερ: 2′, 37′ Μπόρχες, 45′ Φελίπε σουτ, 67′, 77′ Λουκίνας

Πάρτι της Καλαμάτας, η οποία συνέτριψε με 5-0 την Επισκοπή και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της Super League 2. Ο Μπόρχες άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του με τα δυο πρώτα γκολ στο 2΄και το 37΄, προτού ο Φελίπε γράψει το 3-0 στο 45΄. Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο Λουκίνας, ο οποίος με «ντοπιέτα» μέσα σε ένα δεκάλεπτο (67, 77΄) έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Καλαμάτας, που πανηγύρισε δεύτερη σερί νίκη στην κατηγορία.

Καλαμάτα (Μπελά): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Τσελεπίδης, Μοζέρ, Ματέους, Παυλίδης, Φελίπε, Γρίβας (75′ Τσαγκαλίδης), Μπόρχες (75′ Σκεντεράι), Λουκίνας.

Επισκοπή (Βέλιτς): Καλογεράκης, Ανδρικόπουλος, Τασιούλης, Τσάβος, Πολυχρόνης, Τριντάντε, Σουμπασάκης, Κουκούλης, Νοικοκυράκης, Σκόνδρας, Νταρζίσιο.

Αστέρας Βλαχιώτη - Αιγάλεω 2-1

Σπουδαία ανατροπή σωτηρίας για τον Αστέρα Βλαχιώτη και προβάδισμα για την παραμονή ενόψει του «τελικού» της 32ης αγωνιστικής κόντρα στον Ηρόδοτο. Η ομάδα της Λακωνίας βρέθηκε για ένα ημίχρονο στα «σχοινιά» απέναντι στους Κυανόλευκους, οι οποίοι προηγήθηκαν μόλις από το 10ο λεπτό με τον Αρναρέλλη. Με βάση το πώς εξελίσσονταν τα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Αστέρας στην ανάπαυλα ήταν εντός της επικίνδυνης ζώνης, αλλά στο δεύτερο μέρος μίλησε το κίνητρο για τη σωτηρία και ο… Μπούντνικ. Ο Ουκρανός στράικερ «χτύπησε» δύο φορές, στο 55’ και το 64’ και ανέτρεψε μόνος του την κατάσταση για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κράτησαν το τρίποντο ως το τέλος κι έτσι προσπέρασαν Διαγόρα, ΟΦ Ιεράπετρας και Ηρόδοτο. Όλα, λοιπόν, θα κριθούν στο ντέρμπι με τον τελευταίο στην Κρήτη την Πρωτομαγιά, όπου ο Αστέρας με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει την παραμονή. Ακόμα και με ήττα, μπορεί να μείνει στην κατηγορία αν δεν νικήσει ένας εκ των Διαγόρα, ΟΦ Ιεράπετρας.

Σκόρερ: 55’, 67’ Μπούντνικ – 10’ Αρναρέλλης

Αστέρας Βλαχιώτη (Φυντάνης): Ιωαννίδης, Αναστασόπουλος, Χραντσόφ, Φουρλάνος, Πεχλιβανόπουλος, Λεωνιδόπουλος, Αλνταΐρ, Σοκολάροφ, Σιντορένκο (35′ λ.τ Παπούλης), Μπάτροβιτς, Μπούντνικ.

Αιγάλεω (Χαραλαμπίδης): Φυλακτός, Παπουτσογιαννόπουλος, Αναστασίου, Βλάχος, Καλύβας, Πιαστόπουλος, Δημητριάδης (46′ Μπαρμπαρούσης), Χοτζάλλι, Σταματάκης, Αρναρέλλης, Τριμμάτης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Χανιά-ΟΦ Ιεράπετρας 2-0
Διαγόρας Ρόδου-Καλλιθέα 0-0
Αστέρας Βλαχιώτη-Αιγάλεω 2-1
Εργοτέλης-Ηρόδοτος 0-1
ΑΕ Καραϊσκάκης-Λεβαδειακός 0-3
Παναθηναϊκός Β'-Ρόδος 3-0 α.α.
Καλαμάτα-Επισκοπή 5-0
ΑΕΚ Β'-Κηφισιά 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός 69 (31 ματς)
-------------------------------------------------
2. Καλλιθέα 62 (31 ματς)
3. Καλαμάτα 58 (31 ματς)
4. Χανιά 55 (31 ματς)
5. ΑΕΚ Β' 52 (32 ματς)
6. Κηφισιά 50 (31 ματς)
7. Αιγάλεω 46 (31 ματς)
8. Επισκοπή 45 (31 ματς)
9. Εργοτέλης 40 (31 ματς)
10. Αστέρας Βλαχιώτη 35 (31 ματς)
11. ΟΦ Ιεράπετρας 34 (31 ματς)
12. Παναθηναϊκός Β' 34 (31 ματς)
13. Ηρόδοτος 34 (31 ματς)
-----------------------------------------------
14. Διαγόρας 33 (31 ματς)
15. ΑΕ Καραϊσκάκης 29 (31 ματς)
16. Ρόδος 15 (31 ματς)
17. Ζάκυνθος 12 (31 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της Super League 1 και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κηφισιά-Καλαμάτα
Επισκοπή-Παναθηναϊκός Β'
Ρόδος-ΑΕ Καραϊσκάκης
Λεβαδειακός-Εργοτέλης
Ηρόδοτος-Αστέρας Βλαχιώτη
Αιγάλεω-Διαγόρας Ρόδου
Καλλιθέα-Χανιά
ΟΦ Ιεράπετρας-Ζάκυνθος

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα