ΑΕΚ: Γιατί... βλάπτεις την υγεία!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Γιατί... βλάπτεις την υγεία!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που κέρδισε και φέτος με ζόρι τον Ατρόμητο, ενώ έπρεπε να είχε τελειώσει το ματς από ημίχρονο και έχει υστερόγραφα...

Όσοι ασχολούμαστε με την ΑΕΚ εδώ και πολλά, παρά πολλά, χρόνια γνωρίζουμε καλά ότι νίκες όπως αυτή με τον Ατρόμητο έπειτα από διπλά τεράστιας σημασίας, όπως αυτά με Μπράιτον και Παναθηναϊκό, είναι πολύ σημαντικές και ταυτόχρονα δύσκολα να έρθουν. Πιο συγκεκριμένα στο πρόσφατο παρελθόν, στο... Νταχάου που ήταν το ΟΑΚΑ, η στραβή θα ήταν μάλλον δεδομένη, ίσως και αναμενόμενη προτού καν έρθει το ματς. Πόσο μάλλον αν ερχόταν ένα γκολ ισοφάρισης με πέναλτι, απόλυτα σωστό αυτό στο οποίο υπέπεσε ο Σιντιμπέ, αλλά και ταυτόχρονα η αποβολή αυτού! Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα κατάφερνε ο Δικέφαλος να βρει και ένα ακόμη τέρμα για να πάρει το παιχνίδι.

Όμως το ...Νταχάου δεν υπάρχει πια, η ΑΕΚ παίζει ξανά στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, εκεί όλα είναι διαφορετικά. Όλα αυτά βέβαια δεν θα είχαν καν συμβεί αν είχαν γίνει τα αυτονόητα στη διάρκεια του αγώνα και μόλις στο πρώτο 45λεπτο. Εκεί όπου οι νταμπλούχοι κυριάρχησαν και είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς έχοντας σημειώσει δύο και τρία γκολ! Εδώ να σημειώσω ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τους παίκτες της Ένωσης. Αναφέρομαι στην αναμέτρηση με την ομάδα των Σερρών, η οποία κατάφερε να πάρει τον βαθμό, γιατί οι "κιτρινόμαυροι" δεν μπόρεσαν να βρουν ένα έστω ακόμη γκολ. Το ίδιο συνέβη και στο ματς με τον Ατρόμητο όπου έως το 60' κατάφερε να έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, ενώ την ίδια ώρα δεν είχε καταγράψει καν τελική προς την εστία του Στάνκοβιτς.

Το δεύτερο γκολ όμως δεν ήρθε στις δεκάδες φάσεις της ΑΕΚ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατάει μέσα στο ματς την ομάδα του Περιστερίου. Η οποία έστειλε προειδοποίηση με το γκολ που ακυρώθηκε σωστά, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, που ίσως να ήταν καλύτερο να μετρήσει για τον Δικέφαλο. Διότι θα είχε γλιτώσει το πέναλτι και την αποβολή που ακολουθεί. Με το που έγινε αυτό, ήταν δεδομένο πως θα σηκωθεί κουβέντα για τη διαιτησία, από ποιους; Από εκείνους που έχουν ήδη πάρει απίθανα σφυρίγματα. Εννοείται ότι θα βίαζαν τους κανονισμούς, δεν θα έβλεπαν το οφσάιντ, ούτε το φάουλ στον Στάνκοβιτς στο κόρνερ που έγινε και απέφερε τη φάση του σωστά ακυρωμένο τέρμα των φιλοξενούμενων!

Δεν τους απασχολεί εννοείται. Ούτε καν το σπρώξιμο που πάει τρένο εδώ και αγωνιστικές τους υπόλοιπους! Το θέμα είναι η ΑΕΚ, οι νταμπλούχοι, να τους χτυπήσουν και να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Ας είναι... Ξέχασαν το χέρι πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο υπέρ της Ένωσης, σιγά να μη το σημείωναν αφού δεν βολεύει, αλλά να βιάσουν και τον κανονισμό για το οφσάιντ; Δεν ξανάγινε! Ο κανονισμός ορίζει ότι: "ένας παίκτης είναι σε θέση οφσάιντ εάν βρίσκεται στο αντίπαλο μισό του γηπέδου και ταυτόχρονα είναι πλησιέστερα στην αντίπαλη γραμμή τέρματος και από τη μπάλα και από τον ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ αντίπαλο". Δύο παίκτες πρέπει να καλύπτουν τον επιθετικό, απλά συνήθως ο ένας είναι τερματοφύλακας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον καλύπτει μόνο ο Σιντιμπέ!

ΑΕΚ

Γιατί γράφεις ιστορία, γιατί βλάπτεις την υγεία...

Μια διαιτησία που ήθελε να σφυρίξει ΑΕΚ αλλά στα καπάκια δίνει πέναλτι και αποβολή, σωστά επαναλαμβάνω, σε βάρος της, μετά το γκολ που ακύρωσε, κάτι που σημαίνει δίνει ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει το Χ, να το κλέψει βάση εικόνας για την ακρίβεια, για να μη ξεχάσουμε και όσα γνωρίζουμε. Εδώ έρχεται η ΑΕΚ του Αλμέιδα για να αποδείξει και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ομάδα με άρρωστη νοοτροπία νικητή! Με παίκτη λιγότερο, με το χρονόμετρο να κυλάει σε βάρος της, βρίσκει και πάλι φάση για να βρει και νικητήριο τέρμα από το σημείο του πέναλτι. Προσπάθησαν να πουν και για αυτό κάτι, ότι ίσως βρίσκει η μπάλα στο χέρι του Ζίνι, θαρρείς και δεν υπάρχει η κάμερα που το δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχει φτάσει το ματς στο παρά πέντε να χάσει βαθμούς η ΑΕΚ και οι αντίπαλοί της λυσσάνε να χαρούν, όμως δεν χρειάζεται να ψάχνουν να βιάσουν την αλήθεια για να χαρούν. Πέναλτι στον Μάνταλο ξανά και 2-1 με εκτέλεση για καρδιακούς από τον Γκατσίνοβιτς. Διότι όλο το ματς είναι αυτό που αναφέρει το σύνθημα των φίλων της ΑΕΚ και αναφέρει: ΑΕΚάρα σ αγαπώ (δις), γιατί γράφεις ιστορία, γιατί βλάπτεις την υγεία... Ε ναι όμως μεγάλη αλήθεια! Από ότι διαπίστωσα από τη λύσσα των αντιπάλων, όχι μόνο τη δική μας υγεία, τι να κάνεις όμως όταν παρακαλάνε και ελπίζουν, θα υποφέρουν και εκείνοι μαζί με εμάς... Απλά είναι ευχάριστο στο τέλος μόνο για την κιτρινόμαυρη φυλή!

Ωστόσο καλό θα είναι για τον κόσμο της ΑΕΚ και για εμάς να τελειώνουν νωρίτερα αυτά τα ματς. Όπως έπρεπε... Δικαιολογημενα η ομάδα έσβησε μετά το 60' και έπειτα από τόσα και απαιτητικά παιχνίδια σερί. Αλλά δεν δικαιολογειται να μην βρίσκει τρία και τέσσερα γκολ σε τουλάχιστον δέκα (μίνιμουμ) σοβαρές περιπτώσεις για να το πετύχει! Διότι θα συμβεί ξανά να μη τα καταφέρει όπως με τις Σέρρες και αυτό είναι κρίμα και άδικο για την ομάδα, την προσπάθειά της, την ανωτερότητά της από τους αντιπάλους της. Δεν επιτρέπεται να δίνει δικαιώματα σε ματς που η διαφορά είναι τεράστια και η κυριαρχία της (και οι ευκαιρίρς της το ίδιο).

Θα μπορούσαμε να σταθούμε στο rotation και στο γεγονός πως έπρεπε να μείνουν εκτός (μεταξύ άλλων) και οι Πινέδα, Γκαρσία, αλλά δεν ευθύνεται αυτό. Αν η ομάδα δεν παρήγαγε και δεν έφτανε να χει δεκάδες τελικές και οι μισές προς την εστία και μέσα από το αντίπαλο κουτί, τότε θα μπορούσαμε να εστιάσουμε σε δυσλειτουργία ελέω αλλαγών. Όμως δεν έγινε αυτό... Σωστά τα έκανε και τα επέλεξε (τα πρόσωπα) ο Πελάδο, όμως έπρεπε να βρουν περισσότερες φορές δίχτυα, για να τελειώνουν με τον Ατρόμητο και να μη του επιτρέψουν να ψάξει δικαιολογίες για την ήττα του. Όπως και να έχει η ΑΕΚ εξαργύρωσε το διπλό στην Λεωφόρο, κατάφερε να πάρει φέτος νίκη στην έδρα της και συνεχίζει για Κρήτη, μια ακόμη εκτός έδρας δύσκολη αποστολή...

ΑΕΚ

Υγ: Καταλαβαίνω και σε ένα βαθμό δικαιολογώ τον Κόουλμαν για τις δηλώσεις του. Όταν βλέπεις πως έχεις τη δυνατότητα να κλέψεις τον βαθμό από την πρωταθλήτρια είναι λογικό να σπάσεις. Τα λόγια που είπε δεν τα χρησιμοποίησε βέβαια και στο Φάληρο με τέτοιο τρόπο όταν δεν δίνεται πέναλτι στον Βέργο σε πάτημα του Ρέτσου αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε υπέρ της Φράιμπουργκ στο Europa League. Ας είναι εδώ είμαστε και τα ξέρουμε και τα περιμένουμε όλα...

Υγ2: Διαβάσαμε για "Μπαλτακιστάν" ξανά, αναμενόμενα, από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, νορμάλ ντε αφού φωνάζοντας για τους άλλους, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην προκειμένη, θάβουμε το σπρώξιμο που έχουν διαπιστώσει όλοι στην ομάδα του Φαλήρου. Ας είναι, λοιπόν ξανά, εδώ είμαστε και τα ξέρουμε και τα βλέπουμε ΟΛΑ!

Υγ3: Τρεις βαθμοί προσφορά του Μάνταλου, του κορυφαίου όλων στο χορτάρι, όχι μόνο για τα δύο πέναλτι που απόλυτα σωστά πήρε, αλλά για όλο το παιχνίδι του. Όπως πέρυσι με τον Ατρόμητο στα χασομέρια με πέναλτι που κέρδισε ο Πετράν, έτσι και φέτος, μακάρι να ακολουθήσουν όσα και πέρυσι για την ομάδα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...