Η πρόταση της ΕΡΤ για την Super League 2

Δημήτρης Τομαράς
Η πρόταση της ΕΡΤ για την Super League 2

bet365

Το Gazzetta αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της πρότασης που έκανε η κρατική τηλεόραση, για τα δικαιώματα των αγώνων της δεύτερης κατηγορίας.

Μια πρόταση που επιδιώκει να συμβάλει με καταλυτικό τρόπο στην εξυγίανση αλλά και στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (ή Super League 2 όπως είναι γνωστή τα δύο τελευταία χρόνια) έκανε η Διοίκηση της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το απόγευμα μεταξύ της ΕΡΤ και εκπροσώπων της κατηγορίας, η Δημόσια τηλεόραση όχι μόνον πρότεινε για τη μετάδοση του πρωταθλήματος να καταβάλει φέτος το ίδιο ποσό που κατέβαλε και πέρσι στις ομάδες της Super League 2 (3,1 εκ ευρώ), αλλά δέχθηκε να συμπεριλάβει στα φετινά δικαιώματα της ίδιας κατηγορίας και το ποσό που κατέβαλε πέρσι για την μετάδοση της Football League (1,2 εκ ευρώ). Να καταβάλει δηλαδή στο νέο πρωτάθλημα της SL2 συνολικά 4,3 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή έδωσε πέρσι και στις δύο κατηγορίες (SL2 και FL).

Ωστόσο και προκειμένου το πρωτάθλημα της Super League 2 να αποκτήσει ουσιαστικό ενδιαφέρον, η ΕΡΤ επέμεινε σε έναν απαράβατο όρο που είχε ήδη καταστήσει σαφή στη διοργανώτρια αρχή. Οι επιτελείς της Δημόσιας Τηλεόρασης ξεκαθάρισαν ότι το επιπλέον 1,2 εκ ευρώ δεν θα δοθεί ισόποσα σε όλες τις ομάδες, αλλά θα λάβουν τα χρήματα αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν στους δύο ομίλους του νέου πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα πρότεινε να υπάρξει κλιμακωτό μπόνους στις πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου που θα αρχίζει από 60.000 για τις ομάδες που θα καταταγούν στην 5η θέση και θα φτάνει ως τα 200.000 ευρώ για τους πρωταθλητές κάθε ομίλου. Η πρόταση αυτή αιφνιδίασε κάποιους από τους ιθύνοντες της SL2, οι οποίοι μάλλον θα ανέμεναν, όπως στο παρελθόν, η ΕΡΤ να δώσει ένα ποσό για να το διαχειριστούν εκείνοι όπως θα επιθυμούσαν. Ωστόσο -πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες- η ίδια πρόταση που έγινε αμέσως γνωστή στους προέδρους της Λίγκας βρήκε και ένθερμους υποστηρικτές, καθώς αρκετές ομάδες που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα παραδοσιακά διαφωνούν με τη λογική του ισόποσου καταμερισμού των αθλητικών δικαιωμάτων.

Aς σημειωθεί ότι η ΕΡΤ, δεν έφερε καμία αντίρρηση το μπόνους του 1,2 εκατ. ευρώ να κατανεμηθεί και σε λιγότερες από δέκα ομάδες, (κάτι που αντιπροτάθηκε από ιθύνοντες της SL2 στη σύσκεψη), προκειμένου να προκύψει και ένα έξτρα ποσό-μπόνους το οποίο θα λάβει η ομάδα που θα κατορθώσει να ανέβει στην Super League Interwetten, ύστερα από μπαράζ που θα γίνει ανάμεσα στους πρωταθλητές των δύο ομίλων.

Τέλος η ΕΡΤ διευκρίνισε ότι είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της διαχειρίστριας και διοργανώτριας Αρχής της SL2 το πώς θα κατανεμηθεί το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ στις ομάδες των δύο ομίλων, όπως και το αν στο μπόνους θα συμπεριληφθούν και οι τέσσερις «μεγάλοι» (οι Β' ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ) οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν μπορούν από τη Νομοθεσία να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα