Παναθηναϊκός: Ο Καλιτζάκης επαναφέρει την νοοτροπία του «Νίντζα» (pics & vids)

Παναθηναϊκός: Ο Καλιτζάκης επαναφέρει την νοοτροπία του «Νίντζα» (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ο Καλιτζάκης επαναφέρει την νοοτροπία του «Νίντζα» (pics & vids)

bet365

Ο Γιάννης Καλιτζάκης έπειτα από 25 χρόνια είναι και πάλι κομμάτι του συλλόγου και η νοοτροπία που τον χαρακτήριζε στο γήπεδο επιστρέφει για τα βήματα προόδου στην Β' ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός συνεργάζεται ξανά με τον Γιάννη Καλιτζάκη. Μια επιλογή για την Β' ομάδα του συλλόγου και μια εξέλιξη την οποία ο παλαίμαχος αμυντικός περίμενε για πολλά χρόνια.

Άλλωστε, το κεφάλαιο του «τριφυλλιού» ήταν το μεγαλύτερο της καριέρας του, φορώντας την πράσινη φανέλα επί μια 10ετία (1987-1997) και βιώνοντας ανεπανάληπτες στιγμές στα εγχώρια και την Ευρώπη...

Έπειτα και από ένα μικρό πέρασμα το 2009 από το τμήμα σκάουτινγκ, ο Παναθηναϊκός τον καλωσόρισε ξανά στο κλαμπ.

Ο Γιάννης Καλιτζάκης σε τάκλιν

  • Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο χορτάρι

Είναι τέτοιο το σκεπτικό του Γιάννη Καλιτζάκη που το γήπεδο είναι ο απόλυτος καθρέφτης. Κι εκεί τελειώνουν όλα. Για την ακρίβεια, αρχικά το προπονητικό γήπεδο είναι η πίστα στην οποία... προβάρεται η «παράσταση» και δουλεύει κάθε ποδοσφαιριστής μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Κι έπειτα οφείλει να βγάλει στο χορτάρι, στο κανονικό παιχνίδι, όλα όσα έχει δουλέψει.

Η νοοτροπία του είναι αυτή που στην καριέρα του τον έκανε πολεμιστή. Τον οδηγούσε στις αποφάσεις να κάνει την κάθε προσπάθεια και να πάρει τα ρίσκα ακόμα κι αν οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ του. Έπεφτε με δύναμη, διεκδικούσε μπάλες, έκανε τον αντίπαλο να καταλάβει ότι θα περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μαζί του.

Ο «Νίντζα» δεν... χαμπάριαζε. Και αυτό τον έκανε να ξεχωρίζει και του έδωσε και το παρατσούκλι. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πάντοτε εκτιμούσε όσα έβλεπε από εκείνον στον αγωνιστικό χώρο. Και η ιστορία του με την πράσινη φανέλα είναι γεμάτη φοβερές στιγμές. Με βάση αυτά, θα προσπαθήσει να εμπνεύσει προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Β' ομάδας το πιο ... μαχητικό πνεύμα.

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα στους «πράσινους» συμπλήρωσε 259 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 345 σε όλες τις διοργανώσεις, όντας στην πρώτη 15άδα των συμμετοχών όλων των εποχών στην ιστορία του «τριφυλλιού».

Όμως, ακόμα κι αν κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 3 Super Cup, όλα θα τ' αντάλλαζε με την πρόκριση στον τελικό του '96. Εκείνο του έχει μείνει. Όπως και όλων των υπόλοιπων που πρωταγωνίστησαν μαζί του...

Ο Γιάννης Καλιτζάκης στο ματς με την Πόρτο

  • Τα τάκλιν αυτοθυσίας, η πορεία μέχρι τα ημιτελικά και η πίκρα

Έχει δηλώσει ότι ανατρίχιαζε στα λεπτά που η αποστολή του Παναθηναϊκού κατευθυνόταν στο ΟΑΚΑ για τον ιστορικό επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League απέναντι στον Άγιαξ. Εκεί που χάθηκε η τεραστίων διαστάσεων ευκαιρία για κάτι επικό στη σύγχρονη μορφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκείνη η διαδρομή μέχρι και τα ημιτελικά δεν έμεινε μονάχα στον νου του Γιάννη Καλιτζάκη, αλλά είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων των οπαδών του Παναθηναϊκού. Όπως και η πίκρα για την αρνητική έκβαση και την αδυναμία πρόκρισης στον τελικό.

Ο «Νίντζα» εκείνη τη χρονιά, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο και έχοντας δουλέψει πολλά και διαφορετικά πράγματα με τον Όσιμ, ήταν πυλώνας για τους «πράσινους». Κι εκείνη η μεγάλη απομάκρυνση πάνω στη γραμμή στο εκτός έδρας ματς με την Ναντ εν μέσω χιονιά, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία του «τριφυλλιού» στα προημιτελικά, δεν ξεχνιέται.

Σ' εκείνες τις στιγμές, αποτυπώνεται και με το παραπάνω όλη η νοοτροπία του νυν γενικού αρχηγού της Β' ομάδας...

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα