Μπακασέτας: Ο «κλειδαράς » της Τράμπζονσπορ (vids)

Μπακασέτας: Ο «κλειδαράς » της Τράμπζονσπορ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Μπακασέτας: Ο «κλειδαράς » της Τράμπζονσπορ (vids)

bet365

Στην Τουρκία «κόλλησαν» στον 28χρονο μεσοεπιθετικό το παρατσούκλι «κλειδαράς», επειδή... ξεκλειδώνει τα ματς για λογαριασμό της ομάδας του.

Εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της Τραμπζονσπόρ ήταν ο Τάσος Μπακασέτας και στο πρόσφατο 2-1 επί της Γαλατά, καθώς στο 84' ισοφάρισε σε 1-1 και άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή της ομάδας του (2-1). Ετσι ξόρκισε το «κακό» μετά τα χαμένα πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης με την Γκιρέσουνσπορ, όπου μάλιστα ως αρχηγός βγήκε μπροστά και δημόσια ανέλαβε την ευθύνη.

Μετά την αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης ο ίδιος έδειχνε εμφανώς συγκινημένος και στις κάμερες ανέφερε πως το γκολ του Αλί Σαμί Γιεν είναι ένα από τα καλύτερα της καριέρας του, ενώ η ομάδα του σχολίασε σε greeklish «Σε αγαπάμε Μπάκα».

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός χαρακτηρίζεται ως ο MVP της ομάδας του που οδηγεί την κούρσα του τουρκικού πρωταθλήματος και «φλερτάρει» με τον πρώτο της τίτλο ύστερα από 28 χρόνια και μάλιστα ο εκεί Τύπος, αλλά και ο κόσμος, του έχει «κολλήσει» το παρατσούκλι «κλειδαράς». Γιατί; Μα επειδή «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες και όλα τα γκολ που έχει σημειώσει, αλλά και οι ασίστ του, είναι κάτι παραπάνω από... κομβικά.

Ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο ώστε η Τραμπζονσπόρ του να φτάσει στη νίκη και αν προσέξουμε πότε «χτύπησε» ο «Μπάκα» (το χρονικό σημείο των αγώνων, το σκορ που ήταν εκείνη τη στιγμή κτλ), τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όντως συμβαίνει αυτό.

*Πρεμιέρα με την Μαλάτιασπορ, όπου το club του κέρδισε 5-1. Εκείνος μόλις στο 3' άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.

*Λίγες μέρες μετά κάτι ανάλογο έκανε στο 2-1 επί της Σίβασπορ. Πιο συγκεκριμένα 15' «έγραψε» το 1-0 και έβαλε τις βάσεις το 2χ2.

*Το 3χ3 έγινε κόντρα στην Γκιρέσουνσπορ, χάρις στο 1-0 που επικράτησε. Ο Νουακαέμε σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης χάρις σε ασίστ, ποιου άλλου (;), του Μπακασέτα.

*Στο ντέρμπι με τη Γαλατά που ακολούθησε η ομάδα του βρέθηκε στο 33' να χάνει 2-0. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου μείωσε σε 2-1 με τον Κορνέλιους ύστερα από τελική πάσα του 28χρονου και στο δεύτερο μισό ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

*Στις 18 Σεπτεμβρίου ήρθε το «διπλό» επί της Κασίμπασα με 1-0. «Δράστης», ναι καλά καταλάβατε, ο «Μπάκα» στο 52'.

*Στις 27 του μηνός η Τραμπζονσπόρ παραχώρησε 1-1 στην Αλάνιασπορ και στο 36' βρέθηκε να «κυνηγά» στο σκορ. Αμέσως μετά (42') ο Κορνέλιους βρήκε δίχτυα ύστερα από ασίστ, ξανά, του Μπακασέτα.

*Αρχές Οκτωβρίου και η Καϊσέρισπορ ήταν το επόμενο «θύμα» της Τραμπζονσπόρ πέρασε νικηφόρα (2-1) από το «Καντίρ Χας». Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος ήταν εκείνος που στο 12' άνοιξε το σκορ και στο 60' διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα, ενώ ενδιάμεσα (41') οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1.

*Ετσι πήγε με... φόρα στο ντέρμπι κόντρα στη Φενέρ, όπου την οδήγησε στο 3-1 υπέρ της. Στο 25' ισοφάρισε σε 1-1, στο 87' έκανε το 2-1 και τη «σκυτάλη» πήρε ο Σάρι λίγο πριν το φινάλε.

*Στα τέλη του 2021 η Αλτάι επίσης «λύγισε» μπροστά στην Τραμπζονσπόρ, παρότι η ανάπαυλα τη βρήκε μπροστά με 1-0. Στο 51' ο Μπακασέτας έδωσε την ασίστ για το 1-1 του Κορνέλιους και ο ίδιος παίκτης στο 88' της χάρισε τη νίκη (2-1).

*Μέχρι που φτάσαμε στο πρόσφατα 2-1 του Αλί Σαμί Γιεν. Η Γαλατά είχε μέχρι το 84'... αέρα ενός γκολ (1-0), αλλά τότε ο 28χρονος ισοφάρισε σε 1-1 και ο Βίτσκα στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε την ανατροπή.


Ετσι...

Α)Με τα 4 από τα 8 φετινά του γκολ και τις 2 από τις 4 ασίστ που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Τραμπζονσπόρ «άνοιξε» το σκορ στις 6 από τις 23 αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα.

Β) Με τα 6 από τα 8 φετινά του γκολ και με όλες τις ασίστ του (4χ4) η Τραμπζονσπόρ βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στις 10 από τις 23 αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα (είτε άνοιξε το σκορ, είτε ισοφάρισε, είτε μείωσε). Δηλαδή περίπου στα μισά φετινά της παιχνίδια το πρώτο της τέρμα προέρχεται από τα... πόδια του (για την ακρίβεια στα 10 από τα 20 που έπαιξε, καθώς «έχασε» 3 λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε).


Γ) Τα 7 από τα 8 φετινά του γκολ του και όλες οι ασίστ του (4χ4) διαμόρφωσαν αποτέλεσμα (μόνο στην πρεμιέρα δεν συνέβη αυτό, αλλά και τότε ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 5-1 επί της Μαλάτιασπορ). Στα μέχρι στιγμής 10 ματς που βρήκε δίχτυα ή έδωσε τελική πάσα η Τραμπζονσπόρ «έγραψε» 8 νίκες και 2 ισοπαλίες και μάζεψε συνολικά 26 βαθμούς. Αν με έναν «μαγικό τρόπο»... αφαιρέσουμε τη συγκομιδή του τότε σε αυτά τα παιχνίδια η ομάδα του θα είχε ρεκόρ 1-6-3 (αντί για 8-2-0) και θα συγκέντρωνε μόλις 9 πόντους. Αρα του... ανήκουν τρόπο τινά οι 17 από τους 54 που έχει στο σακούλι της και βρίσκεται στο «+9» από τη 2η Κόνιασπορ.

*Για την ιστορία η Τραμπζονσπόρ στα 4 φετινά της ευρωπαϊκά ματς με Μάλμε (την απέκλεισε) και Ρόμα (αποκλείστηκε) σημείωσε αθροιστικά 5 γκολ και ο Μπακασέτας «έφτιαξε» τα 3! Πιο συγκεκριμένα το 1-0 και το 3-2 στο πρώτο παιχνίδι με τους Σουηδούς (3-3 τελικό) αλλά και το 0-1 στη ρεβάνς (1-1 τελικό, 5-4 υπέρ της Τραμπζονσπόρ στα πέναλτι). Ετσι και εκεί έπαιξε τον ρόλο του... «κλειδαρά», όπως άλλωστε και στο 1-0 επί της Μπόλουσπορ για το Κύπελλο όπου έδωσε την ασίστ στον Κοϊτά) και αυτόματα η ομάδα του πέρασε στη φάση των «16» (θα παίξει με τη Ντενίζλισπορ).

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα