Ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται... βιτρίνα και ανεβάζει την αξία ποδοσφαιριστών

Ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται... βιτρίνα και ανεβάζει την αξία ποδοσφαιριστών

Νίκος Ρόλλας
Αλμπέρτο Μπρινιόλι

bet365

Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν ήταν μαγαζί... γωνία, αλλά πλέον η βιτρίνα του έχει πολύτιμα προϊόντα, στα οποία τους ανεβάζει την τιμή.

Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν έπαψε να είναι αυτό που λέμε «μαγαζί... γωνία», ακόμα και όταν δεν ήταν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, διανύοντας μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. Άλλωστε η ιστορία, η βάση φιλάθλων/οπαδών και το μέγεθος ενός συλλόγου δεν διαγράφονται έτσι εύκολα.

Το «τριφύλλι» έχει αφήσει πίσω του αυτά τα χρόνια και πλέον έχει αρχίσει να στέκεται γερά στα πόδια του, όχι μόνο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί αναβαθμίζεται συνεχώς, ενώ χθες έγινε γνωστό πως οι «πράσινοι» έβαλαν στο... on την ανοικοδόμηση του τμήματος scouting. Ένα άλλο κομμάτι το οποίο εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο των αλλαγών, είναι και η αξία ποδοσφαιριστών, καθώς πλέον υπάρχουν που φτιάχνουν το όνομά τους στην ομάδα και ανεβάζουν την χρηματιστηριακή τους αξία. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αποτελεί μεγάλο κέρδος και για τον σύλλογο.

Τα προηγούμενα χρόνια, πριν την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στα χέρια του οποίου ξεκίνησε η αναγέννηση του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού», σπανίως υπήρχαν παίκτες που ανέβαζαν την χρηματιστηριακή τους αξία στην Λεωφόρο. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα παραδείγματα είναι ουκ ολίγα...

Μία σχετική εικόνα μπορούμε να πάρουμε από το Transfermarkt. Μπορεί τα ποσά που αναφέρει το συγκεκριμένο site ως αξία του κάθε ποδοσφαιριστή σε πολλές περιπτώσεις να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όμως η τάση στο σχετικό διάγραμμα ανταποκρίνεται.

O Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι ένα από αυτά, καθώς ο Ιταλός τερματοφύλακας με τις εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει κάνει ουκ ολίγες ομάδες της Serie A να κοιτάζουν την περίπτωση του. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Αξία Μπρινιόλι

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ, αν και αγωνίστηκε στο Ολλανδικό πρωτάθλημα, πριν πάει στην Αυστραλία και τελικά έρθει στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, κατάφερε με τους «πράσινους» να φτάσει στο πικ την χρηματιστηριακή του αξία.

Αξία Σένκεφελντ

Ο Άνταμ Τσέριν, είναι από τις περιπτώσεις που μπορούν να αποφέρουν μεγάλο, για να μην πούμε τεράστιο κέρδος στο «τριφύλλι» και στο οικονομικό, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Βασικός στον Παναθηναϊκό, διεθνής με την Εθνική Σλοβενία, ο 24χρονος μέσος από πέρυσι το καλοκαίρι που ήρθε στην Ελλάδα, ανεβάζει συνεχώς την αξία του.

Αξία Τσέριν

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι μπορεί να μην ήρθε από κάποιο ξένο πρωτάθλημα, αλλά σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν πέρυσι τον Ιανουάριο για την απόκτησή του. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως μέσα στον Σεπτέμβριο έσκασε πρόταση από ομάδα της Ρωσίας ύψους 6,5 εκατομμυρίων, στην οποία απάντησε αρνητικά ο Παναθηναϊκός.

Αξία Μαντσίνι

Ο Αντραζ Σπόραρ, δεν είναι από τους παίκτες που ανέβαν στην αξία του, αλλά κατάφερε να την κρατήσει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τα επίπεδα της εποχής του στην Μπράγκα και στην Μίντλεσμπρο.

Αξία Σπόραρ

Ο Φώτης Ιωαννίδης αποτελεί ειδική περίπτωση, καθώς αποτελεί ίσως το περουσιακό στοιχείο που μπορεί να αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος σε περίπτωση πώλησής του, αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που αξίζει και αυτά που έχουν δαπανηθεί για την απόκτησή του.

Αξία Ιωαννίδη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα